O jumatate de avocado

Prea mult avocado – Unde tragi linia?

Avocado poate fi considerat un generator de nutriție, deoarece oferă 20 de tipuri diferite de nutrienți. Da, sunt bogati în grăsimi, dar sunt bogati în grăsimi mononesaturate, care sunt considerate sănătoase. Exista o limita in a manca avocado? Posibil, deși ar trebui să fie multe.

Avocado este versatil și poate fi folosit în mai multe feluri diferite. Înlocuirea grăsimilor saturate și ale celor trans cu grăsimi mononesaturate, precum cele găsite în avocado, este recomandată pentru sănătate.

Iată câteva considerații pentru a stabili unde sa trageti linia pentru aportul de avocado.

Cât înseamnă o porţie standard de Avocado?

O porție standard de avocado este de aproximativ 28 de grame, care înseamna aproximativ o cincime dintr-un avocado.

Cu toate acestea, mărimea porţiilor poate varia de la o cincime la un avocado întreg. O cincime dintr-un avocado înseamnă 50 de calorii și 4,5 grame de grăsime (3 grame de grăsime mononesaturată).

Consumul de până la ½ dintr-o porție de avocado oferă 130 de calorii și 12 grame de grăsime (7 grame de grăsime mononesaturată).

Când e prea mult avocado?

Potrivit Institutului de Medicină, adulții sănătoși ar trebui să consume între 20-35% de calorii din grăsimi. Deși nu este specificată o cantitate zilnică recomandată de grăsimi mononesaturate, se recomandă înlocuirea grăsimilor trans sau saturate cu surse de grăsime mononesaturate.

Dacă sunteți în conformitate cu recomandările privind aportul total de grăsimi pe zi, este o idee bună să înlocuiți avocado cu alte surse de grăsime.

Dacă observaţi că depăşiţi cantitatea recomandată de calorii extrase din grăsimi din cauza aportului mare de avocado (care ar însemna mult avocado), este posibil să doriți să reduceți puțin cantitatea pentru a obține o gamă mai variată de nutrienți în alimentaţia dvs.

În general, consumând de la o jumătate până la un avocado întreg poate reprezenta un obicei sănătos în alimentaţia dvs.

Cu toate acestea, cantitatea consumată poate varia în funcţie de nevoile organismului dvs. şi de dieta pe care o urmaţi.

Consumul de avocado te poate ajuta să ai o dietă mai sănătoasă

Pe lângă propria valoare nutrițională, consumul de avocado ar putea chiar să vă îmbunătățească alimentația în general, potrivit cercetărilor realizate în cadrul unui studiu din 2013.

Cercetătorii au analizat alimentaţia a peste 17.000 de adulți din SUA și au ajuns la concluzia că persoanele care au mâncat avocado au avut un aport mai mare de legume, fructe, grăsimi mono și polinesaturate și fibre dietetice decât cei care nu au mâncat avocado.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că mâncând avocado vă puteţi îmbunătăţi calitatea alimentaţiei, aportul de nutrienți, iar riscul de apariţie al sindromului metabolic scade.

Unul dintre motivele pentru care consumatorii de avocado au o alimentaţie mai sănătoasă este posibilitatea de a combina avocado cu alte numeroase alimente sănătoase. Este foarte bun consumat în salate, înmuiat în guacamole, poate fi folosit la deserturi, salate de fructe, pe sandvișuri, burritos și preparate cu ou.

Când mănânci avocado, vezi în cât de multe moduri diferite îl poți consuma și cu câte alte alimente sănătoase îl poți mânca.

Folosiți-le ca substitut

Consumul de alimente bogate în grăsimi mononesaturate în locul alimentelor bogate în grăsimi trans și saturate este recomandat pentru sănătatea inimii. De exemplu, puteți folosi avocado ca substitut pentru unt, smântână, maioneză sau ca grăsime pentru gătit.

Sustenabilitate

Un alt factor de luat în considerare în ceea ce privește consumul de avocado este modul în care societatea occidentală dirijează producția de avocado și durabilitatea. Conform Organizației Alimentare și Agricole din ONU., în SUA, consumul  de avocado s-a triplat din 1993 și consumul global s-a dublat.

Avocado necesită o cantitate semnificativă de apă pentru a crește, iar impactul transportului de avocado din țările din America de Sud sau Mexic în SUA ar putea fi taxat pe resursele naturale.

Asta înseamnă că ar trebui să nu mai mâncăm avocado? Poate că nu, dar ar trebui să fim conștienți de cum putem susține creșterea durabilă a alimentelor. Fermierii de avocado pot fi, de asemenea, expuși riscurilor din cauza organizațiilor ce se ocupă cu trafic de droguri.

Există riscul apariției unor alergii?

Orice aliment consumat în exces pe o perioadă îndelungată ar putea crește riscul apariției intoleranței. Deși există șanse minime să dezvoltați intoleranță de la prea mult avocado consumat, este posibil să se întâmple.

Răspândirea intoleranței la gluten, porumb, soia și alte tipuri de alimente în ultimii ani au contribuit la consumul în exces. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege în profunzime legătura dintre alimentație și riscul de alergii.

Concluzie

Avocado este bogat în numeroase substanțe nutritive, inclusiv grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă. A avea o dietă bogată în grăsimi mononesaturate înseamnă scăderea riscului de boli cardiovasculare.

O porție standard de avocado reprezintă o cincime dintr-un avocado. Cu toate acestea, consumând peste această cantitate nu reprezintă niciun pericol. De fapt, consumul de la 1/2 dintr-un avocado la un avocado întreg zilnic poate fi integrat într-o alimentație sănătoasă.

Se recomandă înlocuirea alimentelor conținând grăsimi saturate cu alimente bogate în grăsimi mononesaturate.

Dacă vă întrebați dacă mâncați prea mult avocado, determinați ce procent de calorii  extrageți din grăsimi în alimentația dvs. Cantitatea recomandată pentru adulții sănătoși este cuprinsă între 20-35% de calorii provenite din grăsimi.

Dacă vă încadrați în această gamă și consumați o cantitate mare de avocado, probabil nu există motive de îngrijorare. De fapt, consumul de avocado s-a dovedit a avea un efect pozitiv asupra alimentației în general.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *