Tânără servește micul dejun în pat

4 dintre cele mai populare diete pentru slăbit din acest an

Potrivit experților din domeniul sănătății și al nutriției, cererea pentru programe și diete de slăbit este în continuă creștere cu fiecare an ce trece. Acest lucru a pus bazele unei industrii de miliarde de dolari care țintește grupurile doritoare să descopere diete, care să se comporte ca un soi de soluție miraculoasă pentru topirea kilogramelor în plus. De aceea poate părea că există o gamă aproape nelimitată de diete și programe de pierdere în greutate disponibile.

Dietele de slăbire care sunt populare în rândul maselor se pot schimba în funcție de ceea ce este popular în tendințe.

Dietele cu conținut scăzut de grăsimi nu sunt la fel de populare ca înainte, în schimb, urmarea unei „diete curate” sau a unei diete cu alimente integrale este în prezent un trend popular în ceea ce privește alimentația.

Postul intermitent câștigă, de asemenea, mai multă popularitate și, pe măsură ce cercetările continuă să dezvăluie beneficiile dietei mediteraneene pentru sănătate, acest tipar de dietă crește și el în popularitate.

Număratul caloriilor nu este la fel de popular ca înainte, deoarece acum mai mulți oameni sunt la fel de preocupați de calitatea și cantitatea de calorii pe care le consumă.

Este important să rețineți, chiar dacă o dietă este populară, nu înseamnă că va fi și cea mai potrivită dietă pentru dumneavoastră.

Înainte de a urma o dietă, consultați un medic sau nutriționist pentru a primi sfaturi și recomandări personalizate.

Evitați dietele la modă, care limitează sever varietatea de alimente pe care le puteți consuma, sunt greu de respectat pe termen lung și este posibil să nu furnizeze toți nutrienții de care are nevoie organismul dumneavoastră.

Este important să faceți din alimentația sănătoasă pentru scăderea în greutate un obicei pe care să îl puteți menține pe termen lung.

Whole30 și alte diete inspirate din dieta de tip Paleo

Programele de slăbire precum Whole30 sunt inspirate din dieta de tip Paleo. În cadrul acestei diete, veți mânca mese bazate pe carne, fructe de mare, fructe, legume, nuci, semințe și alte uleiuri sănătoase pentru inimă.

Scopul este să vă schimbați obiceiurile alimentare timp de 30 de zile, în ideea că obiceiurile dumneavoastră alimentare ar trebui schimbate pe termen lung.

Programul Whole30 susține că zeci de mii de oameni au slăbit în urma planului de alimentație.

Regulile programului includ eliminarea alimentelor inflamatorii, care sunt considerate a fi zahărul, îndulcitorii artificiali, cerealele, lactatele, leguminoasele, caragenanul, MSG și sulfiții.

Scopul este de a consuma alimente întregi, neprelucrate, timp de 30 de zile, care nu conțin aceste ingrediente.

Cântărirea sau efectuarea altor măsurători corporale nu fac parte din program. Whole30 nu este neapărat un program de slăbire, dar mulți oameni pierd în greutate ca urmare a adoptării acestei diete.

Accentul este să vă schimbați relația cu alimentele și să învățați să vă bazați pe alimente reale în loc de alimente procesate.

Concentrarea pe consumul de alimente integrale reale și eliminarea alimentelor procesate din această dietă este un lucru pozitiv.

Cu toate acestea, eliminarea tuturor alimentelor recomandate din Whole30 poate să nu fie cea mai bună soluție pentru toată lumea.

Dacă încercați programul Whole30, obiectivul este să vă bazați în principal pe alimente întregi, pe care le veți consuma pe termen lung, chiar și după cele 30 de zile.

Totuși, rețineți că acest plan de dietă poate fi greu de urmat și nu toată lumea este convinsă că acesta este cel mai bun program de urmat.

Din 38 de diete diferite, programul Whole30 a fost clasat pe ultimul loc ca dietă generală, de către US News & World Report.

Dieta mediteraneană

Beneficiile pentru sănătate asociate cu urmarea unei diete mediteraneene continuă să fie prezentate în urma studiilor de specialitate.

Pe măsură ce cercetările continuă să descopere beneficiile pentru sănătate asociate acestui tip de alimentație, popularitatea privind urmarea dietei mediteraneene a crescut.

Stilul de consum alimentar din țările care au ieșire la Marea Mediterană poate reduce riscul de boli de inimă, moarte prematură și accident vascular cerebral.

Deși pierderea în greutate nu este, de asemenea, un obiectiv principal pentru urmarea unei diete mediteraneene, greutatea poate fi pierdută cu siguranță.

Conform US News and World Report, dieta mediteraneană ocupă locul al treilea pentru cea mai bună dietă de alimentație sănătoasă și a patra pentru cea mai bună dietă generală.

Urmarea unei diete mediteraneene nu include numărarea caloriilor. Se concentrează pe mâncare: fructe, legume, cereale integrale, nuci, semințe, leguminoase, ulei de măsline și pește.

Lactatele, carnea de păsări de curte și ouăle sunt consumate mai rar, la fel și carnea roșie și dulciurile.

Dieta mediteraneană este bogată în grăsimi mononesaturate, astfel încât să obțineți un procent mai mare de calorii din grăsimi este benefic, nu nociv.

Post intermitent

Postul termitant a câștigat recent popularitate în rândul populației generale ca o modalitate alternativă de a pierde în greutate și de a rămâne sănătos.

Există multe variații ale postului intermitent; unele planuri sugerează postul o dată la două zile, în timp ce altele descriu 5 zile de aport alimentar obișnuit și 2 zile cu un consum redus sau fixat doar în anumite momente ale zilei.

După cum subliniază un articol din martie 2016, publicat în „The New York Times”, există unele dovezi din studiile efectuate pe oameni și animale că postul intermitent ar putea ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase, la promovarea unui risc mai scăzut pentru anumite boli cronice, în timp ce poate contribui și la pierderea în greutate.

Deși postul intermitent nu este pentru toată lumea, acesta ar putea ajuta unii oameni să își stabilească modele alimentare mai sănătoase. Se efectuează mai multe cercetări privind postul intermitent, iar popularitatea sa ar putea continua să crească.

Weight Watchers

Weight Watchers nu este un plan dietetic nou; de fapt, poate fi unul dintre cele mai populare și cunoscute planuri de slăbire disponibile.

Weight Watchers a fost din nou clasată ca fiind cea mai bună alegere de dietă pentru slăbit de către US News & World Report și a patra dietă pentru cea mai bună dietă generală.

În 2015, Weight Watchers și-au revizuit abordarea și s-au concentrat mai mult pe valoarea SmartPoints pentru alimente.

Acest lucru a mutat accentul de la doar numărarea caloriilor la luarea în considerare a calității caloriilor. Fructele și legumele sunt considerate puncte „gratuite”, pentru a încuraja consumul mai ridicat din aceste alimente.

O altă componentă a popularității Weight Watchers este includerea unui sistem de asistență în plan.

Puteți urmări Weight Watchers pe cont propriu online, cu sprijinul unui antrenor online sau puteți participa la întâlniri săptămânale de sprijin cu alte persoane.

Studiile au arătat că Weight Watchers poate fi o abordare de succes pentru pierderea în greutate pe termen scurt, dar și lung.

Cu toate acestea, în comparație cu alte diete, toate dietele au prezentat rezultate similare în ceea ce privește pierderea în greutate.

Ceea ce poate fi mai important este cu ce tipar de alimentație sănătoasă puteți rămâne pe termen lung, indiferent dacă este vorba de Weight Watchers, post intermitent, dietă vegetariană, dieta DASH etc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *