Un avocado copt lângă un bol de salată

Cum să coci un avocado mai repede

Avocado a devenit un aliment iubit pentru mulți români. Deși avocado este originar din Mexic, America Centrală și de Sud, avocado este acum crescut și în California și Florida. Cererea și popularitatea pentru avocado continuă să crească în întreaga lume.

De fapt, popularitatea avocado a crescut atât de mult încât se estimează că un adult american consumă aproximativ 7 kilograme de avocado pe an (1).

Ce face avocado să fie atât de popular? Textura cremoasă, catifelată, versatilitatea și profilul nutrițional îl fac să fie fructul preferat pentru multe persoane.

În timp ce cererile pentru avocado continuă să crească (pâine prăjită cu avocado, alte produse coapte, sosuri etc.), coacerea acestuia este o problemă comună pentru utilizarea avocado.

Dacă mergeți la magazinul alimentar pentru a folosi un avocado în aceeași zi, șansele ca avocado să nu fie suficient de copt sunt destul de mari.

Știați că avocado este considerat a fi un fruct și nu o legumă?

Odată ce un avocado este copt, acesta trebuie consumat imediat pentru cele mai bune rezultate. Dacă aveți un avocado necopt pe care doriți să-l utilizați imediat, poate fi complicat.

Cum să coci un avocado?

Din fericire, există multe moduri prin care puteți obține un avocado copt mai repede. Unele metode funcționează mai bine decât altele și, în funcție de metodă, gustul sau textura pot fi afectate.

Iată cele mai populare patru metode pentru a coace avocado rapid:

Lasă avocado pe blat

Deși aceasta nu este cea mai rapidă metodă de coacere a unui avocado, este cea mai naturală. În medie, lăsarea fructului pe blat îl coace în aproximativ 3-5 zile.

Cel mai bine este să verificați fermitatea zilnic, întrucât intervalul de coacere poate varia foarte mult. Fructul trebuie să fie moale la apăsare, dar nu prea moale.

Dacă este tare şi nu poate fi apăsat uşor, este încă necopt.

Prin urmare, dacă aveți un avocado copt, dar nu doriți să îl folosiți încă, îl puteți pune în frigider pentru a încetini procesul de maturare.

Puneți-l într-o pungă de hârtie

Introducerea avocado într-o pungă de hârtie poate grăbi procesul de maturare. Anumite fructe precum avocado, mere, pere sau banane, produc un gaz hidrocarbonat numit etilenă.

Etilena este eliberată de fructe pe parcursul procesului de maturare. Etilena poate acționa ca un hormon de îmbătrânire pentru plante; le face mai moi, poate fi produse dacă un fruct este un pic deteriorat.

Dacă un avocado este lăsat pe tejghea într-o pungă de hârtie, gazul de etilenă este concentrat în jurul avocadoului care poate grăbi procesul de maturare.

Utilizarea unei pungi de hârtie pliate permite, de asemenea, fructelor să obțină un flux de aer, ceea ce poate ajuta la limitarea creșterii bacteriilor.

Introducerea unui avocado într-o pungă de hârtie poate grăbi procesul de maturare cu o zi sau cu două, dar nu va coace un avocado tare peste noapte.

Pune-l lângă alt fruct

Adăugarea de fructe sau făină coace mai repede un avocado?

O modalitate de a accelera procesul de maturare, pe lângă introducerea unui avocado într-o pungă de hârtie, este să îl ții lângă alt fruct care produce gaz de etilenă.

De exemplu, introducerea unui avocado într-o pungă de hârtie cu o banană sau un măr poate crește cantitatea concentrată de gaz de etilenă, care ar trebui să accelereze procesul de maturare.

Conform Epicurious.com (2), adăugarea făinii într-o pungă de hârtie poate crește, de asemenea, cantitatea de gaz de etilenă și poate ajuta la procesul de maturare rapidă.

Cu toate acestea, în comparația lor dintre maturarea într-o pungă de hârtie, o pungă de hârtie cu fructe și o pungă de hârtie cu făină, timpul de maturare nu a fost diferit atunci când s-au adăugat fructe sau făină în punga de hârtie.

Toate cazurile au durat aproximativ 4 zile de coacere. Cu toate acestea, alte site-uri web pot sugera rezultate diferite pentru adăugarea de fructe sau făină într-o pungă de hârtie pentru coacere.

Coacerea avocado într-un cuptor cu microunde sau la cuptor normal

Ce se întâmplă dacă cumpărați un avocado tare și doriți să îl folosiți în ziua respectivă pentru o rețetă? Există ceva care să accelereze într-adevăr procesul de maturare?

Gătirea unui avocado întreg poate ajuta la accelerarea eliberării gazului de etilenă, care poate contribui la maturare mai rapidă.

Introducerea unui avocado întreg în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 30-60 de secunde poate ajuta la coacere.

Un aspect negativ al acestei metode este că poate produce o maturare neuniformă. De asemenea, poate afecta aroma și mirosul unui avocado. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie disperată de un avocado copt imediat, ar putea ajuta.

Un alt mod de a încălzi un avocado pentru a crește eliberarea de gaz de etilenă este punerea acestuia în cuptor.

O recomandare obișnuită este să înfășurați avocado în folie de aluminiu și să-l puneți într-un cuptor la 100 de grade Celsius timp de aproximativ 10 minute.

Cu toate acestea, pentru a coace avocado complet dintr-un stadiu dur, este necesar ca fructul să rămână la cuptor mai mult de 10 minute. Puteți să-l verificați periodic în funcție de cât de moale îl simțiți.

Moduri diferite de a folosi avocado

Tânără blondă ținând în mână un avocado

Avocado este foarte versatil, unul dintre motivele pentru care este atât de popular. Anumite bucătării folosesc în mod natural avocado ca o bază a dietei lor.

Cu toate acestea, există multe alte modalități de a folosi avocado în afara mâncărurilor tradiționale mexicane, centrale și sud-americane.

Utilizarea avocado în loc de unt sau ulei pentru rețete de coacere poate ajuta la scăderea grăsimilor saturate fără a-i compromite textura.

Piureul de avocado poate fi utilizat în paste, feliile de avocado pot fi utilizate în loc de maioneză pe sandvișuri sau chiar puteți crea diferite sosuri pe bază de avocado.

Dacă știți că veți folosi avocado pentru gătit în timpul săptămânii, încercați să îl cumpărați din timp, astfel încât să se coacă pe blat sau într-o pungă de hârtie.

Este posibil să grăbești maturarea rapid folosind un cuptor cu microunde sau cel al aragazului, dar unii sugerează că aroma sau textura poate fi compromisă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *