Numaratul Caloriilor
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Calcularea caloriilor contribuie la pierderea în greutate?

Numărarea caloriilor poate prezenta unele avantaje pentru pierderea în greutate, însă această metodă aduce cu sine și dezavantaje dacă va fi folosită exclusiv. Numărarea caloriilor vă va face să înțelegeți ce aport de energie solicită organismul, dar nu va exprima efectul acestor calorii asupra hormonilor, asupra nivelului de zahăr din sânge, asupra energiei necesare pentru descompunerea alimentelor sau asupra influenței în procesul de depozitare al grăsimilor.

Când doriți să pierdeți în greutate, numărarea caloriilor poate fi utilă în porționarea meselor, dar și în descoperirea aportului caloric oferit de diverse alimente.

Există mai multe aplicații dedicate fitness-ului ce monitorizează aportul caloric și anticipează numărul de calorii necesar bunei funcționări a corpului, însă aceste cifre sunt doar estimative. În realitate, necesitățile calorice ale organismului oscilează.

Iată câteva observații suplimentare privind numărarea caloriilor și aspecte în care această dietă susține sau nu pierderea în greutate.

Utilitatea numărării caloriilor

Dacă nu cunoașteți  nivelul de energie existent în alimente, numărarea caloriilor chiar și pentru câteva zile poate fi un indicator important. Pentru a beneficia de acest lucru, trebuie să fiți foarte sinceri cu privire la caloriile consumate și să urmăriți cu strictețe indicele caloric al tuturor alimentelor și băuturilor ce fac parte din alimentația dumneavoastră.

De asemenea, trebuie să descoperiți numărul de calorii necesare corpului și numărul de calorii de care aveți nevoie pentru a pierde în greutate. Obținerea cifrelor corecte poate fi o sarcină destul de dificilă deoarece site-urile de fitness și alte dispozitive dedicate vă vor oferi doar estimări generale.

Descoperirea ratei metabolice în repaus de către un specialist în sănătate poate fi mai exactă, însă și mai costisitoare.

Cu toate acestea, obținerea unei estimări a numărul optim de calorii necesare organismului, luând în considerare vârsta, sexul, greutatea, înălțimea și condiția fizică, va poate oferi o idee de ansamblu.

Comparând aceste valori cu aportul caloric potrivit organismului, îți vei da seama dacă te situezi pe drumul cel bun în lupta cu kilogramele în plus.

Limitele numărării caloriilor

Sa presupunem, pe baza estimărilor necesarului caloric, că încercați să ingerați 1.200 calorii zilnic pentru a pierde în greutate. Chiar dacă atingeți cifra de 1200 de calorii zilnic, alimentele prin care veți obține această valoare vor face diferența.

Organismul dumneavoastră va reacționa diferit dacă cele 1200 de calorii provin din alimente procesate, sărace în fibre, sărace în nutrienții, cu un nivel ridicat de zaharuri, în comparație cu tot 1.200 calorii obținute din alimente naturale, bogate în fibre, cu aport nutrițional superior și sărace în zaharuri.

În cazul unei alimentații nesănătoase, numărarea caloriilor va eșua. Nu este vorba doar despre cifre. Este esențial și sursele din care provin aceste calorii.

Numărarea caloriilor este destul de ușor de efectuat și poate deveni obsesivă. Totuși, corpul nu va reacționa la o simplă scădere matematică între numărul de calorii primite de organismul și cele consumate de organism.

Hormonii, tipurile de somn, tonusul muscular, nivelul de stres, genetica și altele pot, de asemenea, juca un rol important în modul de procesare al caloriilor ingerate.

Nu vă limitați la numărarea caloriilor

Dacă numărați caloriile pentru a pierde în greutate, nu va fi îndeajuns. De exemplu, câte vitamine, minerale, fibre și antioxidanți obțineți din alimentație? Concentrați-vă pe calitatea caloriilor. Vă bucurați de varietate în dietă?

Consumați carbohidrați sănătoși, proteine și grăsimi la fiecare masă? Va concentrați pe calitatea și cantitatea exercițiilor fizice, încercați să eliminați stresul și vă bucurați de un somn de calitate?

Dacă acestea nu par să va preocupe, încercați să le luați în calcul la un moment dat. Nu creați o obsesie asupra numărării caloriilor; dacă acesta va fi principalul țel al dumneavoastră, veți eșua în încercarea de a pierde kilograme.

Concentrați-vă pe densitatea nutritivă

O alta abordare este aceea în care, în loc să va concentrați pe indicele caloric preluat zilnic de organism, vă puteți îndrepta atenția către varietatea alimentației. Astfel, dieta va include fructe, legume, verdețuri și cereale.

Alimentele bogate în substanțe nutritive și cu un număr redus de calorii sunt considerate alimente cu densitate nutritivă.

Printre exemple putem enumera carnea cu un conținut redus de grăsimi, produsele lactate, ouăle, fructele, legumele, cerealele și leguminoase.

Puteți consuma multe alimente cu densitate nutritivă fără aport caloric ridicat. Aceste alimente furnizează și energie organismului.

În plus, ele mențin senzația de sațietate! Alimente cu densitate nutritivă scăzută, precum dulciuri, chipsuri, biscuiți, alimente prăjite etc, conțin un număr de ridicat de calorii și un număr scăzuți de nutrienți.

Concluzie

Numărarea caloriilor poate fi un instrument folositor dar nu trebuie să fie singurul folosit pentru scăderea în greutate. Numărarea caloriilor este o metodă destul de limitată; efectele surselor de calorii asupra hormonilor, metabolismului, zaharului din sânge nu vor fi luate în considerare drept factori determinanți în obținerea scăderii în greutate.

Calitatea caloriilor este la fel de importantă precum cantitatea. Alimente cu densitate nutritivă mare pot fi considerate drept alimente ce conține „calorii de calitate” deoarece, pe lângă calorii, ele furnizează mulți alți nutrienți necesari organismului.

Verifică preț smartwatch monitorizare calorii aici!

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diferite sortimente de bere servită la draft

Este berea benefică pentru organism?

Consumul moderat de vin este asociat cu unele beneficii pentru sănătate, însă consumul de bere este adesea asociat doar cu dezvoltarea celebrei burți de bere.