Femeie care face o fandare in aer liber.

Exerciții cardio pentru un abdomen plat

Se pare că toată lumea cu care vorbesc vrea să piardă greutate de pe abdomen. Aceasta nu este o surpriză, de vreme ce burta, abdomenul este un loc foarte obișnuit unde corpul nostru stochează grăsimea.

Și poți paria că informațiile comerciale TV prezintă de asemenea acest lucru, aproape în fiecare zi poți vedea produse / aparate noi prezentând bărbați și femei cu abdomene cu pătrățele, care promit rezultate super rapide cu efort minim.

Cu toate acestea, funcționează vreunul dintre aceste aparate magice de fapt? Răspunsul este simplu, nu, și chiar dacă au făcut-o, ele nu sunt cel mai eficient mod de a elimina grăsimea din secțiunea mediană a corpului. Pentru a pierde grăsimea încăpățânată de pe abdomen, trebuie să arzi grăsime de pe tot corpul.

Odată ce începi să observi scăderea greutății tale generale, cu siguranță vei observa că pantalonii devin mai largi, abdomenul devine mai plat, și chiar vor începe să se vadă mușchii abdominali. Dar va trebui să slăbești de pe tot corpul pentru a fi sigur că îndepărtezi grăsimea încăpățânată stocată în jurul abdomenului tău.

De fapt, pentru majoritatea oamenilor depozitele de grăsime din jurul abdomenului lor vor fi ultimul loc din care grăsimea va începe să se piardă.

De exemplu, pot să fiu foarte slab și să am totuși puțină greutate în plus în jurul abdomenului, doar pentru că acolo este locul unde corpul meu depozitează în mod natural grăsimea.

Mulți dintre clienții mei au și ei aceeași problemă și le recomand întotdeauna un singur lucru: să înceapă un program bun de slăbit și da, în cele din urmă, absolut toți vor obține abdomene plate.

Ce este un program bun pentru pierderea grăsimii de pe abdomen?

Totuși, ce implică acest tip de program? În afară de a mânca corect și, posibil, de antrenament cu greutăți, există și un alt instrument important de luat în considerare atunci când pierzi în greutate (și grăsimi) și acesta nu este altul decât exercițiul cardio.

Cardio poate fi orice, de la plimbare în jurul blocului până la înotul în piscină sau mersul cu bicicleta la țară. Cardio înseamnă pe înțelesul tuturor orice formă de exercițiu fizic care îți crește ritmul cardiac mai mult decât în ​​mod normal, determinând astfel arderea mai multor calorii.

A arde mai multe calorii decât aportul de calorii pe care îl ai pe zi îți va provoca corpul să consume din depozitele de grăsimi existente, cum ar fi din jurul coapselor, șoldurilor sau abdomenului.

Ce tip de antrenament cardio este cel mai bun?

Sincer, totul se rezumă la ceea ce îți place, atât timp cât îți place ceea ce faci este o alegere bună. Indiferent dacă îți place să alergi pe distanțe lungi, să înoți sau să mergi pe bicicletă, asta depinde de tine, totuși am inclus o listă utilă de exerciții obișnuite și câte calorii ard în medie pe oră.

Caloriile (Kcal) arse în funcție de greutatea ta

Exercițiu 59kg 70kg 82kg 91kg
Mers pe jos 3km/h 148 176 204 233
Mers pe jos 5km/h 295 352 409 465
Ridicare de greutăți 177 211 245 279
Înot 354 422 490 558
Alergare 12km/h 797 950 1103 1256
Sărit coarda 472 563 654 745
Mers pe bicicletă 15km/h 354 422 490 558
Clase de Karate 590 704 817 931
Drumeție 413 493 572 651

După cum poți vedea, toate acestea sunt variante grozave de antrenament cardio, deși ridicarea de greutăți are un număr mai mic de calorii arse decât ceva precum mersul, cred că este foarte important să o incluzi în programul tău de cel puțin 3 ori pe săptămână.

De asemenea, cine știa ceva atât de simplu ca săritul cu coarda ar putea fi la fel de eficient la arderea caloriilor?

Asta chiar dacă numerele mele sunt de partea conservatoare, specialiștii spun că poți arde peste 1000 de calorii pe oră sărind intens coarda. Ca să nu mai vorbim de înot, îmi amintesc că Michael Phelps a spus când se antrena pentru Olimpiadă că trebuia să mănânce 8000 de calorii pe zi pentru a-și alimenta înotul.

Ceea ce este foarte credibil, având în vedere că poți arde peste 500 de calorii pe oră doar înotând în ritmul propriu, antrenamentul său intens probabil arzând cu ușurință 1000 de calorii sau mai mult, păstrându-l în formă, indiferent cât de mult a mâncat.

Principalul meu punct de vedere este că, dacă privești cardio ca pe un instrument de a arde calorii și de a pierde grăsime corporală, asigură-te că antrenamentul tău nu este unidimensional, ci este necesar să incluzi varietăți mari de antrenament pentru a-l menține distractiv.

Poate îți propui să te joci, „Sâmbăta pentru înot” sau „Miercurea de mers pe jos”, iar activitatea fizică în aceste zile să devină o practică obișnuită în casa ta. Unii oameni fac cardio zilnic, dar pentru antrenament cardio efectiv, recomand să începi cu 2-3 zile pe săptămână, apoi să începi să construiești un drum ascendent de acolo.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *