Fata care face o flotare.

Cum să arzi 500 calorii în fiecare zi (momentul oportun și cele mai bune exerciții)

Din păcate, scăderea în greutate nu se aplică la fel pentru toate persoanele ce intenționează asta. Echilibrarea aportului de calorii cu consumul caloric este baza pierderii în greutate, dar mai mulți factori, precum genetica, problemele de sănătate sau rata metabolică au impact asupra rezultatelor individuale privind scăderea în greutate.

Scăderea în greutate survine în urma unui stil de viată sănătos precum alimentația echilibrată, sănătoasă, multă mișcare, somn suficient, atenuarea stresului etc.

Arderea calorică în creștere prin exerciții fizice este o componentă importanta pentru pierderea în greutate și sănătatea generală.

Vestea bună este ca exercițiile progresive nu reprezintă singura cale; puteți mări durata antrenamentelor, dar cel mai important este să optați pentru tipul de antrenament ce vi se potrivește cel mai bine.

De ce să arzi 500 calorii zilnic?

O regulă generală sugerează că, pentru scăderea în greutate este necesar să ardeți în medie jumătate de kilogram până la 1 kilogram pe săptămână. Multe estimări ale pierderii în greutate susțin că 3.500 calorii sunt echivalentul unei jumătăți de kilogram.

În timp ce acest lucru poate să nu fie exact 100%, poate fi un bun punct de plecare pentru a pierde în greutate. Folosirea cifrei de 3.500 calorii conduce și la calcularea numărului de calorii sub care trebuie să vă situați pe zi deoarece 3,500/7 = 500 calorii.

Așadar, dacă doriți să scădeți în greutate, în medie, cu circa jumătate de kilogram pe săptămână, cifră recomandată de specialiști în sănătate, arderea suplimentară de 500 calorii zilnic vă poate ajuta să vă atingeți obiectivul.

Măsurile pe care le puteți lua pentru a arde 500 de calorii suplimentare zilnic poate varia. De asemenea, durata în care trebuie să ardeți 500 calorii poate varia în funcție de sex, vârstă, gabarit, genetică.

În general, estimarea a cât de multe calorii trebuie să ardeți zilnic are la baza gabaritul.  Acesta poate fi un ghid al estimării calorice, dar nu uitați că arderile calorice individuale vor fi diferite de la individ la individ.

Cum să arzi 500 calorii dimineața

Timpul în care practicați exerciții nu este un impediment; un impediment ar fi alegerea greșită a exercițiilor. Multe persoane aleg să practice exerciții dimineața, înainte de a începe treburile zilei.

Asta înseamnă să vă treziți mai devreme și să planificați dinainte cursul dimineții. Totuși, nu veți regreta că începeți ziua prin a face mișcare. Va veți simți energici și reconfortați tot restul zilei.

Orice exercițiu poate fi făcut în orice moment al zilei, dar iată câteva sugestii pentru a arde 500 calorii dimineața.

Estimările calorice au la baza greutăți corporale de circa 70 și 84 kilograme dintr-un tabel al arderilor calorice furnizat de Harvard Health (1).

 

Exercițiu Greutate corporală

70 kg

Greutate corporală

84kg

aerobic, ușor spre moderat aprox. 1 oră aprox. 50 minute
alergat 8 km/ora sau înot

(pe spate)

aprox. 50 minute aprox.42 minute
ridicarea viguroasă a  greutății aprox. 67 minute aprox. 56 minute
ciclism staționar intens aprox. 38 minute aprox. 32 minute

Arderea calorică pe parcursul zilei

Cum puteți arde suplimentar 500 calorii pe parcursul zilei

Puteți combina exercițiile de la prânz (circa 30 minute) cu mișcări suplimentare pe parcursul zilei, fie că sunteți la serviciu sau acasă.

De exemplu, chiar dacă vă plimbați 30 minute în timpul prânzului, se pot arde intre 149 și 178 calorii pentru cineva cu o greutate intre 70 și respectiv 84 kilograme.

În plus, la plimbările din timpul prânzului, adăugarea unor pauze de 4-10 minute de exerciții pe parcursul zilei prin a face turul casei (sau al biroului) poate mări numărul de calorii arse.

De exemplu, puteți face pauze periodice pe parcursul zilei urcând și coborând scările, exerciții de mișcare a corpului care nu solicită niciun echipament, poziții yoga, repetări de intervale scurte de mare intensitate etc.

Arderea a 500 calorii pe parcursul zilei poate fi posibilă chiar dacă timpul dumneavoastră este  limitat.

Dacă faceți o pauză de la exerciții timp de o oră, introduceți perioade mai scurte de mișcare și adăugați varietate a exercițiilor.

În general, cu cât e mai mare intensitatea cu atât mai mare va fi arderea calorică.

Cum să arzi 500 calorii seara

Dacă dimineața nu vă dă posibilitatea de a face exerciții, adăugați exercițiile la sfârșitul zilei.

Puteți folosi exercițiile sugerate pentru dimineață sau puteți mobiliza întreaga familie pentru a organiza activități sportive.

Următoarele sunt modalități de a arde 500 calorii pentru persoane cu greutatea situată între 70 și 84 kilograme. Aceste activități pot fi făcute împreună cu alți membri ai familiei sau prieteni.

Antrenamentul cu o altă persoana poate adăuga o anumită doză de responsabilitate. „Lucrul în echipă” vă va ajuta să vă antrenați mai intens, va diminua stresul  și va face face antrenamentul mai plăcut.

 

Exercițiu Greutate corporală

70 kg

Greutate corporală

84kg

drumeții aprox. 67 minute aprox. 56 minute
mersul pe role, jucat fotbal sau tenis aprox. 56 minute aprox. 48 minute
ciclism (22,5-26 km/ora) aprox. 40 minute aprox. 34 minute
dans, dans de societate aprox. 73 minute aprox. 61 minute

6 alte modalități de accelerare a arderii calorice zilnice

 Dacă faceți deja exerciții în majoritatea zilelor sau în fiecare zi, accelerarea arderii calorice pe parcursul zilei poate fi chiar mai benefică pentru scăderea în greutate, în special dacă sunteți ați atins un anumit plafon.

  1. Mai multe pauze pentru plimbări pot fi foarte utile mai ales dacă sunteți sedentar în majoritatea timpului. Dacă veniți acasă și va relaxați privind la televizor, în timpul reclamelor, ridicați-vă în picioare, faceți flotări, genuflexiuni, săriți coarda pentru a arde calorii suplimentar.
  2. Dacă antrenamentul continuu de peste 60 de minute nu se încadrează în programul dumneavoastră., puteți face câte 30 de minute de exerciții dimineață și alte 30 de minute de exerciții după-amiaza.
  3. Puteți deveni creativ variind exercițiile de pe parcursul zilei care se potrivesc programului dumneavoastră.
  4. Chiar dacă faceți exerciții în majoritatea zilelor, puteți mări durata și intensitatea acestora.
  5. Modificarea intensității sau a duratei poate accelera arderea calorică fără a vă extenua.
  6. Adăugarea varietății la rutina exercițiilor realizate vă va menține motivat și vă va face să vă bucurați de antrenamente, evitând monotonia.

Verifică preț suplimente pentru slăbit aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *