Manunchi de banane pe o tejghea,
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Pot să mănânc banane dacă vreau să slăbesc?

Există un anumit dezacord în lumea nutriționiștilor în ceea ce privește rolul bananele într-o dietă de slăbit.  Sunt persoane care spun că bananele au prea mulți carbohidrați și nu ajută la pierderea în greutate. Alții susțin că bananele sunt un aliment nutritiv dens și, de fapt, pot ajuta la pierderea sau menținerea unei greutăți sănătoase.

Beneficii pentru sănătate oferite de banane

Bananele, la fel ca alte fructe, sunt incredibil de hrănitoare și pot face parte dintr-o dietă echilibrată, indiferent dacă încerci să slăbești sau nu. Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate pe care bananele le pot aduce în dieta ta.

Bogate în potasiu

Bananele conțin o mulțime de vitamine și minerale; cu toate acestea, sunt deosebit de bogate în potasiu.  Potasiul este un mineral esențial în organism și este necesar pentru sistemele corpului, inclusiv sistemele cardiovasculare, nervoase, digestive, renale și neuromusculare.

Potasiul este important și în menținerea echilibrului de lichide în organism.  O banană de dimensiuni medii conține aproximativ 600 mg de potasiu (valoarea zilnică – 13%).

Bogate în fibre

Bananele sunt unul dintre cele mai solide fructe în ceea ce privește conținutul de fibre, conțin niveluri bune de fibre insolubile și solubile.  Fibra insolubilă a fost este importantă pentru menținerea sănătății intestinale. În același timp, se consideră că fibrele solubile solubile aduc beneficii pentru inimă și sistemele cardiovasculare.

Dietele bogate în fibre au reduc risculul bolilor legate de stilul de viață, precum diabetul de tip 2 și chiar unele tipuri de cancer.

Bananele sunt unice deoarece se presupune că acestea conțin un al treilea tip de fibre, cunoscut sub numele de amidon rezistent. Se bănuiește că acesta acționează pentru a proteja intestinele, oferind hrană bacteriilor benefice și creșterea greutății scaunului.

Bogate în nutrienți

În afară de potasiu, bananele conțin o varietate de substanțe nutritive, cum ar fi vitamina A, diferite tipuri de vitamina B, vitamina C, acid folic, magneziu și calciu. Bananele includ un aport fantastic de vitamina B6, un nutrient care ajută la producerea de neurotransmițători. O banană medie furnizează aproximativ 25% din cantitatea zilnică recomandată.

În plus, o banană medie oferă aproximativ 10% din valoarea zilnică de Vitamina C. Această vitamină este un antioxidant important pentru organism, dar este necesară și pentru construirea colagenului, o structură conjunctivă importantă.

Conținut scăzut de calorii

Mulți oameni percep banana drept o sursă de calorii și, prin urmare, nu o includ în dietă.  Deși bananele au puțin mai multe calorii și carbohidrați decât alte fructe, ele nu sunt în niciun caz un aliment bogat în calorii.

O banană medie conține aproximativ 92 de calorii, în comparație cu o porție medie de cartofi prăjiți care conține are 375.  Este destul de evident care este alegerea potrivită.

Bananele oferă chiar și mai puține calorii decât multe alte gustări. Cu sub 100 de calorii pe banană, acest fruct asigură o cantitate uriașă de nutrienți față de multe alte alimentate cu aport caloric redus.

Conținut scăzut de grăsimi

Bananele conțin foarte puține grăsimi, aproximativ 0,5 g/banana medie, iar asta le recomandă ca parte unei diete cu un conținut scăzut de grăsimi sau calorii.

Indice glicemic mic

Deși bananele sunt relativ bogate în carbohidrați sau zahăr, efectul pe care îl au asupra nivelului de zahăr din sânge este unul redus. În timp ce unele alimente cu un conținut ridicat de carbohidrați au un IG ridicat, determinând un nivel mai mare de zahăr din sânge, urmat de o scădere rapidă, bananele au un IG mic și duc la o creștere mai moderată a nivelului de zahăr din sânge care rămâne constant mai mult timp.

Alimentele cu IG scăzut sunt benefice pentru controlul foamei, deoarece nivelul de zahăr din sânge este menținut pentru o perioadă mai lungă.  Acest lucru face ca banana să fie un aliment cu absorbție rapidă, excelent pentru organism, care oferă sațietate și să vă ajute să evitați gustările bogate în calorii. Acest lucru determină un factor cheie în orice dietă de slăbit.

Se consideră că dietele cu IG scăzut scad riscul de boli ce pot apărea din cauza stilului de viață dezordonat, precum diabetul și bolile de inimă.

Alte beneficii

Studiile au sugerat că bananele au un rol important în prevenirea cancerului, deși argumentarea nu este încă exactă. Studiile au arătat un risc redus al apariției cancerului renal, precum și al leucemiei infantile pentru persoanele ce consumă cantități mai mari de banane.

Idei sănătoase + banane

Bananele se pot consuma acasă sau în grabă, în drum spre serviciu, însă dacă sunteți în căutarea unor moduri mai interesante de a integra acest fruct hrănitor în dieta dumneavoastră, iată câteva idei.

Serviți dimineața o banană tocată cu diferite cereale sau amestecată cu ovăz.

De asemenea, banana poate fi consumată alături de cu iaurtul grecesc natural cu un conținut scăzut de grăsimi, plus nuci și semințe pentru o gustare echilibrată, bogată în proteine, carbohidrați și nutrienți.

De asemenea, un smoothie de banane cu lapte degresat și puțină miere este o alegere excelentă.

Decojiți bananele și înfășurați-le în folie de plastic apoi refrigerati-le pentru o gustare dulce care are gust și are o textură asemănătoare înghețatei, dar cu mult mai puține calorii și grăsimi.

Băgați o banană la cuptor învelită în folie și serviți cu iaurt pentru un desert sănătos de iarnă.

Pot să mănânc banane dacă vreau să slăbesc?

Dacă sunteți la o dietă de scădere în greutate bazată pe reducerea caloriilor, bananele pot fi de fapt o gustare ideală.

Conținutul ridicat de fibre și nivelul scăzut al IG contribuie la senzația de saturație pentru mai mult timp, sunt slabe în calorii și grăsimi și sunt bogate în nutrienți valoroși, ca să nu mai vorbim de un gust excelent, ceea ce le fac să fie hrana ideală pentru dietă.

Verifică preț supliment nutritiv cu gust de banane aici!

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imagine reprezentativă pentru dieta HCG

Dieta HCG este sigură pentru consum?

Dieta HCG este o dietă controversată care a fost populară, dar discutabilă și aproape îndoielnică din perspectiva eficacității sale și a siguranței pentru consum. HCG