Cel mai frecvent obiectiv, atunci când vine vorba de pierderea în greutate este de 500 de calorii pe zi. Prin reducerea acestui număr de calorii, este posibil să pierzi aproximativ jumătate de kilogram pe săptămână.
Totodată, trebuie să ai în vedere faptul că obiectivele pe care ți le-ai impus pot varia de la persoană la persoană, în funcție de anumiți factori precum exercițiile fizice. Încearcă să îți adaptezi dieta la stilul de viață pe care vrei să-l adopți, întrucât, o slăbire sănătoasă începe cu o alimentație bogată în nutrimenți.
Știi că ar trebui să ajungi la aproximativ 500 de calorii pe zi pentru a ajunge la rezultatele dorite, dar ai idee cum ar trebui să o faci fără ca sănătatea ta să fie afectată? Următorii pași te pot ajuta să-ți atingi obiectivele, renunțând în acest fel la alimentele care conțin calorii goale.
Conținut:
Cum să reduci aportul caloric cu 500 calorii pe zi
Aceste sfaturi te vor ajuta să elimini din alimentația ta caloriile goale, păstrând în același timp alimentele bogate în substanțe nutritive, de care corpul tău are nevoie.
1. Încearcă să nu obții necesarul zilnic de calorii din băuturi
Atunci când dorești să elimini caloriile goale din dieta ta, renunță la băuturile carbogazoase. Când bem acest tip de băutură, creierul nostru nu poate „percepe” numărul de calorii pe care îl au. De exemplu, o doză de Coca Cola de 330 ml conține 139 de calorii, iar numărul recomandat de calorii pe zi este aproximativ de 2.000-2.500 de calorii pe zi (în funcție de vârstă și sex).
Băuturile carbogazoase îți oferă calorii goale, de care organismul tău nu are nevoie, mai ales atunci când îți dorești să slăbești. Tot în această categorie putem include și băuturile care conțin cofeină. O astfel de băutură poate furniza până la 500 de calorii. O altă sursă de calorii goale o reprezintă băuturile alcoolice, în special cele de tip cocktail. Poți consuma băuturi alcoolice care au un conținut scăzut de calorii cum ar fi berea sau vinul.
Reducerea sau eliminarea acestor băuturi din dieta ta este esențială pentru a obține kilogramele pe care le dorești.
Poate că acum te întrebi ce ar trebui să bei atunci când vrei să slăbești. Răspunsul este pe cât se poate de simplu: apă sau băuturi neîndulcite. Poți adăuga fructe proaspete, felii de castravete sau plante medicinale în apa pe care o bei, pentru a avea un plus de savoare. Este recomandat să bei cât mai multă apă în timpul procesului tău de slăbire.
2. Încearcă să reduci 20% din mâncarea pe care o consumi la fiecare masă
Renunțând la numărul mare de calorii cu care probabil ai fost obișnuit poate fi o provocare. Totodată, înfometarea nu este o soluție! Aceasta poate încetini metabolismul, influențându-ți în mod negativ greutatea după terminarea dietei.
Potrivit unei cercetări, creierul nostru reacționează mult mai bine atunci când micșorăm porțiile. Prin urmare, în loc să reduci în mod drastic numărul de calorii, încearcă să reduci cu 20% din mâncarea pe care o consumi la fiecare masă. Cu ajutorul acestei metode poți să reduci numărul de calorii zilnice aproape insesizabil.
3. Mănâncă alimente bogate în proteine la micul dejun
Alimentele bogate în proteine oferă sațietate, de aceea majoritatea dietelor se bazează pe un consum mai mare de proteine. Numeroase studii au demonstrat că un consum bogat în proteine în prima parte a zilei îți poate controla pofta de mâncare pe tot parcursul zilei – cu alte cuvinte, mânănci mai puțin fără ca sănătatea ta să fie afectată. Totodată, a fost demonstrat că un mic dejun proteic poate reduce consumul gustărilor „nevinovate”.
Așadar, dacă obișnuiai să sari peste micul dejun și nu îți explicai de ce nu reușești să slăbești, poate că aici era problema. Consumul unui mic dejun echilibrat cu 20-30 de grame de proteine poate fi excelent în reducerea consumului de alimente din a doua parte a zilei.
4. Renunță la produsele de tip fast food
Acest tip de mâncare este extrem de scăzut în vitamine, minerale și fibre, având un număr mult prea mare de calorii. Un studiu a constatat un alt motiv pentru care ar trebui să renunți definitiv la mâncarea de tip fast food.
Persoanele care au participat la acest studiu au subestimat consumul de calorii atunci când au consumat produse tip fast food. Așadar, dacă mănânci aceste produse, reține că estimarea caloriilor va fi probabil mult mai mică decât cea reală.
5. Porționează-ți corect mâncarea
Atunci când mănânci dintr-un ambalaj sau dintr-o cutie, ai tendința de a mânca mai mult decât este necesar. Avem tendința de a mânca până ajungem la fundul ambalajului, în special dacă mâncăm în fața televizorului sau a calculatorului. Când mănânci, pune mâncarea pe o farfurie sau într-un castron; în acest fel o să știi când să te oprești.
6. Mănâncă mai multe fibre
Reducerea numărului de calorii poate accentua starea de foame. Chiar dacă încerci să reduci 20% din mâncarea pe care o consumi la fiecare masă, asta nu înseamnă că nu poți înlocui acei 20% cu alte alimente precum fructele sau legumele.
Aceste alimente sunt bogate în fibre, având un conținut scăzut de calorii. Consumă după fiecare masă fructe care sunt bogate în fibre, pentru a suplini caloriile reduse. Mănâncă aceste alimente încet pentru a permite creierului să proceseze senzația de sațietate.