Bananele se țin în frigider? Care este cel mai bun loc pentru a le păstra?

Bananele sunt unele dintre cele mai consumate fructe din România; un adult consumă aproximativ 10 kilograme de banane pe an. De ce iubim atât de mult bananele?  Ele sunt o gustare dulce, sănătoasă, ușor de pus la pachet și au un preț rezonabil în ciuda faptului că nu sunt cultivate în România, ci în regiunile tropicale ale lumii.

Bananele sunt o sursă de combustibil rapid înainte de antrenament sau în oricare moment al zilei.  Ca toate fructele, ele sunt un aliment cu densitate nutritivă. Au un nivel scăzut caloric și sunt o sursă de fibre, vitamina C și potasiu.

Acestea sunt considerate mai ușor de digerat și sunt adesea recomandate să fie consumate atunci când tractul digestiv este deranjat.

Bananele sunt culese atunci când sunt necoapte și continuă să se coacă în drumul lor spre magazine, dar și după achiziționare.

Consumul bananelor în orice stadiu de coacere este sigur și există beneficii pentru sănătate prin consumul bananelor indiferent cât de coapte sunt.

Stocarea bananelor în frigider doar încetinește procesul de coacere al acestora.

Bananele se vor coace mai repede dacă sunt lăsate afară, ceea ce poate ajuta la transformarea mai rapidă a bananelor verzi în cele galbene. În cazul în care bananele sunt coapte și nu doriți ca acestea să se strice, depozitarea lor în frigider poate ajuta la încetinirea procesului de coacere.

Ce se întâmplă atunci când bananele se coc?

Una dintre principalele diferențe dintre o banană verde și galbenă este tipul de carbohidrat conținut de acestea.

Bananele verzi au un conținut mai ridicat de amidon, dar, odată cu coacerea, amidonul se descompune în carbohidrați mai simpli.

De aceea, bananele coapte sunt mai dulci și mai moi decât bananele necoapte.

Nivelurile antioxidanților din banane pot, de asemenea, să se schimbe odată cu procesul de maturare.  Bananele verzi pot avea niveluri mai scăzute de antioxidanți în comparație cu bananele galbene și maronii.

Depozitați-le la temperatura camerei pentru a se coace

Stocarea bananelor la temperatura camerei continuă procesul de maturare.  Dacă cumpărați o grămadă de banane ușor verzi, câteva zile pe tejghea le vor transforma în banane galbene.

Ce faceți atunci când doriți să accelerați procesul de maturare? 

Chiquita (1) recomandă lăsarea bananelor necoapte într-o pungă de hârtie maro cu un măr sau  câteva roșii peste noapte. Acest lucru ar trebui să sporească procesul de maturare.

Răciți-le pentru a încetini procesul de coacere

Ce se întâmplă dacă bananele încep să se coacă prea repede, înainte de consum? 

Atunci este de preferat să le băgați în frigider.  Stocarea bananelor în frigider va avea efectul opus punerii lor într-o pungă de hârtie maro.

Stocarea bananelor în frigider poate încetini procesul de maturare.

Nu puteți stoca bananele în frigider pe o perioadă nelimitată, dar acestea pot sta câteva săptămâni. Coaja bananelor se va colora în maro închis sau negru și poate arăta neplăcut, dar banana este comestibilă. Nu lăsa acest lucru să te descurajeze.

Ce poți face cu bananele foarte coapte: congelatorul

Ce faceți dacă bananele devin foarte coapte și nu doriți să le consumați imediat?

În loc să le aruncați, depozitați-le în congelator.   Pentru o utilizare mai ușoară, decojiți bananele înainte de a le pune în congelator și tăiați-le în bucăți.  A se depozita în recipiente etanșe la aer sau în pungi de cu fermoar.

Această sursă de banane congelate poate fi utilizată pentru produse de panificație, piureuri sau utilizată ca bază pentru înghețată.

Acesta poate fi noul tău mod preferat de a te bucura de banane! Puteți face înghețată cu niște banane congelate, lapte și ingrediente opționale cum ar fi unt, pudră de cacao, îndulcitor lichid etc.

Concluzie: pe masă, în frigider sau în congelator?

Cele mai bune locuri pentru a stoca bananele sunt masa, frigiderul sau chiar congelatorul, în funcție de cât de coapte sunt bananele.

Dacă doriți să fie mai necoapte și mai aproape de verde, ați face cel mai bine să le consumați imediat după cumpărare.

Coaja se poate transforma în maro închis sau negru, dar banana va fi bună.

Dacă doriți să accelerați maturarea bananelor, păstrați-le în afara frigiderului și la temperatura camerei.

Puteți chiar să le puneți într-o pungă de hârtie maro peste noapte pentru a accelera procesul de maturare dacă bananele dumneavoastră sunt prea verzi.

Ce faceți dacă bananele se coc prea repede? Din păcate, nu puteți anula procesul de coacere după ce a început.

În cazul în care bananele sunt prea coapte și nu doriți să le utilizați imediat, decojiți-le și puneți-le în congelator.

Acestea vă pot oferi o bază pentru a crea o versiune mai sănătoasă de înghețată atunci când aveți timp sau pot face parte din ingredientele utilizate la smoothies.

Verifică preț suplimente nutritive cu banane aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *