Ou prăjit cu avocado

Top 5 beneficii de sănătate ale consumului de avocado

Avocado face parte din categoria celor mai sănătoase alimente cu aport nutritiv ridicat. Dacă vei consuma avocado, sănătatea ta va avea numai de câștigat. Este un fruct cremos, ușor și delicios, iar guacamole nu este singurul mod de preparare al avocadoului. Îl poți adăuga într-un delicios mousse de ciocolată sau îl poți amesteca în smoothie-uri. Este minunat pe un sandwich, burger, salată și chiar ca mască pentru părul tău.

Nu vreau să detaliez prea mult senzația aplicării unei măști de păr din avocado, dar efectele hidratante asupra părului meu au fost … cum aș putea să zic… copleșitoare. În două zile părul a absorbit toată masca.

Recomandarea mea ar fi să nu mergeți la o întâlnire în aceeași noapte. Dar haideți să rămânem la beneficiile pentru sănătate ale consumului de avocado. Vom împărtășim experiențele legate de produsele cosmetice făcute acasă cu altă ocazie.

1. Avocado este alcalin

S-ar putea să fi auzit despre „Dieta alcalină”, care încurajează oamenii să mănânce mai multe alimente alcaline. Dacă ați acordat atenție orei de chimie știți că există acizi și baze, care sunt măsurate în pH. Soluțiile cu un pH mai mic de 7 sunt acide, soluțiile cu un pH mai mare de 7 sunt bazice sau alcaline.

Corpul nostru are o gamă largă de pH-uri diferite. Stomacul, de exemplu, variază între 1-3 pH (care este un acid puternic), intestinul subțire este în jur de 8, iar urina poate varia între 5 și 8. Cu toate acestea, pH-ul sângelui trebuie să se încadreze într-un interval incredibil de restrâns de 7,35-7,45 (ușor alcalin), interval reglat de rinichi și plămâni.

Teoria dietei alcaline este că anumite alimente precum carnea, ouăle, lactatele, cerealele, zahărul ridică aciditatea din crop. Pentru a restabili echilibrul pH-ului sanguin, mineralele (calciu, magneziu și potasiu sunt alcaline) sunt sustrase din sistemul osos.

Se crede că aceste ajustări constante vă compromit sănătatea. Prea multe alimente care formează acid în alimentație ar putea fi, prin urmare, o posibilă cauză a multor probleme de sănătate, inclusiv artrită, diabet, creștere în greutate, boli de inimă, osteoporoză sau chiar cancer.

Evitarea alimentelor care conțin adaos de zahăr sau sodiu și adăugarea mai multor alimente alcaline precum avocado în dieta ta ar putea îmbunătăți sănătatea generală.

2. Avocado are un profil de grăsime neobișnuit

Înainte de cercetări, avocado și-a creat o reputație proastă deoarece 85% din caloriile acestuia provin din grăsimi.

Dar acum știm: tipul de grăsime contează. Grăsimile sănătoase sunt esențiale pentru un corp sănătos, iar avocado conține doar grăsimi sănătoase.

Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, ușor de metabolizat, furnizând energie. Grăsimea mononesaturată poate ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului total al colesterolului, reducând riscul bolilor de inimă. De asemenea, ajută la reglarea glicemiei, o veste excelentă pentru toată lumea, nu numai pentru cei care se luptă cu diabetul sau creșterea în greutate.

3. Avocado este bogat în fibre

O cană de avocado oferă aproximativ 40% din nevoile tale zilnice de fibre. Acest lucru oferă beneficii variate. S-ar putea să nu doriți să auziți asta, dar fibra creează un scaun sănătos. Cu toții ne dorim o excreție fără neplăceri.

De asemenea, fibrele ajută la scăderea nivelului de colesterol. Chiar dacă nu știm care sunt nivelurile tale actuale, nu strică să fii prevăzător.

Fibra menține, de asemenea, un nivel constant de zahăr din sânge, deoarece încetinește descompunerea carbohidraților. Acest lucru te va face să te simți plin pentru mai mult timp, ceea ce ajută la obținerea unei greutăți optime.

4. Avocado conține glutation, mama tuturor antioxidanților

Vrei glutation în dieta ta. Glutationul este mama tuturor antioxidanților. Practic, este blochează radicalii liberi și metalele grele toxice, eliminându-le ulterior.

Corpul produce glutation, dar medicamentele, stresul și alimentația precară pot epuiza nivelul glutationului. O deficiență de glutation a fost legată de apariția unor boli precum diabetul, artrita, bolile de inimă, demența și boala Alzheimer. Prin urmare, consumul de avocado este un mod natural de a stimula nivelul de glutation.

Apropo de pastilele cu supliment de glutation: este probabilca acestea să nu fie absorbite de corp. Așadar, investește-ți banii în mâncare reală și vei beneficia de glutation, dar și de un gust excelent.

5. Avocado conține o diversitate uimitoare de carotenoizi

Pe lângă aportul de folat, cupru, potasiu, vitamina K, C, D și B6, avocado oferă un regat de carotenoizi (cum ar fi luteina, beta-carotenul, alfa-carotenul).

Carotenoizii sunt pigmenții organici care se găsesc în plante și în alte organisme. Sunt antioxidanți puternici care vă pot ajuta să preveniți bolile precum cancerul, hrănind sistemul imunitar.

Carotenoidele sunt solubile în grăsimi, ceea ce înseamnă că organismul are nevoie de grăsime pentru a le utiliza.

S-a spus că, dacă adăugați avocado în salată, absorbția de carotenoizi va crește cu 200-400%, un aspect poate fi decisiv în integrarea acest super fruct verde în dieta voastră.

Cu toate acestea, nu vă lăsați păcăliți! Consumul de avocado din când în când nu va face ca toate problemele de sănătate să dispară. Nu lipsa de avocado cauzează toate bolile menționate mai sus, ci lipsa unei diete sănătoase în general. Dar adăugarea de ¼ la ½ avocado la mesele tale zilnice este un mod minunat pentru a începe. Poftă mare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *