Fata care asculta muzica.
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

10 sfaturi pentru antrenamentul de dimineață

Să te antrenezi dimineața poate fi dificil, dar odată ce îți faci un obicei din asta te vei simți grozav și vei avea mai multă energie în timpul zilei. Iată câteva sfaturi utile pentru a face antrenamentele de dimineață mai ușoare și mai pline de satisfacții.

1. Planifică în avans

Dacă ești organizat, îți este mult mai ușor să ieși afară și să-ți faci antrenamentul dimineața și, de asemenea, te ajută să incluzi antrenamentul în intervalul de timp pe care îl ai disponibil.

Pregătirea de seara a hainelor pentru antrenament împreună cu ținuta ta din ziua respectivă te ajută să economisești timp prețios dimineata, ceea ce înseamnă că poți avea mai mult timp pentru antrenament.

De asemenea, poate fi util să decizi ce mănânci la micul dejun și să-ți faci un plan pentru tipul de antrenament pe care îl vei desfășura.

Decide de cât timp ai nevoie pentru antrenament, pregătește-te și ia în considerare transportul până ajungi la antrenament, trezește-te suficient de devreme pentru a avea timp pentru toate acestea, plus încă zece minute în caz de circumstanțe neprevăzute.

2. Alimentează-ți antrenamentul

Multor persoane nu le place să mănânce micul dejun înainte de antrenament, dar s-ar putea să îți dai seama că o mică gustare este bine tolerată și îți oferă energia necesară nu numai pentru a-ți desfășura antrenamentul, dar și pentru un antrenament  mai intens.

O mână de nuci, un pahar de lapte, o jumătate de banană sau câteva linguri de iaurt reprezintă o gustare rapidă ideală, ușor de digerat.

3. Reglează-ți antrenamentul în funcție de anotimp

Poate fi foarte dificil să te scoli din pat și să ieși la alergare în mijlocul iernii pe întuneric, poate fi și nesigur, dacă nu alergi într-o zonă care să aibă o iluminare bună. Pentru a evita acest lucru, schimbă-ți antrenamentul pentru a se potrivi anotimpului.

Antrenamentele interioare, cum ar fi la sala de fitness, la o piscină interioară sau chiar în confortul propriului tău living urmărind un videoclip cu exerciții fizice pot face antrenamente de dimineață mai puțin neplăcute și, prin urmare, mai ușor de respectat.

4. Du-te la culcare devreme

Să te trezești la timp pentru antrenamentul de dimineața poate fi și mai dificil dacă te culci târziu cu o seară înainte. Încercă să-ți faci un obicei din a merge la culcare devreme și de a te trezi mai devreme pentru a te asigura că nu sacrifici somnul în favoarea antrenamentului tău.

5. Referitor la ceasul care te trezește dimineața, nu apăsa Amânare – „Snooze”

Odată ce ai apăsat amânare – snooze la alarma de dimineată, este ușor să continui să amâni ridicarea din pat până când în cele din urmă nu mai este timp pentru antrenament pentru că nu mai ai deloc timp la dispoziție.

O modalitate bună de a te asigura că te scoli din pat atunci când pornește alarma este să pui telefonul sau ceasul deșteptător în partea cealaltă a camerei, astfel încât să fii obligat să te ridici din pat  pentru a o opri.

6. Fă din antrenament un obicei

După ce îți creezi un obicei din a te trezi dimineața și a-ți face antrenamentul, totul  va deveni mult mai ușor. Deși primele săptămâni va fi dificil, nu uita că odată ce ai format obiceiul, îți va lipsi atunci când nu îl vei face.

7. Oferă-ți ceva care să-ți facă plăcere și să aștepți cu nerăbdare

Pentru a te motiva să te trezești și să-ți faci antrenamentul, oferă-ți ceva plăcut pe care să-l aștepți cu nerăbdare. Fie că este vorba despre un duș fierbinte după sală sau de un bol gustos de fructe și musli, asigură-te că îți faci timp să te bucuri de lucrul respectiv.

8. Găsește un partener de antrenament

Este mult mai ușor să sari peste un antrenament de dimineață dacă ești singurul pe care îl dezamăgești.

Găsește-ți un partener de sală dimineața care să te sprijine și să te încurajeze să ajungi la antrenament.

Este mult mai puțin probabil să pierzi un antrenament dacă știi că altcineva te așteaptă să fii acolo și se întreabă de ce nu ești.

9. Recompensează-te

Dacă reușești să te trezești și să faci antrenamentul conform planului tău timp de o săptămână, răsplătește-te pentru eforturile depuse.

Evită recompensele pe bază de mâncare, dar o sesiune de shopping, un masaj sau chiar o baie fierbinte reprezintă  recompense bune pentru a te motiva să continui.

10. Fă-ți un playlist motivant

Nimic nu face mai ușor antrenamentul ca o coloană sonoră care te mobilizează și este motivantă.

Fă-ți timp pentru a crea un playlist care să te facă să vrei să te miști și să te ajute să depășești letargia de dimineață pentru a beneficia la maxim de antrenament.

Verifică preț saltele fitness aici!

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nucă de cocos plină cu apă de cocos

Este apa de cocos benefică?

Produsele din nucă de cocos devin din ce în ce mai populare și căutate atât pentru calitățile lor nutritive, cât și pentru gustul lor. De