Câte calorii trebuie să ard pentru a slăbi 100 grame?

Dacă vreți să pierdeți 100 grame (10% dintr-un kilogram), teoretic trebuie să reduceți aproximativ 875 calorii prin dietă și exerciții fizice. Acest lucru se poate face într-o zi sau în orice perioadă de timp.

Există mulți factori care pot influența metabolismul și greutatea: vârsta, mărimea corpului, sexul, genetica, compoziția corpului și alți factori de sănătate.

Cât de multe calorii trebuie să ardeți pentru a scădea în greutate poate varia, dar există ecuații de estimare a caloriilor care sunt disponibile pentru a evalua nevoile calorice în timpul pierderii în greutate.

Vestea bună este că, dacă vreți să pierdeți 100 grame, adică 10% dintr-un kilogram, aceasta poate fi realizata relativ ușor într-o perioadă scurtă de timp. De fapt, greutatea poate fluctua mai mult de 100 grame pe tot parcursul zilei.

Exista multe metode prin care puteți arde 100 grame sau chiar până la câteva kilograme. Multe diete pentru pierderea în greutate și schimbările de comportament pot duce la pierderea în greutate.

Totuși, rezultatul se poate datora pierderii apei, a masei muscular slabe sau a grăsimii corporale. Eforturile inițiale de scădere în greutate au ca rezultat de obicei o pierdere combinată de apă, masă musculară slabă și grăsime corporală.

Totuși, anumite eforturi de scădere în greutate poate favoriza pierderea de grăsime corporală în comparație cu pierderea de țesut slab.

Cum să pierdeți 100 grame sau 10% dintr-un kilogram?

Pierderea a 100 grame de greutate corporală se poate produce în mod simplu în orice zi prin schimbări naturale în reglarea fluidelor și în consumul alimentar.

Totuși, dacă va străduiți să pierdeți 100 grame sau orice altă greutate din masa de grăsime, asigurați-vă ca nu urmați o dietă extremă.

Dietele extreme sunt, de obicei, foarte sărace în calorii și limitează consumul de alimente, eliminându-le pe cele bogate în nutrimente.

Urmând o dietă foarte săracă sau săracă în calorii vă poate ajuta la scăderea în greutate, dar odată ce ați slăbit, greutatea va fi din nou depusă imediat.

Cum puteți scădea în greutate prin arderea grăsimii corporale?

Pierderea de grăsime corporală este un proces mai lent, însă acest tip de pierdere în greutate este ideal pentru a vă îmbunătăți sănătatea.

Pierderea de grăsime corporală poate fi realizată prin urmarea unei diete echilibrate, sănătoase și prin incorporarea exercițiilor fizice în stilul de viață.

Numărul exercițiilor fizice de care aveți nevoie pentru a susține un ritm de viață sănătos slăbind simultan poate varia. În general, o combinație între antrenamentele de rezistență și exerciții de intensitate moderată și ridicată va arde calorii și va oferi tonus musculaturii ușoare.

Când pierdeți în greutate?

Pierderea în greutate în jurul raportorului următor: 3.500 calorii sunt egale cu circa jumătate de kilogram de grăsime.

În consecință, pentru a pierde jumătate de kilogram într-o săptămână, aveți nevoie de un deficit caloric reprezentat de aproximativ 500 calorii zilnic pentru o jumătate de kilogram.

Dacă doriți să pierdeți 1 kilogram într-o săptămână, va trebui să dublați deficitul la 1000 calorii zilnic timp de o săptămână. Acest deficit se poate obține printr-o combinație de dietă și exerciții.

Dacă vreți să pierdeți 100 grame, ceea ce înseamnă circa 10% dintr-un kilogram, teoretic trebuie să eliminați aproximativ 875 calorii prin dietă și exerciții. Aceasta se poate realiza într-o zi sau într-o perioadă de timp oarecare.

Diminuează aportul caloric eliminând alimentele ce conțin calorii goale și păstrând alimentele ce au în compoziție substanțe nutritive. Creând deficit caloric îți vei forța corpul să ardă grăsimile, acesta fiind și scopul principal

Cu toate acestea, în timp ce multe persoane pot pierde ceva greutate urmând o dieta săracă în calorii, s-ar putea ca eforturile să fie depuse în zadar, iar kilogramele pierdute să reapară imediat, odată cu încetarea dietei sărace în calorii.

Acest fenomen are ca explicație rata de lucru scăzută a metabolismului atunci când aportul caloric este diminuat. În plus, nivelul hormonilor stresului va crește, ceea ce va face ca pierderea în greutate să fie și mai greu de obținut.

Fluctuații normale de greutate în timpul zilei

Dacă vă concentrați pe pierderea a 100 grame, a unei jumătăți de kilogram sau chiar a unui kilogram, este normal ca greutatea dumneavoastră să oscileze pe parcursul unei zile.

Concentrarea excesivă asupra unei pierderi minore în greutate poate conduce la cântărirea repetată și calcule exagerate ale aportului caloric zilnic, măsuri ce nu își au rostul.

Este important să știți că sănătatea primează în fața kilogramelor indicate de cântar. Acele cifre nu vă pot spune de câtă masă musculară dispuneți sau ceea ce se petrece în interiorul corpului dumneavoastră.

Accentul trebuie să fie pus pe adoptarea unui stil de viață sănătos, precum o alimentație echilibrată, calitatea somnului, reducerea stresului cotidian și integrarea exercițiilor fizice în rutina zilnică.

De ce calculele pentru a pierdere în greutate nu funcționează întotdeauna

Din păcate, scăderea în greutate nu este întotdeauna la fel de simplă ca introducerea variabilelor într-o ecuație matematică.

Corpul uman este mult mai complex față de niște numere, iar acesta este motivul  pentru care ecuația de pierdere în greutate nu funcționează în toate cazurile.

Ideea celor 3.500 calorii ca fiind egale cu jumătate de kilogram de grăsime corporală datează tocmai din 1958, dar experții în sănătate au descoperit dinamica pierderii în greutate.

Vestea bună este că, vorbind în ansamblu, aplicând în mare formula pentru arderea a  3.500 de calorii pe săptămână pentru a scăpa de o jumătate de kilogram de pierdere în greutate funcționează, de obicei, pe termen scurt.

Totuși, când încercați să aplicați principiul pe termen lung pentru a pierde în greutate, acesta nu-și va păstra cifrele cu exactitate.

Asta se datorează faptului că, pe parcursul scăderii în greutate, există modificări dinamice în corp care apar și care nu pot fi luate în considerare într-o ecuație.

Așadar, regula celor 3.500 calorii consumate pentru a scăpa de o jumătate de kilogram nu trebuie luată în considerare? Nu neapărat.

Ea trebuie folosită drept o îndrumare generală pentru a pierde în greutate, însă ea nu poate oferi cifre exacte. Anumite aspecte ale acesteia pot fi ajustate pe parcursul eforturile depuse în lupta cu kilogramele în plus.

Verifică preț brățări fitness aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *