Femeie cu gantere ușoare în mâini
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

10 întrebări de fitness și răspunsuri din ultimele 5 luni

10 cele mai populare întrebări și răspunsuri de fitness

În ultimele 5 luni, am răspuns la multe întrebări despre fitness din comentariile utilizatorilor, întrebări prin e-mail sau subiecte selectate pentru publicare.

Cele mai populare 10 întrebări cu răspunsurile lor sunt prezentate mai jos. Faceți clic pe titlul întrebării pentru a obține un răspuns mai detaliat.

Câte calorii ar trebui să ard pe zi?

Aceasta este cea mai populară întrebare. Alte variante includ „câte calorii să arzi pentru ca să slăbești” sau „câte calorii să mănânci pe zi”. Nu există un număr magic sau un număr care să se potrivească tuturor cazurilor.

Puteți utiliza calculatorul nostru gratuit pentru calcul caloriilor și să calculați numărul de calorii pe care trebuie să le consumați pe zi, în funcție de vârsta, sexul și nivelul de activitate.

Puteți apoi să calculați câte calorii mâncați efectiv pe zi (folosind jurnalul nostru gratuit de alimente) și deducând acest număr din rezultatul anterior puteți afla numărul de calorii pe care ar trebui să le ardeți pe zi pentru menținerea în greutate, creșterea în greutate sau pierderea în greutate .

Deși acest număr este doar orientativ, este bine să-l știi înainte de a începe programul de slăbit.

Cum să slăbești 7 kilograme? Primul pas este să aflați câte calorii mâncați pe zi și dacă acest număr este peste sau sub necesitățile tale zilnice de calorii. Următorul pas este să decideți în câte săptămâni doriți să pierdeți cele 7 kilograme, ținând cont că 1 kg reprezintă 7000 de calorii.

De exemplu, dacă doriți să pierdeți 7 kilograme în 12 săptămâni, înseamnă că trebuie să economisiți 4083,33 kcal pe săptămână (7 x 7000 = 49000/12 = 4083,33). Citiți postarea noastră pentru un exemplu mai detaliat, precum și un plan de dietă și un plan de antrenament sugerat.

Este ciocolata neagră bună pentru tine?

Prezența flavonoidelor în boabele de cacao face ca ciocolata neagră să fie o alegere sănătoasă. Flavonoidele pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge, pot combate colesterolul rău și pot promova colesterolul bun.

Ciocolatele comerciale trec prin procesare și conținutul de flavonoide este redus. Deci, răspunsul este da, ciocolata neagră este bună pentru sănătatea dvs., cu condiția să o consumați cu moderație.

Cum să opriți pofta de zahăr

Pe scurt: Nu vă privați de zahăr, ci încercați să controlați cantitățile pe care le consumați. Aruncați dulciurile din casă și fiți curajoși în primele 24-48 de ore. Zahărul este o dependență și ca orice altă dependență primele 2 zile sunt dificile, dar importante.

Evitați îndulcitorii artificiali și alegeți carbohidrații cu GI (indice glicemic) scăzut pentru a vă menține fluctuațiile de zahăr din sânge la minimum. Încercați să vă faceți obiceiul de a mânca fructe sub formă de gustări, beți un pahar de apă la fiecare două ore și spălați-vă pe dinți după fiecare masă.

Zumba pentru pierderea în greutate

Zumba este o modalitate distractivă de a pierde în greutate și de a fi în formă. Este posibil să nu poți pierde 800 de calorii pe oră (așa cum susțin unii oameni), dar dacă faci zumba de 2-3 ori pe săptămână poți obține rezultate bune.

În funcție de tipul clasei de Zumba la care participi și de experiența instructorului, poți face Zumba pentru pierderea în greutate și să te aștepți să pierzi în jur de 500 kcal pe ședință, număr care este echivalent cu o clasă de aerobic cu impact mare. Combinați ședințele de Zumba cu ridicarea de greutăți și cu o dietă echilibrată și aveți un plan perfect de antrenament.

Dieta cu 1200 de calorii

Mulți oameni se întreabă cum arată o dietă de 1200 de calorii. Este prea greu de urmat și, dincolo de toate, este sănătoasă? 1200 de calorii pe zi este minimul pe care îl poți avea și asta după aprobarea medicului sau nutriționistului.

Dieta este de 1200 kcal în medie (timp de o săptămână), este echilibrată, flexibilă și sănătoasă. Oamenii care au urmat această dietă au revenit cu rezultate foarte încurajatoare, încercați și voi și spuneți-ne feedback-ul dvs.!

Ce să mănânci la micul dejun pentru a slăbi?

Un mic dejun bogat în fibre și proteine ​​și sărac în grăsimi și zahăr este ideal pentru pierderea în greutate. Micul dejun trebuie să reprezinte 1/4 din necesarul dvs. zilnic de calorii. De exemplu, dacă urmați o dietă de 1200 de calorii, micul dejun ar trebui să fie în jur de 300 de calorii.

Care sunt cele mai bune nuci pentru pierderea în greutate?

Cele mai bune nuci pentru pierderea în greutate ar trebui să fie crude, nesarate, fără coajă și neprăjite. Exemple de nuci sănătoase includ: migdale, caju, alune și nuci. O mână din aceste nuci pe zi ca gustare sau după cină poate oferi organismului antioxidanți, vitamine și energie.

Ce este o dietă care schimbă, alternează caloriile (calorie shifting diet)?

O dietă care alternează numărul de calorii este atunci când consumi mai multe calorii într-o zi și mai puține calorii în ziua următoare, dar păstrând media săptămânii la nivelul care va produce un deficit săptămânal și deci pierdere în greutate.

De exemplu, dacă limita zilnică este de 1500 de calorii, puteți consuma 1800 de calorii într-o zi și 1200 de calorii în ziua următoare, dar păstrând media la 1500.

Schimbarea caloriilor poate fi aplicată oricărei diete, iar unora le este mai ușor de ținut decât tehnicile convenționale de dietă. Este folosită de sportivi și culturiști ca o modalitate de a-și stimula rata metabolică.

Cum te face apa să slăbești?

Femeie pe biciletă luând o pauză de hidratare

Un control mai bun al apetitului, te face să te simți sătul pentru mai mult timp, minimizează pofta de zahăr, îți oferă mai multă energie, ajută la digestie, reduce acumularea de apă și favorizează detoxifierea. Puteți profita de toate aceste motive consumând cel puțin 3,7 litri de apă pe zi (pentru bărbați) sau 2,7 litri pentru femei.

Verifică preț băuturi energizante aici!

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fructe de rambutan

Este bun Rambutanul pentru tine?

Rambutanul face parte din aceeași familie cu licii. Ambele fructe au o pulpă albă, cu o sămânță necomestibilă la mijloc. Gustul rambutanului este similar cu

Legume sote

Cum gătim sănătos legumele?

Conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, mai puțin de 10% din populație respectă recomandările privind consumul zilnic de legume. Majoritatea persoanelor recunosc că legumele sunt

Nucă de cocos plină cu apă de cocos

Este apa de cocos benefică?

Produsele din nucă de cocos devin din ce în ce mai populare și căutate atât pentru calitățile lor nutritive, cât și pentru gustul lor. De