Antrenamentul de forță este important pentru a rămâne în formă și sănătos, în special pentru femei. Iată de ce ridicarea greutăților nu este destinată doar pentru culturiști, ci pentru toate vârstele și pentru orice nivel de fitness.
Conținut:
1. Oase puternice
Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, acestea devin din ce în ce mai sensibile la pierderea osoasă și osteoporoză. Deși bărbații pot suferi de asemenea de aceste afecțiuni odată cu înaintarea în vârstă, femeile au în special acest risc datorită scheletelor mai ușoare.
Până la vârsta de 30 până la 35 de ani continuăm să ne fortificăm oasele, dar după aceea densitatea tinde să scadă odată cu înaintarea în vârstă, lăsând multe femei predispuse la fracturi și căderi în viața lor ulterioară și cu potențial de a provoca o durere intensă.
S-a demonstrat că antrenamentul de forță și exercițiul cu greutăți contribuie la creșterea densității osoase și la încetinirea procesului de pierdere osoasă în timp. Pentru femeile mai tinere, antrenamentul de forță poate ajuta la construirea de oase puternice, care sunt, prin urmare, mai rezistente la pierderea osoasă în viața ulterioară, iar pentru femeile mai în vârstă, acest tip de antrenament poate ajuta la încetinirea procesului de fragilizare a oaselor.
2. Gestionarea greutății
Se crede că adăugarea unui program de antrenament de forță la un antrenament cardio poate ajuta la gestionarea greutății. Antrenamentul de forță ajută la creșterea masei musculare, mușchiul fiind mai activ din punct de vedere metabolic decât țesutul adipos, ceea ce înseamnă că poți arde mai multe calorii chiar și în repaus dacă îți crești masa musculară.
Pentru obținerea celor mai bune rezultate, antrenamentul de forță ar trebui efectuat în combinație cu antrenamentul cardio, dar nu ar trebui să-l înlocuiască pe ultimul, iar cercetările sugerează că efectuate împreună sunt mai eficiente pentru pierderea în greutate și oferă un beneficiu mai mare pentru nivelul de fitness.
Cu toate acestea, este important să ții cont de faptul că mușchiul este, de asemenea, mai greu decât grăsimea, așa că, dacă antrenamentul tău este eficient, rezultatele s-ar putea să nu apară când te cântărești. Căută o măsurătoare diferită, cum ar fi circumferința taliei sau testele pentru măsurat grăsimea pliurilor de piele pentru a monitoriza pierderea de grăsime.
3. Reducerea riscului de accidentare
În afară de beneficiile antrenamentului de rezistență asupra rezistenței osoase, care poate ajuta la reducerea riscului de fracturi și accidentări asociate oaselor, antrenamentul de forță poate ajuta și la reducerea riscului de accidentări în general.
Pe măsură ce abilitatea funcțională este menținută sau îmbunătățită prin acest tip de antrenament, riscul de accidentare scade semnificativ. De asemenea, poate ajuta la corectarea dezechilibrelor musculare atunci când este executat corect, reducând astfel riscul de leziuni musculo-scheletice. Există, de asemenea, unele dovezi că forța crescută datorită antrenamentului de rezistență poate contribui la scăderea riscului de accidentare la nivelul spatelui inferior.
4. Crește nivelul de tonifiere
În timp ce antrenamentul cardio tinde să ardă mai multe calorii și să reducă grăsimea, antrenamentul de forță poate îmbunătăți aspectul corpului prin tonifierea și consolidarea mușchilor. Este posibil ca aceste efecte să nu facă diferența în ceea ce privește greutatea corpului, dar pot avea totuși ca rezultat scăderea mărimii rochiei și la încrederea generală în ceea ce privește aspectul corpului tău.
Nu uita totuși, chiar dacă faci antrenament de forță suficient de mult pentru a-ți oferi un abdomen cu mușchi de oțel, acest lucru nu va fi vizibil decât dacă ai o dietă sănătoasă și îți controlezi caloriile, precum și dacă faci exerciții cardio pentru a arde grăsimea.
5. Gestionează afecțiunile cronice
Se consideră că antrenamentul de forță ajută la gestionarea afecțiunilor cronice, cum ar fi dureri de spate, diabet, boli de inimă, artrită, obezitate, osteoporoză și chiar depresie. Consultă un medic cu privire la modul în care un program de antrenament pentru forță te poate ajuta, deoarece este important să desfășori tipul corect de program pentru a avea beneficii specifice situației tale.
6. Performanță mai bună
Dacă te antrenezi într-un anumit sport, forța crescută a mușchilor datorită antrenamentului de rezistență/forță îți poate îmbunătăți performanța dramatic. Toți sportivii profesioniști petrec timp în săli de sport și din motive întemeiate; construirea forței îți poate oferi un avantaj față de adversar.
Chiar dacă faci antrenament doar pentru a te menține sănătos sau pentru distracție, forța crescută poate face programul tău de antrenament mai ușor și mai plăcut.
7. Simte-te mai puternic
A te simți puternic și sănătos are un efect profund în ceea ce privește bunăstarea ta mentală și modul în care simțim despre noi înșine. Oamenii care se simt bine cu corpul lor sunt mai încrezători și, în general, se simt mai fericiți în viața lor de zi cu zi, iar antrenamentul de forță poate ajuta în acest sens.
Să fii puternic din punct de vedere fizic îți poate oferi, de asemenea, libertatea de a face multe activități diferite, de a avea mai multe locuri de muncă sau pur și simplu îți va oferi energia și puterea de a te ocupa zilnic de copiii tăi activi.
8. Echilibru îmbunătățit
Se consideră că un tonus muscular mai bun și rezistența/forța crescută datorită antrenamentului de forță îmbunătățesc echilibrul. Acest lucru este important la femeile mai în vârstă, care pot fi mai expuse riscului de căderi și accidentări din cauza tonusului muscular slab, dar același lucru este valabil și la femeile mai tinere.
Multe sporturi recunosc beneficiile unui echilibru bun, cum ar fi surfingul, schiul, dansul și gimnastica, astfel încât antrenamentele de forță, în special în zonele de bază, de exemplu mușchii trunchiului, pot fi importante pentru persoanele care desfășoară aceste activități.
9. Un control mai bun al glicemiei
Într-o serie de studii antrenamentul de forță a fost legat de controlul îmbunătățit al glicemiei. Se crede că persoanele cu diabet zaharat de tip 2 pot îmbunătăți nivelul glicemiei odată cu efectuarea unui antrenament de forță.
Dovezile au sugerat, de asemenea, că antrenamentul de rezistență și forță poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 în viața ulterioară, datorită sensibilității crescute la insulină.
10. O inimă mai sănătoasă
Dovezile sugerează că antrenamentul de forță poate avea un efect pozitiv asupra factorilor de risc ai bolilor cardiovasculare, cum ar fi scăderea nivelului de colesterol „rău” (LDL) și creșterea colesterolului „bun” (HDL) din sânge.
De asemenea, s-a sugerat că antrenamentul de rezistență/forță poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, deși persoanele cu hipertensiune arterială crescută nu ar trebui să înceapă un antrenament de forță fără aprobarea medicului.
Asociația Americană pentru Inimă recomandă antrenamentul de rezistență pentru scăderea riscului de evenimente cardiovasculare și ca parte a reabilitării la cei care au afecțiuni cardiace anterioare.
Verifică preț accesorii fitness aici!