Happy Hour

5 sfaturi pentru evitarea caloriilor în timpul „Happy Hours”

„Happy hours” sunt definite printr-un mod obișnuit de relaxare și conectare cu prietenii. Restaurantele atrag clienții, oferindu-le alimente și băuturi cu discount în speranța că oamenii vor servi cât mai multe.

O consecință ce apare odată cu „Happy Hours” este cea a caloriilor în plus survenite din cocktailuri și aperitive.

Aceste 5 sfaturi simple va pot ajuta să evitați caloriile în timp ce vă bucurați de „Happy Hours” și va pot menține pe drumul cel bun către greutatea și sănătatea ideală.

Alegeți băuturile simple

O regulă generală ar putea fi stabilită astfel: cu cât băutura este  mai exotică, cu atât este mai bogată în calorii. O margarita sau un mojito pot „oferi” peste 200 calorii la un pahar, iar o Pina Colada peste 300 calorii la un pahar.

Martini de ciocolată și lichiorurile cu ciocolată sunt, de asemenea, recunoscute pentru aportul caloric și cantitățile de zahăr din componență. O băutură precum White Russian, ce conține lichior de cafea, frișcă și votcă, poate depăși 400 de calorii, iar un cocktail Long Island de 240 ml poate avea în jur de 700 de calorii.

Când comandați o băutură în timpul Happy Hour alegeți ceva simplu. 150 ml de vin sau Bloody Mary furnizează 120 calorii. Cocktail-urile cu votcă și suc de portocale (denumite și „șurubelniță”), 350 ml de bere, martini (75 ml) sau o votcă tonică conțin, de obicei, în jur de 200 calorii. Unele restaurante vor putea, de asemenea, să prepare un martini diluat sau alte băuturi cu conținut scăzut de calorii la cerere clientului.

În general, alcoolul slab colorat precum ginul sau votca au un conținut caloric mai redus față de romul sau whisky. Folosiți acest informații pentru a face alegeri inteligente în privința băuturilor. Aceste alegeri inteligente vă vor scăpa de calorii suplimentare „ascunse” în cadrul Happy Hours.

Consumul moderat de alcool este de un pahar pe zi pentru femei și până la 2 pahare pe zi pentru bărbați. O băutură standard înseamnă 150 ml vin, 350 ml bere și 45 ml lichior. Dacă ieșiți în oraș pentru Happy Hours, respectați îndrumările privind consumul moderat de alcool. Nu numai că aceste îndrumări sunt recomandate din motive de sănătate, dar astfel veți evita excesul caloric.

Alternarea băuturilor alcoolice cu cele nealcoolice va poate menține în limitele consumului moderat. Beți un pahar înalt cu apă plată sau minerală înainte de a consuma o băutură alcoolică.

Astfel va hidratați și veți obține senzația de sațietate înainte de a începe să mâncați și să consumați alcool. După o băutură, reveniți la un pahar cu apă carbogazoasă cu lămâie sau lime.

Serviți din porții mici

În locul bine-cunoscuților pumni  întregi de chipsuri sau covrigei, porționați mâncarea pe o farfurie mică. Unele cercetări ale Dr. Wansink de la Cornell University au constatat că oamenii consumă mai puțin atunci când mănâncă din farfurii mici în locul bolurilor.

Umplerea farfuriilor mici ne face să credem ca avem mai multă mâncare decât avem în realitate. Mâncarea de pe farfurii mari ne face să ne punem mai mult pe farfurie pentru a o umple.

Un alt sfat pentru evitarea caloriilor constă în așezarea pe farfurie mai întâi a legumelor. Apoi, dacă doriți ceva nu atât de sănătos, nu veți mai fi la fel de înfometat datorită legumelor consumate anterior. Vedeți alte 7 sfaturi de utile pentru a porționa corect alimentele.

Băuturi infuzate în loc de cocktailuri

Alcoolul infuzat a devenit ceva mai cunoscut și, de obicei, este mai sărac în calorii decât cel utilizat în prepararea cocktailurilor. De exemplu, votca infuzată este aromatizată cu ingrediente naturale în loc de sirop îndulcitor. Alcoolul infuzat vă va forța să săriți peste caloriile regăsite în cocktailuri.

Faceți un plan înaintea ieșirii în oraș

Un plan înainte de a ieși în oraș pentru Happy Hour vă va salva de calorii pe care le-ați putea regreta ulterior. Planificați ce băuturi veți consuma (1-2 băuturi) și alternativele la alcool (de exemplu, apa carbogazoasă).

De asemenea, este indicat să nu ajungeți în cadrul unui Happy Hour foarte înfometați. Serviți o gustare ușoara, sănătoasă înainte de a ieși în oraș. Sorbiți/mâncați încet și nu grăbiți procesul de masticație/înghițire. Acest lucru va oferi timp suficient pentru transmiterea semnalului de la stomac la creier în momentul în care sunteți sătui, evitând supra-alimentarea.

Citiți de asemenea: Ce alcool pot bea cât sunt la dietă?

Concluzie

Happy Hour aduce cu sine nu doar prețuri promoționale, ci și calorii gratuite, ce vă vor îndepărta de greutatea corporală optimă. Totuși, există și variante sănătoase în cadrul Happy Hour; în plus, controlul porțiilor vă va fi de folos . (Vedeți și: Alcoolul și creșterea în greutate).

Consumați alcool în mod moderat. Un pahar zilnic pentru femei și doua pahare zilnic pentru bărbați determină limitele superioare ale consumului moderat. Alegeți băuturile simple, naturale și sărace în calorii, precum vinul roșu/alb, berile ușoare, votca infuzată sau un martini simplu. Scade numărul de pahare servind o apa carbogazoasă, alături o felie de fructe după o băutură.

Feriți-vă de cocktailuri exotice deoarece acestea sunt de obicei bogate în calorii. Mâncatul din farfurii mici va susține consumul redus de alimente în comparație cu bolurile mari și adânci. Serviți întâi legumele și apoi savurați un aperitiv mai bogat în calorii. Astfel veți evita supra-alimentarea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *