Doi barbati care se antreneaza cu echipament TRX.

7 exerciții pe care le poți face acasă (dacă nu-ți place să mergi la sală)

Aproximativ 4 milioane de români sunt membri ai sălilor de antrenament, dar aproape două treimi din acest număr susțin ca nu au folosit niciodată abonamentul. O medie lunară a costurilor membrilor este de circa 100 RON pe lună, dar desigur această sumă poate varia în funcție de sală și zona în care se află.

A fi membru al unei săli de antrenament te poate motiva să slăbești sau să-ți tonifiezi mușchii, dar în timp motivația pentru a merge la sala poate dispărea. De exemplu, a fi membru al unei săli de gimnastică este dorința tuturor la început de anului, dar, după câteva luni, numărul persoanelor care merg la sală scade.

Pentru unele persoane, a merge la sala de gimnastică poate fi intimidant daca nu sunteți familiarizați cu echipamentele sau nu vă place să faceți exerciții cu multă lume în jur.

A face un antrenament satisfăcător nu înseamnă neapărat că trebuie sa mergeți la sala de antrenament. Daca nu vă permiteți financiar sau din alte motive, există multe alte metode eficiente de a face exerciții fizice în afara mediului tipic al unei săli de antrenament.

1. Dansul

Dacă vă plac exercițiile distractive și dansul, sunteți norocoși. Dansul poate arde aproape aceeași cantitate de calorii precum joggingul.

Există multe forme de dans care folosesc multă energie: zumba, hip hop, salsa, balet etc. Dansul are un impact mai redus asupra articulațiilor, dar oferă totuși beneficii pentru inimă și întărirea mușchilor.

Multe săli de gimnastica sau cluburi de fitness oferă ore de dans. Dacă prețul este un obstacol în a merge la sală pentru ore de dans, puteți obține un card doar pentru orele de dans, evitând astfel să plătiți prețul pentru programul complet al sălii.

Daca preferați să nu mergeți la sală pentru ore de dans, puteți dansa în confortul propriu de acasă. Daca preferați niște îndrumări, ați putea lua ore speciale sau ați putea urmări video/tutoriale instrucționale online.

Citiți și: Ați putea fi în formă dansând la bară?

2. Înotul

Dacă vreți un exercițiu care să antreneze întreg corpul, care să nu necesite un echipament excentric și să fie blând cu articulațiile, înotul ar fi perfect pentru dumneavoastră.

Înotul este un antrenament excelent care întărește sistemul cardiovascular și vizează totodată partea mediană a corpului, brațele, spatele și picioarele.

Înotul este un alt exercițiu bun pentru arderea caloriilor. Dacă preferați să săriți în piscina din cartier sau în lac în loc să mergeți la sală, nu ezitați.

Adăugarea unor exerciții simple de forță acasă poate completa tonifierea musculară și construcția oaselor ca beneficii ale înotului.

3. Mersul cu bicicleta sau alergarea în aer liber

Dacă alergarea pe bandă sau folosirea unei biciclete staționare nu vă motivează pentru un antrenament, părăsiți cei patru pereți ai salii de gimnastică pentru o alergare sau mers cu bicicleta.

În loc de a merge la sală pentru un antrenament de 30-60 minute, petreceți timpul afară, făcând exerciții. Va fi benefic nu numai pentru corp, ci și pentru minte.

Dacă aveți nevoie de mai multă motivație pentru a ieși la aer ca să faceți exerciții, înscrieți-vă într-o competiție. Antrenarea cu un grup va poate ajuta să știți kilometrii parcurși, motivându-vă.

De multe ori centrele sportive sau cluburile comunitare vor avea alergări sau curse în grup de-a lungul anului unde puteți participa, fie dacă sunteți începător sau sunteți un atlet experimentat.

Adăugarea unor tipuri diferite de antrenamente, precum antrenamentul în intervale face, de asemenea, antrenamentul mai interesant față de unul liniar.

4. Antrenament video

Fie de pe YouTube, o aplicație de fitness sau un DVD, puteți alege multe antrenamente ce pot fi susținute în confortul propriei case sau în timp ce călătoriți.

Dacă preferați să nu mergeți la gimnastică sau să folosiți aparate de exerciții, antrenamentul video poate fi o alternativă la îndemână a sălii de gimnastică.

Unele antrenamente video durează numai 7 minute sau puteți găsi antrenamente tradiționale de 30-60 minute. Puteți adapta antrenamentul la preferințele voastre deoarece există atât de multe opțiuni disponibile și, mai ales, gratuite.

Multe antrenamente video folosesc greutatea corpului atât de des încât e necesar doar parchetul.

5. Ligi sportive

Dacă simțiți lipsa exercițiilor practicate împreună cu o echipa sportivă din școală, aderarea la o ligă sportivă pentru adulți poate fi o alternativă plăcută a antrenamentului la sală. Exista multe opțiuni de ligi numai pentru bărbați, numai pentru femei sau mixte.

Exemple de ligi sportive pot include: fotbal, volei sau baschet. Echipele formate joacă meciuri o dată sau de două ori pe săptămână și pot include și alte zile de antrenament.

Daca locuiți într-o zonă unde nu există ligă sportivă pentru adulți, luați în considerare să practicați sporturi recreative cu câțiva prieteni, familia sau colegii.

6. TRX

Dacă doriți un antrenament al întregului corp care să includă exerciții tipice cu opțiunea de a adăuga dificultate suplimentară, luați în considerare să achiziționați un echipament interesant acasă. De exemplu, aparatul tip suspensie TRX poate fi așezat oriunde în casa, la birou sau la subsol. Este un echipament minimalist, nu ocupă spațiu iar posibilitățile de exerciții sunt nelimitate.

Antrenamentele, programele și explicațiile de utilizare a echipamentului însoțesc aparatul sau pot fi găsite online.

7. Cursuri specializate

Mersul la un curs specializat poate fi o alternativă viabilă al sălii de gimnastică. Studiourile specializate sunt din ce în ce mai populare și pot fi mai eficiente în ceea ce privește costul față de o sală de gimnastică tipică.

Această opțiune poate fi cea mai bună pentru persoane care consideră că, în calitate de membru al unei săli de gimnastică, plătesc servicii suplimentare pe care nu le folosesc. În cadrul unui curs specializat veți plăti numai orele oferite, nimic mai mult.

Cursurile specializate pot include clase de alpinism interior, antrenament inspirat de balet, antrenament tip crossfit, cursuri de dans, etc.

Cele mai multe cursuri oferă opțiunea de a plăti un număr nelimitat de ore pe lună sau opțiunea de a plăti un anumit număr de ore ce pot fi folosite de dumneavoastră.

Ideea de a participa la cursuri specializate se concentrează pe o activitate plăcută încât e mai puțin probabil să risipiți bani prin neprezentarea la cursuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *