Oameni care bat palma la birou

10 moduri ușoare de a face exerciții zilnic

Doar aproximativ 25% dintre adulții din România fac sport în mod regulat. În plus, majoritatea dintre noi ne petrecem timpul efectuând sarcini sedentare cum ar fi de condusul mașinii spre locul de muncă, ședința la birou, mâncatul la cantină, cumpărături on-line, jocuri video, uitatul la TV și lectură în pat.

Lipsa exercițiului este dăunătoare pentru sănătatea ta

Lipsa exercițiului sau a activității fizice conduce la lucruri inevitabile precum rezistența la insulină, scăderea nivelului  colesterolului bun și creșterea în greutate. Aceasta lipsă de mișcare accentuează inflamația cronică, atrofiază mușchii și modifică funcționarea  hormonilor de reglare a apetitului.

Corpul uman este făcut să se miște

Și știm asta. Nu avem nevoie de studii care să ne spună că inactivitatea amenință sănătatea noastră generală și bunăstarea mintală.

Doar că uneori pare să nu existe timp suficient pentru a face sport. Deci, iată câteva modalități ușoare de a vă introduce sportul în programul dumneavoastră zilnic.

1. Treziți-vă cu 10 minute mai devreme

Exercițiile de dimineață pornesc metabolismul. Studiile afirmă că atunci când faceți mișcare dimineața, ardeți mai multe calorii pe parcursul zilei.

Găsiți un antrenament de 10 minute, la alegere, de pe YouTube și faceți acest lucru înainte să vă dezmeticiți. De asemenea, vă va face să vă simțiți energizați și vă va oferi un sentiment de împlinire pe tot parcursul zilei. Și nu o amânați până seara. Exercițiile cresc nivelul de cortizol, care asigură un somn odihnitor.

2. Purtați greutăți pe glezne atunci când mergeți

Muschii sunt prietenii tăi. Cu cât aveți mai mulți mușchi antrenați, cu atât corpul vostru va arde mai multe calorii pe zi. Deci purtați o pereche de greutăți pe glezne ori de câte ori vreți să vă îmbunătățiți potențialul de ardere al caloriilor și să vă activați mușchii.

3. Mergeți puțin mai mult

Plimbarea este un exercițiu cu impact redus. Nu veți arde o mulțime de calorii, dar există și alte avantaje pentru mersul pe jos cum ar fi lubrifierea articulațiilor și a țesutul conjunctiv sau îmbunătățirea circulației sângelui.

Deci, ori de câte ori puteți face câțiva pași suplimentari, faceți-i. Parcați mașina mai departe de intrare. Luați a doua cea mai apropiată stație de autobuz spre casă. Urcați pe scări în loc să folosiți ascensorul sau scările rulante. Faceți o plimbare suplimentară în timp ce scoateți câinele afară.

4. Faceți exerciții izometrice în lift

Exercițiile izometrice sunt cele în care se încordează un mușchi fără a mișca, de fapt, mușchiul. De exemplu: încordați-vă abdomenul așa cum ați anticipa o lovitură la stomac. Expirați și retrageți abdomenul spre coloana vertebrală. Mențineți această poziție pentru cinci secunde și repetați.

Posibilitățile sunt nesfârșite. Gândiți-vă la biceps, pieptul sau partea inferioară a corpului. Este discutabil dacă exercițiul isometric construiește forța eficientă, dar cu siguranță poate ajuta la menținerea puterii musculare.

5. Nu stați jos prea mult timp, mișcați-vă ori de câte ori puteți

Și asta este valabil pentru toată lumea – chiar dacă vă antrenați în mod regulat sau vă considerați un atlet competitiv și apt. Șederea pentru prea mult timp vă pune în pericol sănătatea conform unui articol din revista TIME.

O rutină de fitness nu contracarează efectele lipsei de mișcare prelungite. Unii experți spun că ar trebui să te ridici la fiecare 15 minute și să te miști și să îți întinzi mușchii.

6. Cumpărați un tracker de activitate

Am investit într-un instrument de urmărire a activității care mă încurajează să mă mișc după ce stau prea mult timp jos. Vei fi surprins. Sedentarismul se acumulează.

Soșatul spre muncă, ora mesei, participarea la întâlniri, lucrul la birou, jocurile pe calculator sau emisiunile TV încurajează sedentarismul. Regândiți-vă rutina zilnică. Care dintre treburile tale zilnice le poți face în timp ce te miști? Ce zici de întâlniri din mers?

Vezi de asemenea: Cât de mult exercițiu este necesar pentru a pierde în greutate.

7. Luați un birou la care se lucrează în picioare sau care se ridică

Nu poți să te miști în timp ce lucrezi pentru că trebuie să fii la biroul tău? Nicio problema. Ia-ți un birou care se ridică ca sa te poți mișca pentru câteva secunde. În partea de sus, stați pe un plan de echilibru, care creează mișcare și oferă sprijin picioarelor în același timp.

8. Aveți în vedere mobila ca echipament de gimnastică

Puteți sta pe o bancă în parc, dar puteți, de asemenea, să vă lucrați tricepșii în timp ce faceți niște exerciții pe bancă. Blatul de bucătărie este un instrument excelent pentru a face împingeri.

Încercați să vă ridicați de pe scaun cu un picior pe sol sau să stați puțin cu picioarele ridicate de pe sol. În loc să urcați pe scări, încercați să săriți pe scări. Apropo, cărucioarele pentru copii pot fi împinse în timp ce faceți jogging.

9. Angajează oamenii să fie inactivi pentru tine

Plătiți oameni pentru a elimina activitățile fizice? Vă face cineva cumpărăturile? Aveți angajat un grădinar sau o doamnă de curățenie? Ce zici prin a începe să plătești pe cineva pentru a-ți face treburile inactive cum ar fi contabilitatea sau (de ce nu?) chiar un șofer?

10. Fii activ în timp ce te uiți la televizor

Să fim cinstiți. Petrecem mult timp în fața televizorului. Preferăm să urmărim toate emisiunile TV preferate în locul unor activități fizice.

Comoda televizorului trebuie curațată, pisica are nevoie de o pieptănare? Puteți spăla rufele sau puteți curăța frigiderul în timp ce vă uitați la televizor. Unii chiar și-au perfecționat abilitatea de a ridica greutăți în timp ce se uită la emisiunile preferate.

Cu toate acestea, dacă activitatea și exercițiul fizic sunt cu adevărat importante pentru dumneavoastră, veți găsi o modalitate de a integra antrenamentul în rutina zilnică. În caz contrar, veți găsi mereu o scuză. Sportul vă va pune zâmbetul  pe față.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *