Pulpe superioare de pui cu orez brun

Tot ce trebuie să știți despre dieta cu pui și orez brun

Ce metodă poate ajuta cu scăderea în greutate? Se pare că există atât de multe opțiuni: nenumărate diete și programe de slăbit, suplimente, antrenamente fizice, cărți etc. De unde știți ce va funcționa pentru a reuși să slăbiți cu succes? În timp ce există diferite modalități de a pierde în greutate, pentru obținerea de rezultate pe termen lung, studiile de specialitate sugerează să mâncați o dietă bogată în substanțe nutritive, mai redusă în densitate ca energie, să limitați aportul de calorii goale și să optați pentru alegeri sănătoase în general, precum efectuarea de exerciții fizice, reducerea nivelului de stres, un program adecvat de somn etc.

Nu trebuie să vă înfometați pentru a pierde în greutate. De fapt, unii experți în sănătate sugerează că este mai de dorit să vă simțiți plini și mulțumiți după ce mâncați, chiar dacă încercați să reduceți din grăsimea corporală.

Cum puteți realiza acest lucru?

Consumând alimente cu un nivel ridicat de sațietate, dar sărace în calorii. Alimentele cu un conținut ridicat de proteine și/sau fibre și apă vă pot ajuta să vă mențineți plini pentru mai mult timp.

Puiul și orezul brun pot intra în această categorie de alimente bogate în nutrienți și cu conținut scăzut de calorii. Desigur, doar pentru că veți începe să mâncați pui și orez brun nu este garantat că veți și pierde în greutate, însă consumul lor vă poate ajuta să vă simțiți plini.

Ce tip de pui și orez?

Carnea slabă de pui alb este cea mai redusă în calorii. Dacă doriți să mâncați carne mai închisă la culoare, tăiați grăsimea suplimentară. Fie că mâncați carne albă sau mai închisă la culoare, evitați să mâncați pielea de pe pui.

Orezul este un element esențial în cadrul multor diete din întreaga lume. Orezul are un conținut ridicat de carbohidrați, deci uneori poate avea o reputație nu tocmai bună, deoarece alimentele bogate în carbohidrați pot crește cu ușurință glicemia în urma consumului.

Creșterea nivelului de zahăr din sânge poate promova eliberarea insulinei, iar unul dintre rolurile insulinei este de a promova depozitarea grăsimilor.

Pentru a reduce creșterea zahărului din sânge după ce ați mâncat orez, mâncați proteine și fibre împreună cu orezul.

Alegerea orezului brun va oferi mai multe fibre, iar consumul de pui cu orez brun poate ajuta la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge după digestie.

Combinație câștigătoare de fibre și proteine

Atât fibrele, cât și proteinele pot avea un efect sățios. Proteinele au nevoie de mai mult timp pentru a se descompune în stomac, în comparație cu carbohidrații și grăsimile.

Prin urmare, dacă doriți să vă simțiți mulțumiți după masă, este recomandat să mâncați o sursă de proteine sănătoase cu o sursă de fibre.

Un studiu din 2004 sugerează că un aport mai mare de proteine în cadrul meselor poate contribui la scăderea consumului de alimente după aceea, iar mesele cu cantități mai mari de proteine cresc termogeneza (caloriile arse din digestie) și sațietatea.

Asta înseamnă că ar trebui să mâncați doar proteine pentru a slăbi?

Nu, deoarece există atât de mulți nutrienți în alte alimente cu conținut scăzut de proteine, cum ar fi fructele și legumele, care sunt necesare pentru sănătate. Prin urmare, este important să vă echilibrați aportul printr-o varietate de alimente.

Dimensiunea de servire a porțiilor

Desigur, ca în cazul oricărei mese, trebuie să aveți grijă cât de mult mâncați. Șansele de reducere a greutății sunt destul de mici dacă consumați porții uriașe de pui și orez brun.

Dimensiunile exacte ale porțiilor pot varia în funcție de vârstă, nivel de activitate, sex etc.

Cu toate acestea, ceea ce puteți evalua este cât de plini sunteți în timp ce mâncați. Dacă mâncați încet, puteți oferi corpului dumneavoastră o șansă de a trimite un semnal către creier spunând când este plin.

Poate fi util pentru pierderea în greutate să învățați să vă ascultați organismul atunci când este plin și nu mai are nevoie de mâncare.

Adăugați câteva legume pentru o masă completă

În timp ce puiul și orezul brun oferă mulți nutrienți, pentru a avea parte de o masă completă, adăugați câteva fructe și legume.

Opțiunile sunt nesfârșite: ați putea servi separat o mică salată, puteți amesteca câteva legume pe post de garnitură,  puteți adăuga fructe proaspete pentru desert etc. Așadar, îndrăzniți să adăugați o pată de culoare în farfurie!

Recomandările experților în sănătate și nutriție indică ca jumătate din farfurie să fie plină de fructe și legume, la o masă.

Prin urmare, puiul și orezul brun ar trebui să ocupe doar aproximativ jumătate sau mai puțin din farfurie. Umpleți cealaltă jumătate cu fructe și legume de diferite culori.

Adăugați o aromă sănătoasă

Există multe opțiuni de orez ambalate disponibile, care se gătesc foarte ușor. Cu toate acestea, unele dintre ele sunt foarte bogate în sodiu și alte arome adăugate.

Pentru a evita acești aditivi inutili, gătiți orez brun simplu și pui proaspăt și dați-i propria aromă cu ierburi, bulion, lămâi, ulei de măsline, condimente etc.

Puteți prepara o oală mare de orez și pui la începutul săptămânii și o puteți folosi pentru următoarele zile, încălzind rapid o porție atunci când doriți.

Evitați utilizarea sosurilor grele, deoarece acestea pot avea un conținut ridicat de sodiu, zahăr, grăsimi nesănătoase și alți aditivi.

Ce alte combinații de proteine și fibre sunt potrivite pentru pierderea în greutate?

Consumul de orez brun și pui poate oferi efectele sățioase ale proteinelor și fibrelor. Cu toate acestea, în nici un caz nu este singura combinație de alimente care furnizează o sursă de proteine și fibre.

Dacă v-ați săturat să mâncați orez brun și pui, înlocuiți-le cu altceva! Alte surse de fibre pot include: ovăz, orz, cuscus, fructe, legume, leguminoase etc.

Alte surse de proteine includ: fructe de mare, carne slabă, leguminoase, nuci, soia, lactate etc.

Combinațiile sunt multiple; nu vă limitați doar la consumul unui singur tip de sursă de proteine și fibre.

Amintiți-vă, încercați întotdeauna să adăugați legume suplimentare în cadrul meselor, pentru a obține și mai multe fibre și substanțe nutritive.

Concluzie

Consumul de orez brun și pui s-ar putea încadra într-un plan sănătos de slăbire. Consumul acestor alimente combinate oferă o sursă de proteine și fibre, care vă pot ajuta să vă mențineți mulțumiți.

De fapt, unele studii sugerează că aportul unei cantități mai mari de proteine la o masă, poate ajuta la scăderea aportului de calorii la mesele ulterioare.

Desigur, doar consumul de orez brun și pui ar fi destul de plictisitor și ați pierde multe substanțe nutritive.

Ar trebui să adăugați fructe și legume cu o sursă sănătoasă de grăsimi, cum ar fi gătitul cu ulei de măsline, pentru o masă completă.

Mărimea porțiilor de servire trebuie, de asemenea, abordată; nu puteți mânca cantități imense de orez brun și pui și să vă așteptați să slăbiți rapid.

Deși dimensiunile exacte ale porțiilor pot varia, concentrați-vă pe aportul alimentar până în punctul în care vă simțiți mulțumiți, nu până când nu vă mai puteți mișca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *