Familie la plaja

10 idei de fitness pentru familie care sunt și distractive

Obezitatea în copilărie devine o problemă din ce în ce mai mare în țările occidentale, copiii alegând să petreacă mai mult timp în fața televizorului, navigând pe internet și jucând jocuri pe calculator decât să se implice în jocuri active, sănătoase. Împreună cu un aport crescut de mâncare nesănătoasă sau de tip fast food, acestea conduc la generația cea mai nesănătoasă de tineri de până acum, deci ce pot face părinții pentru a determina copiii să se miște?

Copiii sunt puternic influențați de obiceiurile părinților lor, așa că, ca părinte, este important să fii un exemplu bun, având o viață activă și mâncând sănătos. Prin participarea la activități active de fitness ca familie, copiii au mai multe șanse să dorească să participe și să se bucure de un stil de viață sănătos.

Nu numai că este excelent pentru copil, dar ajută și nivelul de fitness al părinților, cărora le este greu să-și facă timp pentru exerciții fizice atunci când lucrează și au grijă de copii.

Așadar, aduceți familia împreună și găsiți câteva activități de care să vă puteți bucura împreună pentru a crește capacitatea de fitness (condiția fizică), pentru a consolida legăturile din familie, petrecând mai mult timp împreună. Următoarele 10 idei îți vor oferi ceva la care să te gîndești.

Ciclism

Ciclismul este de obicei mult mai interesant pentru copii decât mersul, precum și o modalitate mai rapidă de a ajunge în diferite locuri. O plimbare cu bicicleta în familie o dată pe săptămână poate fi o modalitate excelentă de a ieși în aer liber și de a crește nivelul de fitness pentru toate vârstele. Bicicletele pot fi, de asemenea, folosite pentru a ajunge la școală și în alte locații atunci când este cazul și pot fi mai eficiente ca timp, fără să mai vorbim de un mod ecologic de a ajunge la anumite destinații.

Sporturi de echipă

Mulți copii preferă sporturile de echipă precum fotbalul american, fotbalul european, baschetul și baseball-ul, deoarece acestea tind să fie mai sociabile decât activitățile individuale. Împărțiți familia în echipe, împrumutând câțiva prieteni sau vecini dacă este necesar și începeți un turneu pentru a încuraja competiția, ceea ce de multe ori este un stimulent foarte potrivit.

Plimbă cainele

Un animal de companie, în special unul care are nevoie de exerciții fizice regulate este un mod minunat de a-ți scoate copilul la o plimbare într-un fel mult mai interesant și mai distractiv. Încercați să plimbați câinele ca o familie pe cât este posibil și petreceți timp jucând jocuri cu câinele și copiii în parcuri pentru a vă asigura că întreaga familie se antrenează.

Petreceri și adunări active

Petrecerile de zilele de naștere implică adesea activități sedentare, cum ar fi să mergi la film sau la un restaurant fast-food, dar poate nu trebuie să fie cazul de așa ceva. Activități precum patinajul sau mersul cu rolele, un picnic și un joc de fotbal în parc sau, probabil, alpinism pentru copiii mai mari pot fi mult mai distractive și oferă întreagii familii posibilitatea de a face un pic de exercițiu fizic.

Este posibil ca mulți copii să nu fi făcut până acum aceste activități și să fie încântați să le încerce pentru prima dată.

Joacă în aer liber

Copiii petrec din ce în ce mai mult timp în casă în fața echipamentelor electronice, și încă de la o vârstă fragedă, de aceea este important ca părinte să-ți scoți copilul din casă și să se joace în aer liber.

Activități simple, cum ar fi lovirea unei mingi, mersul în parc sau săriturile pe o trambulină sunt toate foarte distractive și o activitate de fitness excelentă pentru întreaga familie. Săritul cu coarda  este un alt arzător de calorii excelent, grozav pentru toate vârstele, astfel încât săriți coarda cu toată familia.

Vacanțe active

Vacanțele sunt o oportunitate excelentă de a petrece mai mult timp în aer liber și a fi activ ca familie, deci alegeți o destinație care să ofere posibilitatea de a face acest lucru atunci când este posibil. Vacanțele la schi sau cu bicicleta pot inspira copiii mai mari, în timp ce chiar și un pic de plajă cu sporturi nautice și jocuri pe plajă poate fi o vacanță potrivită pentru toate vârstele. Încercați activități pe care nu le-ați face în mod normal, cum ar fi canotajul, alpinismul și raftingul. (coborârea unei ape repezi cu o barca pneumatică sau cu caiacul).

Lucrați în gradină și munciți în aer liber împreună

Grădinăritul și munca în aer liber pot să nu fie un exercițiu fizic evident, dar nu există niciun dubiu că ard calorii și scot familia la aer curat. Prin implicarea copiilor în grădinărit și în creșterea fructelor și legumelor, îi încurajați de asemenea să mănânce aceste alimente sănătoase, îmbunătățindu-și sănătatea într-un alt mod.

Încurajarea competiției sănătoase și stabilirea provocărilor

Pentru a motiva copiii mai mari, competiția între membrii familiei și provocările activității fizice pot fi un instrument bun pentru a trezi interesul. Jucați jocuri în echipă sau stabiliți provocări precum întrecerile, sarcinile și evenimentele la distanță, de exemplu, puteți investi în pedometre și puteți concura pentru cine parcurge cei mai mulți pași într-o săptămână.

Mergeți la o clasă de fitness împreună

Acest lucru se aplică mai mult copiilor mai mari, cărora le-ar plăcea să participe la activități la modă, cum ar fi cursuri de yoga sau orele de bicicletă la sală. Făcând această activitate cu copiii tăi, există motivație atât pentru părinți cât și pentru copii să participe la clasă și să se autodepășească, poate chiar să se provoace la întrecere unul pe celălalt.

Jucați jocuri video active/de fitness

Deși mulți ar susține că jocurile video focalizate pe fitness nu sunt aceleași lucru cu ieșirea în aer liber și desfășurarea efectivă a activității, nu există nicio îndoială că atât copiii cât și adulții se bucură de aceste jocuri.

Există cu siguranță un factor de noutate implicat și există, de asemenea, un aspect competitiv care este atractiv. Jocurile video pot fi de asemenea jucate de numeroși jucători împreună, și sunt grozave pentru zilele în care vremea este proastă, iar exercițiul în aer liber nu reprezintă o opțiune validă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *