Benzi pentru alergare în cadrul unei săli de fitness

Alergare pe banda de alergare sau alergarea în aer liber. Care variantă este mai bună pentru slăbit?

Dezbaterea veche între a alerga sau a merge pe o banda de alergare sau a face același lucru în aer liber a avut loc încă de când au fost inventate benzile de alergare.

Cu toate acestea, ce metodă este de fapt mai eficientă pentru slăbit? Răspunsul este surprinzător și nu este da sau nu, pentru că nicio abordare nu este 100% mai bună decât cealaltă; totul depinde de preferințele personale.

Ceea ce înseamnă că nu îți pot da un răspuns categoric referitor la care dintre opțiuni este mai bună pentru tine. Cu toate acestea pot enumera avantajele și dezavantajele fiecărei metode, astfel încât tu să poți decide pentru tine.

Un lucru pe care îl recomand este să nu mergeți întotdeauna pe o banda de alergare. Utilizarea acestor aparate pentru perioade îndelungate s-a dovedit că poate cauza probleme la genunchi.

O bandă de alergare este diferită din punct de vedere mecanic de mersul pe pământ, iar în majoritatea cazurilor lucrează ceva mai mult cvadricepsul decât mușchii fesieri (gluteii) sau mușchii posteriori ai coapsei; acest lucru va determina în cele din urmă un dezechilibru muscular, care, dacă nu este corectat, poate duce la accidentări.

Alergarea pe banda de alergare sau alergarea în aer liber

Teren – Pe o banda de alergare te afli mereu pe același teren, însă în aer liber poți întâlni diverse tipuri de teren, cum ar fi nisip moale, beton, iarbă, pietriș sau orice altceva.

Pe măsură ce întâlnești aceste diferențe subtile de teren, corpul tău acționează și mai mult, deoarece îți provoacă constant sistemul nervos pentru a lua decizii de moment pentru a-ți menține corpul stabil și pentru a te deplasa în direcția corectă.

Rezistența la vânt – Există o mulțime de critici care dau prea multă importanță diferenței pe care o face lipsa de rezistență la vânt asupra impactului pe care îl au antrenamentele pe banda de alergare. Studii de bază au arătat că lipsa rezistenței la vânt contribuie cu o diferență de doar 1-10% ca dificultate.

Forma de alergare – În timp ce se află pe o banda de alergare, alergătorii au mai multe șanse să folosească o formă de alergare necorespunzătoare.

Tehnica ta alergare ar trebui să fie identică în ambele forme de antrenament – pe bandă sau pe teren; din păcate, banda în mișcare vă poate deturna sincronizarea mecanicii de alergare.

Pe o bandă de alergare, vă puteți mișca mai „săltăreț” decât în ​​mod normal, ceea ce este de fapt un truc obișnuit pe care oamenii îl folosesc pentru a atinge viteze mai mari mai ușor. Vă aflați pe banda de alergare pentru mai puțin timp, de aceea este mai ușor să vă mențineți.

Provocări ale mediului – Un alt aspect unic al alergării în aer liber este mediul ambiant în continuă schimbare, dacă vă aflați într-o zonă urbană, va trebui să vă opriți și să mergeți, să fiți atent la traversarea străzilor, să-i evitați pe ceilalți oameni și să faceți viraje bruște.

Coborâre – Un aspect care nu poate fi realizat în siguranță pe bandă este alergarea la vale, mulți sportivi aleargă în coborâre (în pantă/la vale) pentru a lucra la viteză, dar ajută și la îmbunătățirea cadenței pasului în alergare.

Amintiți-vă: Lungimea Pasului înmulțit cu Cadența pasului în alergare determină viteza totală de alergare.

Efecte mentale – Există, de asemenea, multe efecte mentale pe care o formă de antrenament le poate avea asupra ta, întrucât cu orice formă de exercițiu este întotdeauna mai bine să faci ceva ce îți place decât ceva de care te plictisești cu ușurință sau care îți pare o corvoadă.

Sigur, tuturor ne place puțin aer proaspăt și soare în viața de zi cu zi, dar poate doriți să vizionați o emisiune TV distractivă în timp ce mergeți sau alergați.

Feedback constant – În mod surprinzător, în prezent multe benzi de alergare determină ritmul cardiac foarte precis și calculatoarele încorporate care calculează numărul total de calorii arse se bazeaza pe aceasta. Un calculator bun vă va cere multe detalii, cum ar fi vârsta și greutatea.

Siguranța – Benzile de alergare oferă, de asemenea, siguranță constantă. Atunci când alergați afară, trebuie să fiți constant atenți la mediul înconjurător. Nu pot spune că am auzit de un hoț care urmărește un alergător să-i fure portofelul, dar câinii sau mașinile sunt întotdeauna o preocupare.

Acesta este motivul pentru care vă recomand ca atunci când parcurgeți un traseu pentru primele ori să nu folosiți căști, nu doriți să dați peste un câine agresiv și să nu-l auzi că se apropie.

Vremea – Desigur, benzile de alergare oferă, de asemenea, beneficiul de a nu fi „plouat” niciodată. Eu personal găsesc relaxantă alergarea într-o ușoară ploaie, dar întotdeauna vor fi zile în care oamenii nu vor să conducă mașina afară, cu atât mai puțin să meargă sau să alerge.

Mai puține scuze – Un alt beneficiu major pe care îl oferă benzile de alergare este că nu puteți găsi cu ușurință scuze pentru a le evita. Atât timp cât ai energie electrică, poți alerga în interior pe banda de alergare. Mulți alergători în aer liber „așteaptă până când se încălzește” și ajung să nu mai alerge deloc.

Calorii Arse – Ca întotdeauna, cantitatea reală de calorii pe care o arzi se va baza doar pe intensitatea și ritmul antrenamentului; prin urmare, nu există un răspuns clar în care dintre variante vei arde mai multe calorii.

Totuși, țineți cont că pe banda de alergare puteți alerga cu viteze mai mari, întrucât alergați direct înainte nu trebuie să vă opriți și să reporniți, să faceți viraje sau să aveți grijă la ceilalți oameni.

Acest lucru, împreună cu mai puține distrageri de atenție, au facut ca multe studii să arate că oamenii ard mai multe calorii pe o banda de alergare în raport cu alergarea în aer liber, în aceeași perioadă de timp.

Verifică preț biciclete fitness!

Concluzie

După cum puteți vedea, fiecare stil de pregătire oferă propriile sale avantaje unice și nici unul nu-l întrece complet pe celălalt. Îți recomand să păstrezi o schimbare sănătoasă de ritm în antrenamentele tale, astfel încât să nu te plictisești, nu uita însă nici alte forme de exerciții cardio, cum ar fi mersul pe bicicletă sau înotul.

Pentru referință rapidă am inclus mai jos un tabel cu caloriile pe care un bărbat obișnuit și o femeie obișnuită se pot aștepta să le ardă alergând.

Media masculină – 84 kg

Distanță Calorii arse
400 m 34
800 m 70
1200 m 104
1600 m 140
2400 m 208
3200 m 278
4800 m 417

Media feminină – 72 kg

Distanță Calorii arse
400 m 30
800 m 60
1200 m 90
1600 m 120
2400 m 180
3200 m 240
4800 m 360

Verifică preț bandă alergat aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *