Știind adevărul despre aceste mituri referitoare la aparatele cardio vei obține antrenamente de calitate superioară, îți vei atinge mai repede scopul și vei pierde mai rapid în greutate.
Aparatele nu sunt perfecte și trebuie să ținem minte că există între ele diferențe particulare ce trebuie luate în calcul pentru a obține rezultate satisfăcătoare. Lucrând la aparatele cardio poți obține un antrenament de calitate, dar adu-ți aminte de aceste mituri înainte de începerea unui astfel de antrenament.
Conținut:
Mitul nr. 1 : Caloriile arse afișate pe ecran nu corespund întotdeauna
Aparatele eliptice nu solicită foarte tare articulațiile și sunt o alternativă populară a bandei de alergat. În orice caz, bicicleta eliptică este probabil aparatul cardio cu cea mai mare marjă de eroare în afișarea caloriilor arse.
Mișcarea eliptică nu este „în totalitate” naturală. Aparatele eliptice în funcție de tipul de mișcare, iar aceasta mișcare joaca un rol important în calculul caloriilor arse.
Folosirea brațelor în comparație cu folosirea picioarelor pe parcursul exercițiilor reprezintă, de asemenea, un factor care va influența numărul de calorii arse, însă acea diferență de solicitare a membrelor nu se va afișa pe ecranul aparatului. Folosirea mai mult a picioarelor antrenează mai mulți mușchi și, în general, accelerează arderea caloriilor. Cu toate acestea, folosirea brațelor poate accelera bătăile inimii.
Stepperele te vor face să transpiri abundent, astfel beneficiind de o ardere intensă a caloriilor. Totuși, doar stând pe aparat fără a urca, numărul caloriilor arse va scădea drastic, iar aparatul nu va lua acest lucru în considerare când va afișa cifrele respective pe ecran. Același lucru este valabil și pentru bandă; dacă doar vei merge nu vei arde același număr de calorii pe care îl vei obține în urcare.
Mitul nr. 2: introducerea datelor înainte de a te apuca de sport este foarte importantă pentru aparatele cardio
O modalitate de a îmbunătăți acuratețea caloriilor arse pe aparatele cardio este să te asiguri ca ți-ai introdus datele înainte de a te apuca de sport. În loc să folosești funcția predefinită sugerată de aparat înainte de începerea exercițiului, fă-ți timp să iți introduci greutatea și posibil, vârsta. Introducerea greutății ajută la personalizarea exercițiilor. Ea va influența viteza benzii de alergat, ceea ce va duce la o acuratețe sporită a estimării caloriilor arse.
Dacă nu iți introduci informațiile, caloriile arse sunt complet arbitrare. Majoritatea aparatelor citesc caloriile arse bazând-se pe greutatea generală, care ar fi cam de 68 kg. Deci, dacă nu îți vei introduce informații personale, numărul caloriilor arse poate fi mai mic sau mai mare.
Mitul nr. 3: Ritmul cardiac stabilit de aparate nu este întotdeauna cel corect și nici arderilor grăsimilor în funcție de acesta
Unele aparate cardio afișează un grafic al ritmului cardiac mic, care indică, în funcție de vârstă, ce zonă ritm cardiac trebuie atins pentru arderea grăsimilor, cardio etc.
În timp ce acest lucru poate fi un punct de plecare pentru a începe să înțelegeți diferitele faze ale ritmului cardiac, există diferiți factori ce influențează dacă aceste intervale se aplică pentru dumneavoastră sau nu. Este posibil ritmului cardiac personal să nu fie acela afișat de aparat.
Arderea grăsimilor se produce la intensități mai mici. Cu toate acestea, punctul de ardere al grăsimilor indicat de aparat poate fi situat la o intensitate prea mică, fără niciun efect asupra dumneavoastră. Chiar și atunci când atingeți puncte de ardere a grăsimilor ar trebui să vă simțiți capabil de a purta o conversație.
Vezi și: 10 modalități de a arde mai multe calorii și de a vă crește forma fizică.
Dacă vă antrenați în funcție de ritmul cardiac, atingeți pragul de 220- vârsta voastră. Acest lucru vă va oferi valoarea maximă a frecvenței cardiace estimate. Apoi înmulțiți acest număr cu 0,60-0,85, în cazul în care doriți să creșteți intensitatea.
În loc să vă axați pe cifrele afișate de aparat, discutați cu un profesionist în domeniul sănătății pentru mai multe informații referitoare la ritmul cardiac personal. Nu vă fie teamă să vă modificați intensitatea antrenamentului. Pregătirea la un nivel moderat are beneficii, dar un antrenament la parametri mai ridicați va aduce cu sine și mai multe beneficii.
Mitul nr. 4: Antrenamentul de interior este același cu antrenamentul de exterior.
Indiferent dacă urcați pe scări, lucrați pe bicicletă staționară sau folosiți banda de alergare, în general, lucrul la aparate nu vă va ajuta să ardeți același număr de calorii obținut în aer liber. De exemplu, atunci când exersați afară nu există mânere pentru a va sprijini, însă există dealuri, vânt și diverse tipuri de teren, lucruri pe care un aparat de interior nu vi le va oferi niciodată.
Mitul nr. 5: „Cu cât transpirați mai mult, cu atât mai bine” nu are o valoare de adevăr generală.
Transpirația este modul de răcire al organismului. Doar pentru că transpirați profund nu înseamnă întotdeauna că ardeți multe calorii. Dacă sala de gimnastică sau clădirea în care lucrați este caldă sau umedă, veți transpira în mod natural, independent de antrenament.
Concluzie
În concluzie, aparatele cardio pot oferi un antrenament bun, și da, puteți arde un număr mare de calorii cu ajutorul acestora. Însă numărul de calorii afișat pe display nu este 100% real, mai ales dacă cineva se sprijină pe brațe. Introducerea informațiilor personale înainte de exercițiu poate crește precizia cifrelor caloriilor arse.
Pragurile recomandate de ardere a grăsimilor au o variabilitate largă, iar punctul de ardere al grăsimilor nu poate fi întotdeauna cea mai bună opțiune. Antrenamentul în aer liber poate oferi o ardere mai ridicată a caloriilor și o acțiune diferită asupra mușchilor față de un aparat, iar transpirația abundentă nu este mereu proporțională cu rata de ardere a caloriilor.