Platou cu fructe și nuci

Este o dietă raw sigură pentru pierderea în greutate?

Când urmați o dietă raw, sau cu alimente crude, probabil că veți pierde în greutate, dar este sigură pentru consum? Ce ar trebui să știți dacă decideți să urmați o dietă raw pentru pierderea în greutate.

O dietă alimentară raw constă în principal din fructe crude, legume, cereale încolțite, uleiuri presate la rece, nuci și semințe. Majoritatea meselor vor fi reci sau încălzite la cel mult 46 grade Celsius. Alimentele deshidratate sunt un preparat obișnuit în cazul unei diete raw. Unele persoane care urmează o dietă raw vor consuma, de asemenea, lactate nepasteurizate sau carne și ouă crude.

Pierderea în greutate este obișnuită atunci când urmați o dietă raw, deoarece alimentele crude sunt sărace în calorii, grăsimi și bogate în fibre. Un beneficiu al unei diete alimentare raw este că ar trebui să aibă o sațietate ridicată, ceea ce înseamnă că mesele pe care le consumați ar trebui să vă mențină plini și mulțumiți. Acest lucru se datorează faptului că dieta alimentelor crude este bogată în fibre, ceea ce vă poate ajuta să vă simțiți plini pentru o lungă perioadă de timp.

Este sigură pentru consum o dietă raw?

Există câteva considerații de siguranță înainte de a începe o dietă cu alimente crude și alți factori de luat în considerare pentru a vedea dacă aceasta este dieta potrivită pentru dumneavoastră.

Probleme de siguranță

Deoarece dieta cu alimente crude pune accentul pe fructe, legume, cereale și nuci, furnizează o mulțime de fibre. La rândul său, acest lucru ar putea oferi beneficii pentru inimă și/sau sistemul digestiv. De asemenea, este bogată în antioxidanți și fitochimicale, care pot ajuta la scăderea inflamației din organism și la protejarea celulelor de daune.

Dacă alegeți să consumați carne crudă, acest lucru poate crește riscul de toxiinfecție alimentară. Dieta cu alimente crude este bogată în multe vitamine și minerale, dar este lipsită de alți nutrienți. Calciul, vitamina D, vitamina B-12 și posibil zincul sunt substanțe nutritive de care s-ar putea să nu vă saturați atunci când urmați o dietă raw.

Dieta cu alimente crude este similară cu dieta vegană, iar aceiași nutrienți pot fi o preocupare pentru vegani. A lua suplimente pentru acești nutrienți, atunci când urmați o dietă raw poate fi o idee bună pentru a vă asigura că primiți suficient din acești nutrienți.

Nivelul efortului și costul presupus

Urmarea unei diete raw poate prezenta unele dificultăți. Fiecare în parte poate alege cât de atent urmează o dietă raw; majoritatea vizează aproximativ 75-80% din consumul total de alimente, produse crude. Alimentele crude pot presupune o muncă intensă de pregătire, iar varietatea de alimente poate fi limitată dacă nu aveți acces la site-uri web sau cărți de rețete cu alimente crude.

Dacă nu aveți un deshidrator alimentar, probabil că veți dori să achiziționați unul dacă urmați o dietă raw. Deshidratarea alimentelor este una dintre metodele principale de preparare a alimentelor, deoarece cuptorul nu este utilizat. De asemenea, procesatoarele de alimente sunt folosite frecvent pentru mese, astfel că poate fi benefic să faceți niște achiziții în acest sens.

Deshidratoarele sunt folosite pentru a face biscuiți, înlocuitoare pentru tortilla, alternative pentru produsele coapte sau pentru fructe și legume. Procesatoarele de alimente sunt folosite pentru a prepara sosuri, piureuri sau supe. Nu este nevoie să urmați un anumit program pas cu pas cu o dietă raw, deoarece cea mai mare parte a acesteia este oarecum prea puțin definită.

Cu toate acestea, poate veți dori să achiziționați cărți de rețete cu alimente crude sau să căutați rețete pe site-uri web. Prepararea de mese noi și diferite poate necesita ceva timp și cercetare.

Servirea meselor în oraș

Servitul mesei în oraș poate fi o adevărată provocare, deoarece majoritatea restaurantelor încălzesc preparatele la peste 46 grade Celsius. Dacă călătoriți frecvent sau obișnuiți să luați mereu masa în oraș, poate fi greu să vă țineți de o dietă raw.

Alimentele ambalate și procesate sunt, de asemenea, de cele mai multe ori neconforme cu dieta raw, acesta fiind un motiv în plus pentru care acest tip de dietă poate părea că presupune prea multă muncă. Prin urmare, ar trebui să vă preparați toate sau majoritatea meselor de la zero.

De obicei, se recomandă utilizarea alimentelor organice într-o dietă raw. Pentru a avea la dispoziție o selecție largă de ingrediente organice, crude, poate fi recomandat să vă faceți cumpărăturile de la magazinele de specialitate, unde există produse alimentare ecologice, care pot asigura o varietate crescută de preparate alimentare.

Conceptul de bază a alimentelor crude

Raționamentul din spatele urmării unei diete cu alimente crude este reprezentat de faptul că prepararea alimentelor omoară enzimele vitale din alimentele proaspete. Consumul de alimente crude oferă enzimele intacte și poate oferi o mulțime de beneficii pentru sănătate organismului. Unii adepți ai dietei raw susțin chiar că aportul de alimente gătite este toxic pentru organism.

Există multe cercetări privind beneficiul pentru sănătate al unei diete bogate în fructe, legume, cereale integrale și nuci/semințe. Dieta cu alimente crude este bogată în toate acestea, deci ar putea exista unele beneficii pentru sănătate atunci când este urmată. Cu toate acestea, alimentele trebuie să fie crude?

Nu există o mulțime de dovezi științifice în spatele afirmațiilor de a consuma numai alimente crude. De fapt, prepararea unor alimente mărește de fapt absorbția nutrienților. De exemplu, licopenul fitonutrient găsit în roșii se absoarbe mai ușor atunci când roșiile sunt gătite, comparativ cu consumul lor în stare crudă.

Concluzie

Dieta cu alimente crude poate fi urmată pentru pierderea în greutate și poate oferi beneficii suplimentare pentru sănătate, deoarece este bogată în fibre, antioxidanți, anumite vitamine și minerale. Dacă consumați o dietă variată și echilibrată cu alimente crude, vă puteți satisface nevoile de proteine, grăsimi și carbohidrați.

Unele probleme de siguranță legate de o dietă raw crește riscul de îmbolnăvire alimentară dacă consumați produse de origine animală crude. De asemenea, dieta raw poate fi limitată în calciu, vitamina D, vitamina B12 și zinc. Suplimentele pot fi recomandate în acest caz.

Urmarea unei diete cu alimente crude necesită multă muncă, opțiuni limitate, poate fi mai costisitoare și este dificil de urmat atunci când călătoriți sau vreți să luați masa în oraș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *