Oameni care alearga pe banda de alergat.

E suficient să arzi 200 de calorii zilnic pe banda de alergat?

Arderea a 200 calorii pe banda de alergat poate fi sau nu suficientă pentru obiective precum condiția fizică, sănătatea sau scăderea în greutate, dar asta depinde de celelalte activități întreprinse pe parcursul unei zile.

Găsirea echilibrului perfect între alimentație și exerciții fizice poate părea o ecuație fără rezultat. Există multe metode pentru a determina rata metabolică bazală (RMB) și estimări ale necesarului caloric zilnic, dar acestea sunt ecuații estimate.

Deci, numărul exact de exerciții sau consumul de alimente de care aveți nevoie pentru a pierde în greutate nu sunt la fel de simple precum ecuația necesarului caloric. Poate fi folosită ca punct de plecare pentru scăderea în greutate, dar s-ar putea să fiți nevoiți să vă modificați obiceiurile pe măsură ce progresați în „călătoria” către scăderea în greutate.

Practicarea unui program de exerciții fizice, indiferent de numărul caloriilor arse, poate avea beneficii pentru sănătate. Totuși, dacă încercați să setați un anumit număr de calorii pe care trebuie să le ardeți zilnic pentru scăderea în greutate, 200 calorii zilnic pe banda de alergat ar putea fi insuficiente pentru a pierde în greutate.

“Regula generală pentru a pierde aproximativ 1/2 – 1 kilogram săptămânal se referă la un deficit caloric zilnic situat între 500 și 1.000 calorii. Acesta poate fi obținut printr-o combinație de dietă cu exerciții fizice.

Citește și: Câte calorii sunt într-o jumătate de kilogram

Așadar, dacă folosiți în mod special exerciții fizice pentru a scădea în greutate, arderea suplimentara a 200 calorii pe zi poate să nu fie suficientă.

Totuși, dacă veți combina acestea cu alte masuri pentru scădere în greutate, balanța s-ar putea înclina în favoarea dumneavoastră.

Care este timpul necesar pentru a arde 200 calorii?

Durata de timp în care veți arde 200 calorii pe banda de alergat sau folosind orice alt tip de exerciții poate varia considerabil.

Arderea calorică poate varia în funcție de genetică, masa corporală, vârsta, sexul și alți factori ce se referă la starea de sănătate a individului.

Dacă mergeți circa 6,4 km/oră pe banda de alergare, o persoană cântărind 68 kg va arde aproximativ 200 calorii în circa 35 minute.

Totuși, cineva cântărind 84 kg va arde circa 200 calorii în circa 30 minute.

Dacă măriți intensitatea exercițiului în timpul acestuia, veți arde mai multe calorii.

De exemplu, cineva cântărind 68 kg care aleargă pe bandă în locul pasului de plimbare poate arde 200 calorii într-un timp apropiat de 20 minute în loc de 35 minute.

Dacă nu doriți să vă antrenați la o intensitate mai mare pe toată durata, puteți face asta în anumite  intervale ale antrenamentului.

De exemplu, puteți alerga pentru un minut, iar apoi să mergeți timp de 2 minute. Repetați procesul. Efectuarea acestui ciclu vă va ajuta să puteți arde mai multe calorii într-o durata de timp mai scurtă.

Metode de a mări arderea caloriilor pe tot parcursul zilei

Pentru a face mai multă mișcare în timpul zilei, puteți reglementa și alte obiceiuri în afară de timpul petrecut pe banda de alergat.

Puteți opta pentru un antrenament de rezistență timp de câteva zile pe săptămâna dacă sunteți acasă, pe banda de alergat sau în sala de gimnastică. Adăugarea exercițiilor de rezistență în cadrul antrenamentelor e recomandată pentru starea de sănătate generală. De asemenea, acest tip de exerciții stimulează masa musculară.

Dacă sunteți acasă și nu aveți greutățile la îndemână nu este niciun fel de problemă. Există multe exerciții pe care le puteți face cu propria greutate corporală.

Dacă stați la un birou cea mai mare parte a zilei, luați pauze regulate pe parcursul zilei pentru o plimbare sau câțiva pași.

Dacă mergeți pe banda de alergat o dată pe zi, v-ați putea programa o altă sesiune de exerciții mai devreme sau mai târziu în timpul zilei? Chiar 10 minute de exerciții pot fi benefice. Ar putea fi o activitate diferită pe lângă mersul pe bandă, precum: mersul pe bicicletă, grădinăritul, drumețiile, canotajul, dansul etc.

Care sunt etapele scăderii în greutate?

Cum știți dacă arderea a 200 calorii pe bandă este suficientă? Depinde de obiectivele dumneavoastră. Câtă greutate încercați să pierdeți și cum arata restul stilului de viată sunt factori importanți în determinarea a cât de multe exerciții vor aduce mai aproape de obiectivul principal.

Conform unei analize din 2014 privind rolul exercițiilor în scăderea și menținerea greutății, dacă antrenamentul fizic nu este destul de intens, o scădere semnificativă în greutate este puțin probabilă.

Așadar, dacă mersul pe bandă și arderea a 200 calorii sunt metodele de bază pentru pierderea în greutate, s-ar putea să aveți nevoie de mai multe eforturi pentru a atinge obiectivul propus.

Acest lucru s-ar putea realiza prin mărirea timpului exercițiilor, variația acestora, creșterea intensității exercițiilor sau, mai bine, o combinație a tuturor sugestiilor enumerate.

Este, de asemenea, important să țineți cont de alimentație, nivelul de stres și calitatea somnului de noapte pentru a obține succes în scăderea în greutate, pe lângă rutina exercițiilor.

Arderea a 200 calorii numai pe bandă nu va fi suficientă dacă alimentația dumneavoastră nu este echilibrată.

Există precizie în arderea caloriilor pe bandă?

Cum știți dacă ardeți 200 calorii? Dotările electronice ale aparatelor de fitness sau aplicațiile de fitness pot estima arderea calorică. Cu toate acestea, există o marjă de eroare acestea deoarece ratele individuale de ardere a caloriilor pot varia.

Dacă doar săriți pe banda de alergat fără să introduceți datele specifice, arderea calorică nu va fi înregistrată exact.

Chiar dacă introduceți vârsta, greutatea etc, estimarea arderii calorice ar putea fi oarecum inexacta deoarece nu ia în considerare ușoarele variații în arderea caloriilor, cum ar fi  procentul de grăsime corporală.

Consiliul American de Exerciții-Fitness (the American Council on Exercise-ACE Fitness) sugerează că benzile de alergat pot da, în general, estimări calorice destul de precise și aparatele mai noi pot oferi estimări calorice chiar și mai aproape de realitate.

Alte masuri pe care trebuie să va concentrați în timpul exercițiilor fizice sunt sporirea puterii fizice și modul în care va simțiți în timpul exercițiilor. Indiferent de arderea caloriilor, acestea sunt masuri importante ce vă vor îmbunătăți performanțele.

Concluzie

Arderea a 200 calorii pe banda de alergat poate fi sau nu suficientă pentru anumite obiective propuse cum ar fi starea fizică, sănătatea sau scăderea în greutate. Procesul depinde de stilul de viață adoptat de individ pe tot parcursul zilei. Dacă ați ajuns la un plafon al pierderii în greutate, încercați să modificați rutina exercițiilor fizice.

Practicați câteva zile pe săptămâna antrenamente cu intervale de mare intensitate, diferite tipuri de exerciții sau extindeți durata antrenamentelor. Aceste măsuri pot fi ideale pentru îmbunătățirea stării fizice și a plafonului de scădere în greutate.

Durata de ardere a 200 de calorii poate varia. În general, cu cât faceți exerciții mai grele, cu atât ardeți mai multe calorii. Așadar, dacă măriți intensitatea, puteți arde 200 calorii mai rapid decât dacă mergeți într-un ritm relaxat.

Verifică preț pentru benzi de alergat aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *