Tânără ține pe brațe o tavă cu fructe

Este posibilă pierdea în greutate cu dieta de 3 zile?

Dieta de 3 zile promite o scădere în greutate de 10 kilograme pe săptămână și până la 40 de kilograme pe lună. Conceptul din spatele dietei de 3 zile constă în urmarea unei diete foarte reduse în cantitatea de calorii timp de 3 zile, urmată de o alimentație normală timp de 4 zile.

Ghidul dietetic este același pentru toată lumea; nu există posibilitatea de personalizare a acestei diete. În schimb, există mai multe variante ale dietei de 3 zile, ea fiind cunoscută și sub numele de dieta militară sau alte nume.

Există multe mărturii privind pierderea în greutate a persoanelor care au încercat dieta de 3 zile. Cu toate acestea, acest lucru nu oferă suport suficient pentru respectarea acestei diete.

Puteți pierde în greutate cu dieta de 3 zile? Sigur, este posibil. Cu toate acestea, nu înseamnă că este cea mai bună modalitate de slăbire.

Recomandările privind dieta de 3 zile

Dieta de 3 zile oferă îndrumări specifice cu privire la ce ar trebui să mâncați în fiecare zi și nu permite substituții sau orice fel de adăugări.

Dieta sugerează, de asemenea, să beți cel puțin patru până la opt porții de 225 de grame de apă pe zi. Trei mese sunt oferite, fără opțiuni de gustare, pe parcursul celor trei zile.

Opțiunile alimentare sunt destul de limitate și blânde, iar aportul total de energie pe zi este de aproximativ 800-1.000 de calorii.

De exemplu, prima zi permite la micul dejun următoarele: o jumătate de grapefruit, o felie de pâine prăjită cu 2 linguri de unt de arahide și cafea neagră sau ceai.

Prânzul constă într-o jumătate de cană de ton simplu, o felie de pâine prăjită și cafea neagră sau ceai, din nou.

Pentru cină se conturează ceva mai multă varietate, cu o cană de fasole verde, ½ banană, un măr mic, 90 de grame de carne și o jumătate de cană de înghețată de vanilie simplă.

După ce ați urmat recomandările de masă pentru cele trei zile, aveți voie să mâncați normal timp de 4 zile și să repetați acest ciclu după cum doriți.

Nu este recomandat să aveți un consum alimentar exagerat în cele patru zile libere, dar poate fi greu de controlat pentru unii, în special ulterior unei diete atât de restrictive.

Ar trebui să aveți un aport alimentar normal și nu unul exagerat.

Funcționează această dietă?

Puteți pierde în greutate cu ajutorul acestei diete? Sigur că este posibil. Urmarea unei diete cu conținut scăzut de calorii, precum este dieta de 3 zile, poate ajuta la pierderea în greutate. Cu toate acestea, înseamnă că veți pierde 10 kilograme într-o săptămână, după cum sugerează unele mărturii? Probabil că nu. Chiar dacă o faceți, probabil că greutatea dumneavoastră corporală tot va mai fluctua.

Deși această dietă nu este clasificată de World Report ca parte a clasamentului anual al dietelor, ei subliniază că dieta de 3 zile nu are cercetări credibile în spate care să îi susțină promisiunile de pierdere semnificativă a kilogramelor.

Succesul pe termen lung, privind greutate pierdută, a dietei de 3 zile este, de asemenea, neclar. Alte consecințe ale dietei de 3 zile pe termen lung ar putea include deficiențe nutriționale, un sistem imunitar slăbit și probleme cu inima.

Încercarea dietei de 3 zile pe termen scurt ar trebui să fie sigură pentru majoritatea adulților sănătoși, dar este recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca.

Este sustenabilă?

Dieta de 3 zile nu are cercetări de specialitate care să îi susțină promisiunile de pierdere în greutate, deși susține că este echilibrată chimic și enzimatic pentru organism.

O altă afirmație este că alimentele alese pentru dietă sunt concepute special pentru a vă ajuta să vă creșteți rata metabolismului.

Cu toate acestea, nu există nici o cercetare în spatele acestei afirmații, deci probabil că ea există doar pentru a face dieta să sune legitim. Dieta încurajează consumul de cafea și ceai, care poate adăuga cofeină, care este un stimulent cunoscut.

Totuși, acest lucru nu va afecta dramatic eforturile de slăbire.

Dieta de 3 zile este destul de limitată în alegerile alimentare și nu oferă o mulțime de substanțe nutritive. Pierderea în greutate susținută ar trebui promovată prin alimentarea cu alimente cu volum ridicat și cu conținut scăzut de calorii, în locul unui volum foarte mic de alimente.

Dieta de 3 zile nu oferă, de asemenea, multă varietate în ceea ce privește proteinele, cerealele integrale, fructele și legumele de diferite culori, plus grăsimile sănătoase.

De asemenea, nu se pune accent pe exercițiile fizice în timpul urmării acestei diete. Oricum, probabil că ar fi destul de dificilă efectuarea de exerciții fizice, deoarece nivelul de energie va fi destul de scăzut.

După cum recomandă experții în sănătate și nutriție, dacă nu credeți că puteți urma o anumită dietă pe termen lung, probabil că nu este o alegere potrivită pentru dumneavoastră. Dieta de 3 zile poate reprezenta o soluție rapidă și decentă, însă nu este recomandată pe termen lung.

Concluzie

Dieta de 3 zile vă oferă instrucțiuni specifice cu privire la ce să mâncați timp de 3 zile, care apoi sunt urmate de 4 zile de consum alimentar normal.

Dieta promite pierderi în greutate de până la 10 kilograme într-o săptămână, însă acest lucru nu este susținut de nici o cercetare de specialitate.

De asemenea, nu există cercetări care să susțină cantitățile și tipurile de alimente permise sau nepermise în timp ce se urmează această dietă.

Deși pierderea în greutate este posibilă, deoarece dieta de 3 zile are un conținut scăzut de calorii, succesul pe termen lung este neclar și este puțin probabil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *