Câte calorii arzi într-o zi de odihnă (nefăcând nimic)?

Câte calorii ardeți în timpul odihnei depinde de mai mulți factori. Puteți estima nevoile de calorii ale corpului în timpul odihnei introducând numerele reprezentând vârsta, greutatea, înălțimea, sexul și nivelul de activitate în  calculatorul nostru de mai jos.

Corpul utilizează caloriile în mai multe scopuri: să pună în mișcare mușchii, să regleze procesele din corp, să producă noi celule și să transporte nutrienții. Pentru a mări arderea caloriilor, noi punem accent pe creșterea exercițiilor fizice cu scopul de a ridica cererea de energie a mușchiului.

Totuși, cel mai important factor în arderea caloriilor pe zi chiar dacă practicați exerciții, este arderea caloriilor în timpul perioadei de repaus.

Cantitatea de calorii necesară în timpul odihnei, când corpul nu se mișcă, se numește rată metabolică bazala (RMB).

Dacă doriți să estimați cerințele calorice ale corpului, cunoașterea RMB-ului este punctul de pornire.

Pornind de la aceasta cantitate, adăugați cerințe calorice estimate pentru câtă activitate depuneți plus introduceți ca factor orice scădere sau creștere în greutate dorită.

Câte calorii ardeți zilnic în timpul odihnei depinde de mulți factori, precum mărimea corpului, vârsta, sexul, nivelul activității și alți factori genetici și de sănătate,

Dacă urmează să scădeți în greutate, arderea caloriilor în timpul odihnei se poate modifica pe măsura ce pierdeți (sau câștigați) în greutate.

Calorii arse în timpul odihnei

Rata metabolică bazală (RMB) poate fi descrisa în general ca reprezentând câte calorii ardeți în timpul odihnei, fiind treji și fără a vă mișca.

Pe scurt, aceasta este cantitatea minimă de energie de care are nevoie corpul pentru a menține funcțiile vitale precum: bătăile inimii, mișcarea diafragmei, energia pentru funcționarea creierului și funcționarea altor organe.

Cum puteți afla rata metabolică bazală? Există diferite ecuații pe care le puteți folosi pentru a estima nevoile RMB. Introduceți vârsta, sexul, înălțimea, greutatea și nivelul de activitate în calculatorul RMB de mai jos pentru a afla câte calorii ardeți nefăcând nimic.

De exemplu, un bărbat de 35 ani, cântărind circa 91 kg, cu înălțimea de aproximativ 1,8 metri și nivel ușor de activitate are o RMB estimată în jur de 1960 calorii, fără a ține cont de eforturile de eforturile depuse pentru a obține scădere sau creștere în greutate.

Pe de altă parte, o femeie de 60 ani, cântărind circa 55 kg, înaltă de 1,57 metri, cu un nivel moderat de activitate are o RMB estimata în jur de 1180 calorii.

Precizia RMB

În timp ce veți obține anumite cifre orientative spre a determina necesarul de calorii, aveți în vedere că acestea sunt estimări și precizia variază de la caz la caz.

De exemplu, diferențe datorate etniei pot influența precizia calculelor RMB, iar acestea nu sunt luate în calcul.

Un studiu din 2013 a constatat: calculele RMB pentru femei tinere de origine hispanică au o marjă de eroare situată între 14-216 calorii.

Ecuațiile RMB sunt un mijloc de ghidare privind necesarul estimat de calorii al corpului. Totuși, acestea nu sunt o metodă perfectă, 100% precisă pentru a cunoaște necesarul dumneavoastră caloric.

De ce corpul are nevoie de energie în timpul repausului?

 Cum poate corpul să ardă grăsimi fără să susțineți nici un fel de activitate?

Funcții inconștiente ale corpului precum bătăile inimii și respirația sunt vitale pentru supraviețuire.

Totuși, ele nu sunt realizate în conștient; corpul dumneavoastră le execută automat pentru a rămâne în viață.

Aceste acțiuni consumă energie. De exemplu, inima și diafragma sunt mușchi. Acestea cer energie pentru a se menține în mișcare.

Creierul folosește energia chiar și când nu va mișcați. Alte organe, precum ficatul și rinichii, funcționează chiar daca nu vă mișcați. Toate aceste cereri de energie sunt luate în considerare atunci când discutăm despre nivelul de energie pe care corpul îl utilizează în timpul odihnei.

Cum puteți crește rata metabolică bazală

Nivelul activității poate influența rata metabolică bazală. Menținerea și extinderea masei musculare poate crește nivelul RMB. Prin urmare, exercițiile de-a lungul timpului pot accelera arderea caloriilor în timpul odihnei.

Cât de mult poate crește nivelul RMB prin exerciții este individualizat și nu se cunoaște în proporție de 100%. Exercițiile pot crește nu numai arderea caloriilor în timpul antrenamentului, dar pot să ducă și la accelerarea arderii caloriilor pe tot parcursul zilei atunci când corpul se află în repaus.

De exemplu, un studiu din 2015 a constatat că antrenamentul de mare intensitate  cu intervale, dar nu și exercițiile aerobice sau antrenamentul de rezistență cu grad ridicat de intensitate, a crescut consumul de energie după exerciții.

Un alt motiv pentru care exercițiile duc la creșterea RMB este faptul că țesutul muscular este mai activ metabolic decât țesutul gras.

În consecință, cu cât aveți mai mulți mușchi comparativ cu indicele de grăsimi cu atât mai multă energie folosește corpul pentru a menține acele celule.

Opusul este de asemenea adevărat: pierderea de masă musculara poate scădea nivelul RMB. Acesta e un motiv pentru care nivelurile RMB pot scădea după o dietă drastică sau restriștii calorice severe.

Pierderea de mușchiului ușor, consecință a scăderii în greutate, poate duce la o RMB redusă.

A nu face nimic și a nu mânca suficient

Dacă cineva restricționează consumul caloric și nu face exerciții, masa formată din musculatura ușoară se pierde. Acest lucru s-ar putea întâmpla în cazul în care cineva încearcă să piardă în greutate sau dacă cineva este imobilizat la pat sau se recuperează după o leziune, având un apetit redus.

Un studiu din 2007 a concluzionat ca restricția calorică a mărit pierderea de masa musculară slabă atunci când a fost asociată cu inactivitate severă, precum statul în spital.

Dacă cineva încearcă sa-si mențină forțele este important să-și păstreze și procentul masei musculare intact.

Concluzie: câte calorii ardeți în timpul odihnei?

Câte calorii ardeți în timpul odihnei depinde de mai mulți factori. Puteți estima necesarul caloric al corpului în timpul odihnei (RMB) prin introducerea numerelor reprezentând vârsta, greutatea, înălțimea, sexul și nivelul de activitate într-o ecuație RMB.

Aceasta indică aproximativ câte calorii arde corpul în timpul odihnei. Creșterea nivelurilor de activitate poate duce la o creștere sau menținere a RMB. Pierderea masei musculare și înaintarea în vârsta pot duce la un nivel al RMB scăzut.

Verifică preț dispozitive măsurare RMB aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *