Suc natural de citrice

Este dieta lichidă o modalitate de a slăbi sănătos?

Pierderea în greutate poate fi posibilă cu ajutorul dietelor lichide, dar acestea nu sunt întotdeauna cele mai sănătoase soluții. Puteți pierde rapid în greutate cu o mulțime de diete diferite, dar nu înseamnă că acestea sunt recomandate pe termen lung.

Uneori dietele lichide sunt prescrise pentru pierderea majoră în greutate și sunt supravegheate de un medic specialist atunci când aportul de calorii este foarte restrâns. Uneori dietele lichide sunt recomandate pentru anumite tulburări digestive sau afecțiuni medicale.

Ar trebui să încercați o dietă lichidă pentru a slăbi? Iată câteva aspecte pe care ar trebui să le luați în considerare, atunci când decideți să urmați o dietă lichidă pentru pierderea în greutate.

Este o dietă foarte scăzută în calorii?

O dietă foarte scăzută în calorii este o dietă care furnizează aproximativ 400-800 de calorii pe zi. Aceasta este un aport foarte mic de energie.

Un medic specialist poate prescrie o dietă lichidă, pentru pierderea în greutate, care este considerată o dietă foarte scăzută în calorii, dar doar sub supraveghere.

Aveți grijă dacă urmați o dietă lichidă, care este considerată o dietă foarte scăzută în calorii, fără supraveghere medicală, deoarece ar putea fi periculoasă.

De obicei, o astfel de dietă este recomandată pacienților care suferă de obezitate, nu celor care doresc să slăbească 10-15 kilograme.

Obțineți suficienți nutrienți?

O preocupare privind respectarea unei diete lichide este obținerea de suficienți nutrienți? Shake-urile de înlocuire a meselor, care sunt utilizate în cadrul multor programe de dietă lichidă, reușesc cu succes, de obicei, să furnizeze o mulțime de substanțe nutritive care nu sunt obținute din alimentele propriu-zise.

Cu toate acestea, dacă urmați o dietă lichidă din lichide obișnuite, este posibil să pierdeți mulți nutrienți importanți, inclusiv proteine și fibre.

Dietele lichide care sunt ca posturile cu suc sunt sărace în proteine. Deși pot promova pierderea în greutate, deoarece au un conținut scăzut de calorii, pot crește și pierderea masei corporale slabe.

În timp ce un post cu suc ținut timp de câteva zile de către o persoană sănătoasă, nu prezintă prea multe riscuri pentru sănătate, există totuși șansa de compromitere a sistemului imunitar crescând riscul de îmbolnăvire.

Deși este posibil să obțineți o mulțime de antioxidanți, vitamine și minerale pentru a spori sănătatea imună, aportul de proteine nu este adecvat, ceea ce ar putea afecta sănătatea imună sau alte sisteme ale corpului.

O altă preocupare cu privire la dieta lichidă este obținerea de fibre suficiente. Dacă urmați o dietă cu lichide pure, care nu conțin fibre adăugate, vă puteți constipa. Majoritatea băuturilor de înlocuire a meselor conțin fibre, deoarece este recunoscută pe scară largă importanța obținerii de fibre suficiente pentru sănătate și pentru a susține pierderea în greutate.

Dietele lichide care promovează utilizarea fructelor și legumelor întregi și încorporează alimente reale în plan, vă pot ajuta să vă atingeți nevoile de fibre dietetice.

Cât timp puteți urma o dietă lichidă?

Cât timp puteți urma o dietă lichidă pentru scăderea în greutate? Dacă sunteți în căutarea a ceva care va produce pierderea în greutate într-o perioadă scurtă de timp, o dietă lichidă poate fi o alegere de succes.

Cu toate acestea, deși este posibil să slăbiți în greutate în decurs de o săptămână sau două de la adoptarea unei diete lichide, ce se va întâmpla după ce ați renunțat la ea? Urmarea unei diete lichide vă ajută să vă schimbați obiceiurile, pentru a susține alimentația sănătoasă pe termen lung?

De obicei, dietele lichide, în special cele care promovează utilizarea unor ingrediente nebunești, nu vă ajută cu adevărat în ceea ce privește greutatea pe termen lung sau obiectivele de sănătate.

Unele planuri dietetice care utilizează o dietă lichidă parțială, încorporează în continuare consumul unor mese pentru a ajuta la echilibrarea schimbării comportamentelor alimentare care promovează sănătatea pe termen lung. Acest lucru poate fi util în anumite cazuri, pentru o pierdere în greutate ceva mai sustenabilă.

Pierderea masei corporale slabe

Ori de câte ori reduceți radical aportul caloric, rata metabolică de repaus poate încetini, iar masa corporală slabă poate scădea. În mod ideal, cu pierderea în greutate, e de dorit să vă păstrați masa slabă și să pierdeți grăsime.

Un studiu efectuat pe adolescenți obezi a constatat că aceștia au pierdut 36% din masa corporală slabă în timp ce au urmat o dietă lichidă, foarte scăzută în calorii, timp de 5 săptămâni. Cu toate acestea, un alt studiu din Jurnalul Colegiului American de Nutriție a concluzionat că atunci când au fost adăugate exerciții fizice de rezistență ca parte a unei diete lichide foarte scăzute în calorii, masa corporală slabă a fost menținută, la fel și rata metabolică de repaus.

Adăugarea unui tip de exerciții de rezistență și asigurarea faptului că obțineți un nivel adecvat de proteine sunt importante oricând, atunci când vine vorba de pierderea în greutate.

Dacă urmați o dietă lichidă, asigurați-vă că efectuați exerciții fizice de rezistență și că obțineți suficienți nutrienți, inclusiv proteine, pentru a vă menține masa corporală slabă.

Concluzie

Dietele lichide pot genera cu siguranță pierderea în greutate, mai ales dacă sunt foarte scăzute în calorii. Cu toate acestea, aceste tipuri de diete ar trebui rezervate persoanelor care sunt monitorizate de un medic specialist și sunt, de obicei, prescrise pentru persoanele care sunt supraponderale.

Nu este recomandat să urmați o dietă lichidă foarte scăzută în calorii pe cont propriu, doar pentru a pierde câteva kilograme.

Dietele lichide pot avea un conținut scăzut de substanțe nutritive importante, cum ar fi fibrele și proteinele. Consumul de shake-uri de înlocuire a meselor ar trebui să suplimenteze substanțe nutritive care imită o masă, iar consumul unor alimente reale poate ajuta la obținerea unor necesități nutriționale adecvate și la prevenirea constipației.

Combinarea alimentelor reale, cum ar fi băuturi de tip piure sau supe creme, vă poate ajuta, de asemenea, să vă asigurați aportul de lichide bogate în nutrienți.

Pierderea masei slabe este o preocupare pentru dietele lichide și este important să vă întrebați dacă acesta este cel mai bun mod de a pierde în greutate. Vă va ajuta pe termen lung sau este o soluție scurtă?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *