Cuplu cu greutati in mana care se antreneaza la sala.

Câte calorii poți arde în 30 minute?

Fiecare persoană este unică atunci când vine vorba de câte calorii pot arde în 30 de minute.. Totuși, există anumite îndrumări generale în determinarea activităților în timpul cărora veți arde mai multe sau mai puține calorii.

În general, exercițiile aerobice, precum alergările, ciclismul, urcarea scărilor sau ski vor arde o cantitate mare de calorii comparativ cu exercițiile staționare, precum ridicarea greutăților.

Câte calorii arzi în 30 de minute de exerciții – factori

Greutatea corporală

Daca o persoana cântărește 68 kg și alta 91 kg, cea de-a doua va arde mai multe calorii. Acest lucru se aplică pentru toate activitățile; cu cât cântăriți mai mult, cu atât mai mare este numărul caloriilor arse.

Acest fapt este demn de luat în considerare în timpul scăderii în greutate. Pe măsură ce pierdeți în greutate, cantitatea totală de calorii scade în timpul exercițiilor. Astfel, numărul caloriilor arse prin exerciții în 30 minute la începutul programului de pierdere în greutate va scădea pe măsură ce va scădea și greutatea corporală a individului.

Exerciții cu greutatea corpului

În general, exercițiile cu greutatea corpului creează o ardere calorică superioară. Exercițiile cu greutatea corpului sunt considerate exercițiile ce implică sprijinirea pe greutatea proprie.

Exemple de exerciții cu greutatea corpului sunt alergarea, plimbarea, dansul, tenisul etc.

Exerciții ce nu implică greutatea corpului sunt mersul cu bicicleta sau înotul. La mersul cu bicicleta, șaua va susține greutatea corpului, iar atunci când înotați greutatea este susținută chiar de apă.

Țineți minte că puteți arde aceeași cantitate de calorii sau chiar un număr superior și cu alt timp de exerciții dacă intensitatea acestora este destul de ridicată.

Intensitatea

Un factor important pentru arderea eficientă a caloriilor este intensitatea în timpul exercițiilor. Cu cât intensitatea e mai ridicată, cu atât arderea calorică se intensifică. Orele de exerciții aerobice, precum antrenament cu intervale de mare intensitate (AIMI) vor rezulta o ardere calorică puternică.

Exercițiile sunt considerate de intensitate ridicată atunci când simțiți că ați atins nivelul maxim de efort. Nu veți putea purta o conversație în timpul exercițiilor de intensitate ridicată. Vă veți simțiți la aproximativ 8-8,5 pe o scara de 1-10, 10 fiind efortul fizic maxim, iar 1 fiind reprezentat de statul pe canapea.

Intensitatea moderată s-ar explica prin faptul că vă  antrenați din greu, dar totuși puteți susține o conversație în timpul exercițiilor. Va simțiți la 6-7 pe scara amintită mai sus. Exercițiile moderate au efectiv un procent mai mare de ardere a grăsimilor, dar arderea calorică totală va fi mai mică.

Ce grupe musculare sunt implicate?

Un alt factor ce influențează arderea calorică în timpul exercițiilor este numărul grupelor musculare implicate în antrenament. A juca baschet, racketball, tenis sau a practica taekwondo implică diferite grupe musculare, astfel obținând o arderea calorică ridicată.

Folosirea brațelor, trunchiului și picioarelor simultan mărește arderea calorică.

Câte calorii poate arde o persoană de 70 kg? Exemple:

Iată niște estimări ale arderii calorice obținute în 30 minute de antrenament conform Harvard Health Publications:

Ridicarea greutăților: 112 calorii

Călărie: 149 calorii

Plimbare la 5,6 km pe ora: 149 calorii

Stair Stepper: 223 calorii

Aparat eliptic: 335 calorii

Step aerobic: 372 calorii

Jogging: 372 calorii

Alergare: 409 calorii

Daca depășiți greutatea de 70 kg, arderea calorică ar fi mai mare. Dacă aveți o greutate situată sub 70 kg, arderea calorică va fi mai mică.

Gadgeturi utile

Exista multe aplicații pentru fitness, ceasuri sau alte dispozitive pe care le puteți purta și care estimează câte calorii ardeți în timpul exercițiilor.

Numărul caloriilor arse afișate se va apropia cel mai mult de cel exact dacă introduceți greutatea, vârsta, sexul și înălțimea. Nu uitați, dacă folosiți unul din aceste gadgeturi, reintroduceți greutatea pe măsură ce veți pierde kilograme pentru a obține rezultatul cel mai aproape de adevăr.

Precauții

Când apăsați tasta „quick start” pe care o veți regăsi în cadrul multor apare pentru fitness, numărul caloriilor arse nu va fi exact deoarece nu ia în considerare greutatea corporală individuală.

Pentru o evaluare mai exactă, alegeți utilizarea manuală sau un program pe dispozitivul pentru exerciții. Introduceți informațiile personale pentru a obține un număr al caloriilor arse cât mai apropiat de cel exact. Atunci când practicați exerciții, nu încercați întotdeauna să obțineți cea mai intensă ardere calorică de fiecare dată când susțineți antrenamente.

Exercițiile la o intensitate mai scăzută pot ajuta la refacerea corpului, forțând arderea grăsimilor pentru a obține energie. Ascultați-vă corpul; dacă vă simțiți prea obosit pentru a continua un antrenament, s-ar putea ca mușchii să aibă nevoie de odihnă.

Concluzie

Exista mulți factori ce influențează câte calorii puteți arde în 30 minute de exerciții. Unii dintre factorii principali ce modifică arderea calorică sunt greutatea corporală, intensitatea exercițiilor, grupele de mușchi solicitate în urma exercițiilor sau tipul exercițiilor selectate. O persoana de 70 kg ar poate arde 100 calorii până la 400-500 calorii în 30 minute.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *