Barbat cu abdomen plat

6 secrete despre cum să obții un abdomen plat

Se pare că pierderea burții și obținerea unui abdomen plat se află pe lista tuturor și e un obiectiv general al noului an. Cu toate astea, uneori, obținerea unui abdomen plat poate părea foarte greu de realizat chiar și atunci când credeți că faceți toate lucrurile potrivite.

Cu toate că genetica și capacitatea de pierdere în greutate pot varia de la persoană la persoană, există câteva sfaturi comune care pot ajuta pe oricine să-și atingă obiectivul de a avea abdomenul cât mai plat.

1. Crește intensitatea și varietatea exercițiului cardio

O concepție greșită obișnuită pentru a obține un abdomen plat este că trebuie să faci doar mai multe exerciții abdominale. În realitate, acestea contează prea puțin la eliminarea grăsimii din jurul secțiunii mediane a corpului.

Exercițiile de întărire sunt importante pentru a construi mușchii de bază, dar trebuie să faceți alte exerciții care să vă ajute corpul să scape de grăsimile în plus.

Fie cardio fie aerobic, este important să oferiți sportului un loc în rutina dumneavoastră pentru a avea abdomenul dorit. Exercițiul cardio cu o intensitate moderată folosește în primul rând grăsimea drept combustibil. Exercițiul de intensitate mai mare, precum sprinturile, utilizează în principal carbohidrați.

Atât exercițiile cardio cu intensitate moderată, cât cele cu intensitate ridicate sunt benefice pentru a scăpa de grăsime. Includeți în câteva zile antrenamente cu intensitate moderată, iar în celelalte lucrați intervale de intensitate mai mare. Nu faceți doar una sau cealaltă; ambele tipuri de exercitii fizice sunt importante pentru a obtine un abdomen plat.

2. Nu faceți doar abdomene

Așa cum am spus, pentru a obține un abdomen plat necesită mai mult decât un set de abdomene. În plus față de rutina de exerciții cardio care implică antrenamente de intensitate moderată și mare, adăugați exerciții de întărire care vizează stomacul în mai multe moduri.

Există mai multe tipuri și straturi de mușchi în regiunea abdominală. Făcând abdomene, o parte din mușchi se întăresc, dar nu toți. Vorbiți cu un profesionist pentru diverse exerciții pe care le puteți face pentru a vă tonifia abdomenul. Printre exemple se numără flotări, simularea tăierii lemnelor, genoflexiuni pentru picioare etc.

Vezi de asemenea: Cum să obții un abdomen cu 6 mușchi proeminenți fără echipament.

Mai mult decât abdomene, un alt aspect important este implicarea mușchilor de bază în alte exerciții. Mijlocul tău ar trebui să fie implicat în exercițiile pentru întărirea picioarelor, brațelor sau spatelui, dar, în societatea actuală, obișnuim să nu ne folosim mușchii de bază pentru alte mișcări ale corpului.

De aceea poate dura ceva timp pentru a-ți antrena mușchii de bază pentru a ajuta la stabilitate.

3. Creșterea fibrelor

Abdomenul poate arăta balonat nu doar din cauza lipsei tonusului musculaturii. Dacă sunteți constipat sau aveți deșeuri excesive acumulate în colon, acestea nu vă vor ajuta abdomenul să arate plat. Pentru a vă ajuta să vă mențineți organismul în regulă și pentru a reduce riscul de acumulare a excesului  de deșeuri în colon, creșteți consumul de fibre.

Universitatea din California San Francisco Medical Center sugerează că majoritatea adulților ar trebui să consume aproximativ 25-30 de grame de fibre pe zi. Cu toate acestea, un adultul consumă, de obicei, doar aproximativ 15 grame pe zi. Puteți mări consumul de fibre prin alimente precum fructe, legume, nuci, semințe și cereale integrale.

Vezi și: Ce să mănânci pentru un abdoment plat

4. Beți mai multă apă

Un alt motiv pentru care abdomenul poate părea că e balonat poate fi din cauza constipației cauzată de faptul că nu beți suficientă apă. Dacă creșteți consumul de fibre, este important să vă măriți și aportul de lichide.

Creșterea ambelor poate ajuta hrana să se miște ușor prin tractul digestiv și vă va ajuta să nu vă simțiți sau să arătați balonat/ă.

Puteți măsura cu ușurință nivelul de hidratare, evaluând culoarea urinei pe parcursul zilei. Dacă este galbenă sau o altă culoare mai închisă, probabil că trebuie să beți mai multă apă pentru a fi hidratat. Trebuie să încercați să aveți o urină de galben pal sau transparent pe tot parcursul zilei.

5. Urmăriți aportul de sodiu

Una dintre funcțiile sodiului în organism este de a controla mișcarea fluidelor. Unii oameni sunt sensibili la nivelurile de sodiu și consumul de sodiu prea mare poate îi poate face să se simtă umflați în zona abdominală, deoarece excesul de sodiu reține apă suplimentară în zona mijlocului.

O dietă tipică occidentală este foarte bogată în sodiu. De fapt, cei mai mulți oameni ajung să consume aproximativ două ori mai mult decât nivelul recomandat de sodiu pe zi deoarece alimentele ambalate sunt bogate în sodiu.

Dacă încercați să obțineți un abdomen plat, observați că aportul de sodiu vă poate ajuta la diminuarea balonării în zona mediană a corpului dumneavoastră.

Recomandarea pentru sodiu pe zi este 2300mg, dar este ușor să ajungeți la peste 4000mg. Citirea etichetelor alimentelor, gătitul și evitarea adăugării sării în exces sunt modalități ușoare de a reducere a cantității de sodiu.

6. Folosiți-vă mușchii abdominali pe tot parcursul zilei

Pe lângă efectuarea de exerciții cardio și de întărire, un alt sfat pentru a vă ajuta să obțineți abdomenul plat este de a vă angaja mușchii în mișcare pe tot parcursul zilei. Dacă stați mult jos  în timpul  zilei, mușchii de bază pot fi cu ușurință deconectați de la efort.

Amintiți-vă că o postură corectă este necesară pentru a lucra abdomenul pe parcursul zilei și utilizați mușchii de bază atunci când vă ridicați, când mergeți sau faceți alte mișcări. Ar putea părea greu la început, dar mușchii trebuie să se adapteze la mișcare propusă.

Verifică preț aparate fitness pentru abdomen aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *