Ridicarea greutăților are multe beneficii pentru sănătate, dar probabil cel care vă vine primul în minte este creșterea masei musculare. Cu toate acestea, ridicarea greutăților are multe alte beneficii surprinzătoare pentru sănătate, care depășesc creșterea masei musculare.
Ridicarea de greutăți nu trebuie să însemne o ridicare a ceva greu sau voluminos. Ridicarea greutății se poate face la o sală de sport sau există multe exerciții pe care le puteți face cu propria greutate corporală pentru a obține efecte benefice.
Conținut:
1. Întărirea oaselor
Ridicarea de greutăți forțează fibrele musculare iar acestea se descompun pentru a se reconstrui mai puternice. Ridicarea de greutăți are un efect similar asupra oaselor deoarece în timpul ridicării greutății mușchii ancorează oasele. Acest lucru stimulează creșterea oaselor și îmbunătățește rezistența acestora.
Persoanele cu risc de densitate osoasă scăzută sau care au osteoporoză pot beneficia de întroducerea ridicării greutăților în stilul lor de viață. Pe lângă ridicarea efectivă a greutăților, și exercițiile fizice pot avea efecte benefice asupra oaselor. Exercițiile ce implică transportarea greutăților includ exerciții aerobice în care corpul va reprezenta greutatea, cum ar fi mersul, alergatul sau dansul.
2. Risc mai mic de vătămare
Un beneficiu al musculaturii puternice implică un risc mai mic de rănire. Desigur, unii ar sublinia că ridicarea greutăților vă poate crește și riscul de vătămare, dar, dacă utilizați o tehnică adecvată, dacă lucrați echilibrat mușchii și ridicați greutatea corespunzătoare ar putea ajuta la reducerea riscului de vătămare.
Un alt principiu este ridicarea greutăților care folosesc în aceeași măsură împingerea și tragerea. Ridicarea greutății poate ajuta la antrenarea mușchilor subutilizați și poate ajuta la echilibrarea masei musculare în diferite zone ale corpului. Discutați cu un fiziolog sau un medic pentru mai multe îndrumări sau pentru un program individualizat de ridicare a greutăților.
3. Sănătatea inimii
Exercițiul aerobic este recunoscut pentru susținerea sănătății inimii în comparație cu ridicarea greutăților. Cu toate acestea, unele cercetări sugerează că ridicarea de greutăți poate fi benefică pentru sănătatea inimii. Creșterea greutăților în mod moderatfi benefică pentru sănătatea inimii și poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.
De fapt, un studiu din 2012 a descoperit că ridicarea de greutăți a ajutat la scăderea tensiunii arteriale la persoanele care au avut hipertensiune arterială în stadiul 1, în doar 12 săptămâni. Ca în orice protocol de exerciții, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a vă schimba schema de exerciții fizice, mai ales dacă aveți factori de risc cardiovascular.
4. Slăbire în loc de volum
O preocupare obișnuită, în special pentru femei, este aceea că nu doresc o musculatură pronunțată de la ridicarea greutăților. Totuși, această preocupare nu este una validă. Desigur, puteți obține o musculatură pronunțată de la ridicarea greutăților, dar aceasta s-ar întâmpla doar dacă urmați un antrenament intens.
Ridicarea greutăților te poate ajuta, de fapt, să rămâi slab, deoarece favorizează dezvoltarea mușchilor și inhibă stocarea grăsimilor. Ridicarea greutății poate ajuta la menținerea liniei taliei și poate ajuta la tonifierea brațelor și picioarelor. Nu vă fie frică să începeți să ridicați greutățidin cauza posibilei dezvoltări a unei musculaturi proeminente. Această activitate vă poate ajuta să rămâneți în formă!
5. Creșterea puterii mentale
Un program general de ridicare de greutăți pentru sănătate generală înseamnă că veți ridica greutăți la fiecare exercițiu făcând aproximativ 8-12 repetări în 2-3 serii. Acest lucru ar trebui să devină relativ mai greu odată cu trecerea seriilor, dar totuși să simțiți ați putea face și mai multe repetări.
Unele exerciții vor fi în mod natural mai grele decât altele și poate fi nevoie de o luptă interioară pentru a putea a trece prin toate seriile. Această provocare cauzată de ridicarea de greutății te poate ajuta să te obișnuiești să treci mult mai ușor peste durere și disconfort.
Indiferent dacă vă dați seama sau nu, acest obicei de ridicare a greutății vă poate ajuta să vă întăriți pshicul, considerând alte probleme ale vieții cotidiene doar fleacuri.
6. Accelerarea metabolismului
Ridicarea greutăților poate să nu aibă ca efect o ardere calorică la fel de puternică precum cea rezultată în urma practicării exercițiilor cardiovasculare, dar oferă un alt beneficiu important. Ridicarea greutăților vă poate ajuta să vă îmbunătățiți metabolismul ore întregi după exercițiu.
Exercițiile cardiovasculare pot, de asemenea, să stimuleze metabolismul, în special intervalele de intensitate ridicată, dar ridicarea greutăților devine din ce în ce mai populară datorită acestei stimulări a metabolismului.
7. Risc mai mic pentru diabetul de tip 2
Exercițiile cardiovasculare sunt benefice pentru scăderea riscului apariției diabetului de tip 2.
Ridicarea greutăților mărește un anumit tip de mușchi format din celule albe musculare. Aceste celule albe musculare folosesc o cantitate mai mare de glucoză pentru energie, astfel explicându-se scăderea glicemiei și, implicit, a riscului pentru diabetul de tip 2.
Concluzie
Există multe avantaje pentru sănătate oferite de ridicarea greutăților, iar cercetătorii găsesc în mod constant modalități surprinzătoare care pot ajuta organismul. Poate stimula metabolismul, ceea ce este benefic pentru pierderea în greutate și întreținere și, de asemenea, pentru un risc mai scăzut de hipertensiune arterială și a apariției diabetului de tip 2.
Ridicarea de greutăți poate stimula rata metabolică chiar și la câteva ore după exercițiu și, desigur, este benefic pentru creșterea masei musculare. O concepție greșită comună în rândul femeilor este că ridicarea de greutăți le va face să li se mărească masa musculară. De fapt, ridicarea greutății vă poate ajuta să vă mențineți o greutate mai mică și să scădeți cantitatea de grăsime.
Verifică preț greutăți fitness aici!