Tânără în uniformă militară

Dieta militară funcționează cu adevărat?

Dieta militară sau dieta de trei zile susține că puteți pierde până la 4,5 kilograme într-o săptămână. Este adevărată această afirmație sau este doar încă o dietă „la modă”? Din păcate, nu există cercetări care să susțină afirmațiile privind pierderea în greutate urmând dieta militară. Nici măcar nu există vreo legătură oficială cu vreo ramură a armatei.

Deci, de ce este populară dieta militară pentru slăbit?

Dieta militară este ușor de urmat și este relativ simplă. De asemenea, încorporează alimente ieftine și ușor de obținut.

Urmarea acestui plan este egală cu o dietă hipocalorică, deci pierderea în greutate poate fi un rezultat.

Cu toate acestea, menținerea pierderii în greutate în urma acestui plan nu este asigurată. Nu este recomandat să urmați această dietă pe termen lung, deoarece este limitată în diversitatea alimentelor și lipsită de anumiți nutrienți.

Experții în sănătate sunt de acord că dieta militară nu este o modalitate recomandată pentru pierderea în greutate susținută.

Dacă urmați dieta militară, este posibil să slăbiți, dar șansele de a repune kilogramele înapoi sunt mari.

Cum funcționează dieta militară?

Dieta militară este un plan alimentar similar cu postul intermitent. Trei zile pe săptămână urmați un plan de dietă foarte redus în calorii. Un exemplu de cum arată una din zilele acestei diete:

-Mic dejun: 1 cană de cafea sau ceai, 1 felie de pâine prăjită cu cereale integrale cu 2 linguri de unt de arahide și ½ de grapefruit

-Prânz: 1 cană de cafea sau ceai, 1 felie de pâine prăjită și jumătate de cană de conservă de ton

-Cina: doar 90 de grame de carne, o cană de fasole verde, jumătate de banană, un măr mic și o cană de înghețată de vanilie.

Celelalte mese din celelalte două zile sunt similare cu acest set. Cina din ziua a doua include chiar și 2 crenvușuti, ceea ce determină majoritatea experților în sănătate să se întrebe de ce această alegere alimentară ar fi recomandată pentru acest plan de dietă.

Aportul foarte scăzut de calorii timp de trei zile este sugerat pentru a începe procesul de pierdere în greutate. În restul celor 4 zile ale săptămânii este recomandat să se urmeze în continuare un aport scăzut de calorii de aproximativ 1.500 de calorii pe zi.

Opțiunile alimentare în aceste zile „libere” sunt mai permisive, însă dieta militară include opțiunile de meniu sugerate.

Urmarea acestei structuri de consum a meselor cu conținut scăzut de calorii oferite de dieta militară trei zile pe săptămână este sugerată pentru pierderea în greutate de până la 4,5 kilograme într-o săptămână.

Ați putea pierde 4,5 kilograme urmând dieta militară?

Sigur că ați putea pierde 4,5 kilograme urmând dieta militară. Problema este pierderea individuală în greutate, urmând acest program specific, având o variabilitate foarte mare.

Nu toată lumea va pierde 4,5 kilograme într-o săptămână. Nu există studii de specialitate care să sugereze că urmarea meselor specificate în dieta militară are un avantaj pentru pierderea în greutate.

Unele studii sugerează că postul intermitent ar putea fi o soluție viabilă pe termen lung pentru reglarea greutății corporale, dar nu urmând în mod specific dieta militară.

Un studiu din 2011 a împărțit participanții în două grupuri: unul a urmat o dietă tradițională cu conținut scăzut de calorii, în timp ce celălalt a urmat o dietă de post intermitent, timp de 6 luni.

Cercetătorii au descoperit că la sfârșitul celor 6 luni, nu a existat nicio diferență între cele două grupuri cu privire la pierderea în greutate. Un articol din 2015 a concluzionat, de asemenea, că postul intermitent ar putea fi o opțiune viabilă pentru pierderea în greutate și întreținerea greutății corporale.

Postul intermitent poate avea mai multe opțiuni, printre care: postul zilnic, consumul foarte scăzut de calorii timp de 2 zile pe săptămână sau consumul alimentar fixat în anumite momente ale zilei.

Există motive de preocupare în materie de siguranța pentru consum cu privire la dieta militară?

Unul dintre potențialele riscuri ale dietei militare ține de alegerile alimentare în cele trei zile în care se cere urmarea unui aport scăzut de calorii.

Unele dintre alimentele recomandate au o valoare nutritivă redusă. După cum explică experții în sănătate, nu toate cerealele pe care le recomandă sunt cereale integrale și sugerează consumul de opțiuni de carne roșie procesate pentru unele opțiuni de proteine.

Dacă faceți mișcare fizică în zilele în care consumați un aport scăzut de calorii, s-ar putea să vă simțiți mai lent și mai obosit decât în mod normal.

Alegerile alimentare în aceste trei zile nu sunt menite să fie o soluție de dietă pe termen lung, întrucât recomandarea dietei de trei zile este săracă în alimente dense, în legume și în alți nutrienți.

Urmarea acestei diete poate fi o provocare; probabil că vă va fi foame în aceste trei zile de „dietă”. Alte diete de tip post intermitent prezintă aceleași provocări.

Concluzie: Dieta militară funcționează cu adevărat?

Există multe modalități prin care puteți pierde în greutate. Oricare ar fi metoda, va fi necesar într-un fel sau altul să vă modificați aportul de energie și/sau creșterea nevoilor energetice.

Dieta militară stabilește un plan de masă ușor de urmat timp de trei zile. Următoarele patru zile sunt încă recomandate să descrie un aport caloric redus, dar nu la fel de drastic.

Există mărturii de la diferiți indivizi care susțin că au slăbit chiar și 9 kilograme într-o săptămână. Cu toate acestea, aceste rezultate de pierdere în greutate pot varia drastic și nu există nici o cercetare care să sugereze că modelul alimentar specific al dietei militare deține vreun avantaj față de alte diete.

De fapt, alegerile alimentare sugerate din dieta militară sunt puse la îndoială de mulți profesioniști din domeniul sănătății și al nutriției.

Unele studii și recenzii sugerează că modelul alimentar intermitent al postului ar putea fi o opțiune viabilă pentru pierderea în greutate și întreținerea greutății corporale.

Dieta militară este o formă de post intermitent, dar există și alte modalități de a încorpora postul intermitent într-o dietă generală.

Rețineți că nu este o metodă adecvată pentru pierderea în greutate sănătoasă și susținută. Urmarea dietei militare pe termen lung poate fi o provocare și limitează varietatea alegerilor dumneavoastră alimentare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *