Nu este întotdeauna ușor să găsești motivația de a te antrena sau doar de a începe, dacă nu ești obișnuit. Uneori, cu atâtea opțiuni de exerciții, poate părea copleșitor. Nu uita: cel mai important lucru la exercițiile fizice este să îl faci, oricare ar fi acela pentru care te-ai decis.
Iată câteva sfaturi pe care să le reții, care te vor ajuta să practici fitness pentru un timp îndelungat.
1. Faceți pauze mici în timpul zilei
Din ce în ce mai multe cercetări sugerează că statul pe scaun, pe perioade lungi de timp, poate fi dăunător sănătății. Chiar dacă faci exerciții fizice înainte sau după muncă, fă mici pauze pe parcursul zilei, pentru a obține un efect maxim.
Acest lucru te poate ajuta să îți crești energia, să îți întinzi mușchii și să te refaci mental.
Fixează-ți un obiectiv cum ar fi o plimbare, urcatul scărilor sau alte pauze mici de antrenament, la fiecare 1-2 ore. Chiar dacă sunt câteva minute, este mai bine decât nimic.
Aceste activități sunt benefice corpului și minții tale; astfel, creierul învață să considere că mișcarea este bună, pentru că te calmează.
2. Multi-task în timpul exercițiului
În loc să te gândești să „sacrifici” o oră sau două pentru câteva exerciții, antrenează-te în timp ce faci altceva. Trebuie să dai niște telefoane? Plimbă-te și vorbește în același timp.
Nu vrei să ratezi emisiunea ta preferată? Fă diferite exerciții în timpul pauzelor comerciale (sau chiar în timpul emisiunii).
În loc să consideri antrenamentul ca pe un factor de stres sau ca pe un program fixat, poți să-l practici în timp ce faci altceva.
3. Antrenează-te cu un prieten
Una dintre cele mai simple metode de a-ți menține antrenamentele este să fii responsabil. Să lucrezi cu un prieten sau un antrenor nu numai că îți va oferi un antrenament mai plăcut, dar te va face responsabil să te duci acolo.
Este ușor să sări peste antrenamente, dacă nimeni nu observă. Dar dacă te așteaptă cineva, este mult mai puțin probabil să nu participi.
De asemenea, vă puteți încuraja reciproc pentru atingerea obiectivelor de antrenament / sănătate. Reamintiți-vă reciproc care vă sunt obiectivele antrenamentelor și creșteți-vă unul altuia limitele fizice.
Vrei să încerci un nou exercițiu? Chiar și asta poate fi mai puțin intimidant, dacă te antrenezi împreună cu un prieten.
4. Mergi la antrenament chiar și când nu ai chef
Oricât de mult timp ai face exerciții fizice, uneori pur și simplu nu ai chef. În loc să faci antrenamentele doar atunci când ai chef, fă din exerciții un angajament și o rutină la care nu te gândești. Doar fă-o.
Dacă începi antrenamentul înseamnă că ai câștigat jumătate (sau mai mult) din luptă. 99,99% din timp nu vei regreta că te-ai dus la antrenament.
Dacă faci exerciții atunci când nu ai chef, te înveți să nu fii atât de ușor influențat de propriile emoții.
5. Crește treptat greutățile
Printre motivele pentru care oamenii renunță atât de ușor la antrenamente se află faptul că fac exerciții prea repede, prea grele sau pentru un timp prea îndelungat. Începe cu un exercițiu care are un nivel care este provocator pentru tine, dar pe care-l poți face.
Crește greutățile, timpul sau intensitatea în mod treptat. Nivelul respectiv poate fi diferit pentru fiecare din noi, dar dacă vei continua să te provoci la antrenamente, aceasta te poate menține motivat să faci exercițiile fizice.
Creșterea treptată va reduce și riscul de accidentare datorită exercițiilor fizice. Dacă ești rănit, aceasta îți va influența nivelul de antrenament, ceea ce poate fi frustrant.
6. Stabilește-ți obiective
Stabilirea unui obiectiv de fitness te poate menține motivat și să continui să-ți depășești limitele. De asemenea, poți privi înapoi și poți vedea progresul făcut, fapt care este încurajator. Un obiectiv poate fi orice: să alergi 5 km, să termini un maraton, să slăbești, să poți ridica o anumită greutate etc.
Scrie obiectivele stabilite și păstrează-le undeva unde le poți vedea în fiecare zi. Acest lucru îți va aminti care sunt obiectivele și te poate încuraja să nu renunți. După ce îți atingi obiectivul, creează-ți altul nou.
7. Revino la antrenament după o întrerupere
Poate fi frustrant ca, atunci când te antrenezi și totul pare a fi bine, dintr-o dată ceva neașteptat te împiedică să mai continui. Poate fi ceva tragic, o schimbare neașteptată în programul tău, o accidentare etc. Acum, să ajungi la sală sau să alergi nu mai este prioritar.
Cei mai mulți oameni trec prin așa ceva la un moment dat. Este important să nu lași un astfel de eveniment să te marcheze pentru totdeauna.
Revino la rutina de antrenament când ai rezolvat problemele și amintește-ți că este posibil să nu poți întotdeauna să termini cursa, dar este în regulă. Vei reveni acolo curând.
Concluzie
Poate că lucrurile simple te ajută să îți păstrezi programul stabilit pentru fitness. Lucruri simple, cum ar fi să faci pauze în timpul zilei, să-ți scrii obiectivele și să te antrenezi cu un prieten, te pot ajuta să rămâi motivat.
Antrenamentul în timp ce faci altceva poate să te ajute în unele zile. Creșterea treptată a intensității exercițiilor, antrenarea atunci când nu ai chef și revenirea la exerciții după o întrerupere, te pot ajuta să-ți atingi obiectivele, pe termen lung.
Verifică preț aparate fitness aici!