Imagine reprezentativă pentru dieta HCG

Dieta HCG este sigură pentru consum?

Dieta HCG este o dietă controversată care a fost populară, dar discutabilă și aproape îndoielnică din perspectiva eficacității sale și a siguranței pentru consum. HCG reprezintă Gonadotropina Corionică Umană, un hormon produs de organismul femeilor gravide. Dieta HCG constă în administrarea zilnică de picături sau injecții de HCG și în urmarea unei diete cu conținut scăzut de calorii.

Dieta HCG a apărut în anii 1950, când un medic a observat că pacienții obezi au reușit să slăbească cantități semnificative, atunci când le-au fost administrate doze mici de HCG. Totuși, acești pacienți urmau și o dietă foarte scăzută în calorii.

Înainte de a vă decide să încercați dieta HCG, citiți despre problemele legate de siguranța de consum și eficacitatea întregului proces. HCG este un hormon utilizat pentru tratarea problemelor de fertilitate, nefiind recomandat în cadrul programelor de slăbit. Citiți în continuare pentru o analiză mai detaliată asupra unora dintre problemele de siguranță asociate cu dieta HCG.

Funcționează dieta HCG?

Mulți oameni susțin că au reușit să slăbească urmând dieta HCG, în anumite cazuri vorbindu-se chiar de cantități semnificative, cum ar fi 30 de kilograme în 30 de zile. Această pierdere în greutate poate să nu fie o normă, dar există un motiv pentru care oamenii slăbesc cu dieta HCG.

Dieta HCG sugerează consumul a 500-800 de calorii pe zi, ceea ce este un aport alimentar extrem de scăzut. Dieta sugerează ca majoritatea caloriilor să provină din proteine slabe și legume. Aproape oricine mănâncă atât de puține calorii pe zi va pierde în greutate; nu are nimic de-a face cu administrarea de injecții cu HCG.

Dieta HCG susține că administrarea de injecții cu HCG sau administrarea acestui hormon sub o altă formă va suprima pofta de mâncare, astfel încât nu veți dori să mâncați mai mult decât este prevăzut. Dieta afirmă, de asemenea, că HCG va viza eliminarea zonelor de grăsime dificil de dat jos. Cu toate acestea, nu există dovezi care să sugereze că HCG, atunci când este luat pentru pierderea în greutate, poate produce oricare dintre beneficiile menționate.

Principalul motiv pentru care oamenii slăbesc este că dieta este atât de scăzută în calorii. Însă, în momentul în care dieta ia sfârșit și vechile obiceiuri alimentare revin, kilogramele pierdute vor reveni rapid înapoi, de cele mai multe ori chiar cu câteva în plus. Uneori, creșterea în greutate poate avea loc după urmarea unei diete la modă, cum ar fi dieta HCG, deoarece consumul unui aport caloric foarte scăzut vă va încetini rata metabolică.

Aspecte administrative

Orice companie care vinde produse HCG ca suplimente homeopatice pentru slăbit, face promisiuni nefondate și vinde produse neaprobate. Este interzisă vânzarea de astfel de produse fără o recomandare de la medic și în nici un caz pentru a fi folosite pentru a pierde în greutate.

Nu există produse de slăbit HCG aprobate de autoritățile competente în acest sens, dar injecțiile cu HCG pot fi utilizate pentru unele probleme de infertilitate, atunci când sunt prescrise de un medic. De asemenea, autoritățile din domeniu avertizează că oricine urmează o dietă cu conținut scăzut de calorii, așa cum sugerează dieta HCG, ar trebui să fie monitorizat de un medic.

Dacă un medic prescrie HCG din motive de fertilitate, nu este recomandat să utilizați HCG prescris din alte motive, inclusiv pierderea în greutate. Aceasta se numește utilizarea unei rețete pentru utilizări fără etichetă, ceva care nu este intenționat de la medic.

Dacă vedeți un supliment de HCG sau un produs de slăbit care are HCG ca ingredient, aveți grijă. Acest lucru este de fapt o încălcare a legilor în vigoare și orice promisiuni de pierdere în greutate nu sunt susținute de cercetare.

Alte probleme de siguranță

Au existat câteva rapoarte de la persoane care au luat HCG pentru pierderea în greutate și au avut complicații și reacții adverse grave. Dacă luați HCG fără supraveghere medicală, trebuie să știți că pot apărea unele reacții adverse grave, cum ar fi embolie pulmonară, depresie, probleme cerebrovasculare, insuficiență cardiacă sau chiar deces.

Dacă luați un produs HCG, experții în sănătate recomandă oprirea imediată a suplimentului, întreruperea dietei cu conținut scăzut de calorii și eliminarea produsului. Dacă credeți că aveți simptome de la utilizarea HCG, solicitați imediat asistență medicală.

Preocupările privind siguranța pentru consum a unei diete cu conținut scăzut de calorii pot include un risc crescut pentru: calculi biliari, bătăi neregulate ale inimii sau un dezechilibru în electroliți care ar putea afecta funcția musculară sau nervoasă. Medicii pot prescrie uneori o dietă foarte scăzută în calorii, dar doar în timp ce monitorizează atent pacienții. Urmarea unei diete cu conținut scăzut de calorii pe cont propriu ar putea fi riscantă.

O opțiune mai sănătoasă pentru pierderea în greutate este creșterea duratei de timp și a intensității antrenamentelor fizice, consumul de alimente dense în nutrienți și stabilirea unor obiective pe termen lung, nu doar pentru câteva săptămâni.

Concluzie

Dieta HCG există încă din anii 1950 și tinde să fie în continuare o dietă la modă, în ciuda problemelor legate de siguranța pentru consum și sănătate. HCG poate fi prescris femeilor sau bărbaților cu probleme de fertilitate, dar nu este recomandat să luați picături de HCG sau să faceți injecții în încercarea de a pierde în greutate.

Nu există cercetări de specialitate în spatele afirmațiilor conform cărora HCG vă poate ajuta să dați jos depozitele de grăsime nedorite. Dacă oamenii slăbesc în urma acestei diete, acest lucru se datorează aportului foarte scăzut de calorii, nu pentru că există ceva benefic din HCG.

Autoritățile competente din domeniu și experții în sănătate recomandă evitarea suplimentelor și a injecțiilor cu HCG pentru pierderea în greutate, deoarece ar putea da naștere unor reacții adverse grave.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *