Femeie care face exercitii cardio.

Trebuie să mănânc înainte de un antrenament cardio scurt?

În funcție de forma fizică și de intensitatea exercițiilor, ardeți întâi grăsimi și carbohidrați în timpul exercițiilor. Corpul omenesc stochează aceste două surse de combustibil și noi le putem transforma în energie, în timp ce lucrăm. Din această cauză nu este neapărat necesar, de obicei, să mănânci înainte de un antrenament cardio scurt.

Alți factori ce pot influența luarea unei mese înainte de exercițiile cardio sunt foamea de moment, intensitatea exercițiilor și durata lor.

Planificarea meselor în timpul zilei

Poți să îți planifici antrenamentele în jurul meselor principale fără a te îngrijora că ai mâncat înainte să te antrenezi.

Unii oameni pot mânca o masă completă și să facă exerciții 20-30 de minute mai târziu fără probleme. Alte persoane au nevoie de 2-3 ore pauză după ce servesc masa înainte de a se apuca de exerciții.

Dacă tocmai te-ai apucat de exerciții, s-ar putea să îți ia ceva vreme să înveți ce este mai confortabil pentru sistemul tău gastrointestinal pentru a-ți putea planifica mesele și exercițiile.

Dacă poți face sport între micul dejun și prânz sau între prânz și cină, chiar nu este nevoie să mănânci suplimentar înainte de exercițiile cardio.

Să îți planifici exercițiile cardio chiar înainte de următoarea masă este, de asemenea, obișnuit; trebuie să beneficiezi de nivelul adecvat de energie până vei servi următoarea masă.

Exercițiile  de dimineață

O întrebare obișnuită este dacă faci exerciții dimineața, ar trebui să mănânci ceva înainte de a te apuca de exerciții? Aceasta este o situație diferită de cea a exercițiilor din oricare parte a zilei deoarece ești în picioare după 6-9 ore de somn.

Depozitele de glicogen (carbohidrații stocați), sunt în mare majoritate utilizați în momentul în care te trezești, spre deosebire de alte momente ale zilei.

Majoritatea sfaturilor tradiționale în materie de nutriție susțin că e bine să mănânci puțin înaintea exercițiilor de dimineață. Astfel corpul tău va conține extra carbohidrați, iar, datorită acestui fapt, vei obține un randament mai bun pe parcursul antrenamentelor.

Cu toate acestea, anumite studii științifice au demonstrat că exercițiile dimineața, pe stomacul gol, sunt indicate mai ales dacă ai optat pentru o dietă bogată în grăsimi.

Un studiu din 2010 din Jurnalul de Fiziologie a dezvăluit că bărbații care fac exerciții înainte de micul dejun ard grăsimi în mod mai eficient comparat cu un grup de bărbați care au mâncat înainte de a face exerciții.

Ambele grupuri au optat pentru același tip de dieta bogată în grăsimi și au consumat același număr de calorii.

Care este scopul tău?

Este întotdeauna cel mai bine să faci exerciții fără să mănânci dimineața?  Asta depinde de rezultatul la care vrei să ajungi.  Dacă te antrenezi în ritm rapid sau încerci să lucrezi intens dimineață, ar putea fi avantajos să mănânci ceva înainte de a începe exercițiile cardio.

Mușchii utilizează întâi carbohidrații drept sursă de combustibil pentru exercițiile de intensitate mare. Din moment ce rezervele de glicogen sunt scăzute atunci când va treziți din somnul de noapte, ați putea să lucra mai intens la antrenament dacă beneficiați de ceva extra energie înainte de exerciții.

Dacă optați pentru exerciții de intensitate medie, probabil nu veți resimți faptul că nu ați mâncat nimic înainte de antrenament.

Puteți aplica asta pe tot parcursul zilei: dacă vă simțiți înfometat și fără energie înainte de exerciții, serviți o gustare înainte de înainte de antrenament pentru a fi mai eficient pe parcursul acestuia.

În ce cazuri ar trebui să mănânc înainte de exercițiile cardio?

După cum am menționat, dacă lucrați în ritm alert sau susțineți exerciții de intensitate mare dimineață, ați putea simți nevoia să mâncați ceva înainte. Astfel veți fi capabili să terminați mai repede antrenamentul fără a solicita mai mult combustibil regăsit în carbohidrați.

Dacă durata exercițiilor este mai mare de 90-120 de minute, veți avea nevoie de o gustare de dimineață.

Dacă vă veți antrena în alt moment al zilei, ar trebui să aveți suficiente bagaje de energie în corp, mai ales dacă veți consuma alimentele potrivite. Cu toate astea, ați putea simți nevoia de un plus caloric obținut, de exemplu, din consumul de băuturi destinate sportivilor pe parcursul antrenamentului, mai ales dacă doriți prelungirea duratei acestuia.

Opțiuni rapide de pentru un plus de energie pe parcursul exercițiilor cardio

Dacă iți este foame sau vrei să mănânci ceva înainte de exerciții, ce ar trebui să mănânci?

Stomacul fiecărei persoane poate acționa diferit înaintea susținerii unei sesiuni de exerciții. Cele mai obișnuite gustări înainte de antrenament pot include o banană (evita opțiunile bogate în fibre), o jumătate de baton energizant, un pumn de mix de fructe uscate sau o jumătate de sandviș.

Concluzie

În general, este obligatoriu să mănânci ceva înainte de un exercițiu cardio. Resursele de carbohidrați și grăsimi din organism sunt suficiente și vor fi utilizate drept combustibil pentru o sesiune scurtă.

Așadar, poți face sport dimineață înainte de masă, dar ține cont de faptul că dacă lucrezi rapid și intens te-ai putea simți fără vlagă.

Poți atinge o intensitate superioară a antrenamentului în cazul în care ai servit o gustare ușoară înainte. Aceasta îți va oferi o sursă în plus de carbohidrați.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *