Femeie care alearga pe scari.

Cum să arzi 600 de calorii zilnic

Arderea a 500-600 calorii zilnic poate fi un obiectiv principal pentru scăderea în greutate. Reducerea aportului caloric în exces alături de mișcare vă vor împinge și mai mult către îndeplinirea scopului esențial, pierderea în greutate.

Cum știți câte calorii ardeți prin diferite exerciții? Cantitatea de calorii pe care o ardeți prin exerciții sau pe parcursul unei zile obișnuite diferă în funcție de greutatea corporală, vârstă, sex, rată metabolică și genetică.

Unele aplicații pentru fitness sau ecuații matematice încearcă să țină cont de acești factori când estimează câte calorii folosiți pentru diverse activități.

Țineți minte că pe măsură ce pierdeți în greutate, arderea caloriilor se va produce mai greu. De exemplu, o persoana cu o greutate de 84 kg va arde circa 300 calorii în 30 minute de jucat fotbal, iar o persoana cântărind aproximativ 57 kg va arde circa 200 calorii.

Iată câteva estimări pentru arderea a 600 calorii pe baza unor greutăți corporale variate, conform  Harvard Health Publications  de la Harvard Medical School (Școala Medicală Harvard).

Exercițiile aerobice

Exercițiile aerobice precum alergare, înot, sau ciclism sunt considerate exerciții intense de ardere calorica. Cu  cât intensitatea exercițiului este mai mare, cu atât e mai mare este și arderea calorică.

Pentru a arde 600 calorii prin înotând, o persoana de 70 kg ar trebui să înoate în jur de trei ore, iar o persoană cântărind 84 kg trebuie să practice această activitate în jur de două ore și jumătate. Dacă măriți intensitatea exercițiului făcând ture de bazin fără pauze, o persoana de 70 kg poate arde 600 calorii în circa o ora și jumătate, iar alt persoana ce cântărește de 84 kg de circa o ora și un sfert pentru a arde aceeași număr de calorii.

Alergarea a 16 km pe oră, ciclismul, artele marțiale sau săritul cu coarda au o rată similară de ardere a caloriilor.

Mersul pe jos este un exercițiu obișnuit pe care majoritatea persoanelor îl pot face. Totuși, este nevoie de mai mult efort pentru a putea atinge o rată de ardere a de 600 calorii. O persoană cântărind 70 kg ar trebui să meargă pe jos 4 ore cu o viteză de 5.6 kilometri/oră, pentru a arde 600 calorii, în timp ce o persoană de 84 kg are nevoie de o plimbare de 3.5 ore, cu aceeași viteză pentru a atinge cota 600 a caloriilor arse.

Puteți adaugă un plus de ardere a caloriilor prin incorporarea intervalelor în orice antrenament. Stabiliți un obiectiv de creștere treptată a intensității exercițiilor care să va asigure o ardere calorică mai mare.

De exemplu, dacă mergeți pe jos sau faceți jogging, la fiecare 10 minute încercați să măriți ritmul timp de 1-2 minute.

Susțineți exerciții pe tot parcursul zilei

Dacă nu puteți susține numărul propus de exerciții pentru că sunteți prins de alte activități, amintiți-vă că puteți să desfășurați exercițiile pe parcursul zilei. Nu trebuie să faceți toate exercițiile într-o singură sesiune; de fapt, beneficiul ar fi mai mare dacă ați putea face mișcare pe tot parcursul zilei.

Desfășurarea exercițiilor în cicluri de 10 minute poate oferi beneficii pentru sănătate.

Dacă timpul nu este suficient pentru a arde 600 de calorii, antrenați-vă cât de mult se poate. Un timp mai scurt de exerciții oferă mult mai multe beneficii față de sedentarism!

Munca în curte și în casă

Trei ore de munca în curte sunt suficiente pentru a arde circa 600 calorii. Astfel, dacă va place să dați cu grebla, să grădinăriți,  să folosiți o mașină de tuns iarba, o lopata sau o sapa, atunci nu nu aveți nevoie de o sala de fitness pentru a vă antrena. Bucurați-vă de aerul curat și obțineți arderea calorică dorită simultan.

Jocurile alături de cei mici sau curățenia temeinică sunt, de asemenea, exerciții eficiente; fiecare din aceste activități va dura circa trei ore pentru a arde 600 calorii.

Ce nu funcționează în arderea caloriilor?

Ce nu e pe lista metodelor de top în vederea arderii caloriilor?

Cam tot ce înseamnă sedentarism. Când stați pe scaun, corpul nu are nevoie de multa energie pentru mușchi. A privi la televizor, a fi la calculator sau a sta la un birou nu va încuraja în niciun fel metabolismul să susțină arderi calorice.

Limitarea timpului de stat pe scaun poate mări arderea calorică totală pentru ziua respectivă.

Concluzie

Arderea a 600 calorii prin exerciții fizice poate fi făcută printr-o diferite modalități. În general, planificați să executați între o oră și jumătate și trei ore de exerciții fizice pentru a arde 600 calorii. Exerciții precum mersul pe jos nu vor avea ca efect o ardere calorică exponențială. Este nevoie  exerciții mai complexe precum alergarea, ciclismul, aerobicul sau înotul.

Adăugarea intervalelor de intensitate mai mare este o modalitate bună de a creste arderea calorică. Țineți minte că nu este obligatoriu să executați toate exercițiile într-o singură sesiune de antrenament. Desfășurarea exercițiilor pe parcursul zilei poate oferi beneficii suplimentare dacă limitați timpul petrecut pe scaun.

Cu  cât persoana cântărește mai mult, cu atât rata arderii calorice este mai mare. Pe măsură ce o persoană înaintează în procesul de pierdere în greutate, corpul nu mai poate arde la fel de multe calorii. Nu dispunem întotdeauna de metode exacte de măsurat arderea calorica la fiecare exercițiu, dar exista unele instrumente, precum anumite dispozitive pentru fitness, ce pot estima câte calorii ardeți.

Chiar dacă nu ardeti 600 calorii, orice tip mișcare primează în fața sedentarismului!

Verifică preț aparate fitness aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *