Persoană care taie un avocado

Avocado este fruct sau legumă?

Avocado are mai multe lucruri în comun cu legumele decât cu fructele. Totuși este considerat ca fiind fruct. Avocado nu sunt dulci ca alte fructe și sunt o sursă bună de grăsimi monosaturate, aspect rar în cazul fructelor.

Au un gust mult mai ușor și mai puțin dulce decât alte legume. De fapt, un avocado are mai puțin de 1 gram de zahar per porție.

Majoritatea românilor nu consumă cantitatea zilnică recomandată de 5-9 porții de fructe și legume.

Adăugând avocado la dietă, indiferent dacă-l consideri fruct sau legumă, te va ajuta sa atingi consumul recomandat.

Avocado poate fi adăugat la mâncăruri dulci și aromate și poate fi un înlocuitor bun pentru alte grăsimi ca untul, maioneza sau smântâna.

Deși este bogat în grăsimi, nu trebuie să fii reticent, chiar dacă încerci să slăbești.

Majoritatea grăsimii din avocado este mono saturată, ceea ce înseamnă ca este sănătoasă pentru inimă. Consumul de avocado ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate poate duce la pierderea în greutate.

Vezi și:

De ce avocado este fruct?

Conform avocadocentral.com, avocado este un fruct cu o singura sămânță. Sămânța este sâmburele necomestibil din interiorul unui avocado.

Ca alte fructe, avocado are o coajă exterioară și un interior care se mai cheamă și mezocarp.

Mezocarpul este partea verde și comestibilă. Precum alte fructe, are și o parte subțire și greu de observat care acoperă sâmburele.

Deci, privind din acest unghi, se observa clar câteva similarități între avocado și alte fructe.

Avocado și nucile de cocos sunt două fructe cu mai multe grăsimi. Majoritatea fructelor au foarte puține grăsimi și mai mulți carbohidrați.

Cei care au nevoie de o dietă bazată pe puțin zahăr pot consuma avocado.

Similaritățile dintre avocado și legume

De obicei, oamenii se gândesc la avocado ca și cum ar fi o legumă. Spre deosebire de alte fructe, avocado nu este dulce. Are chiar foarte puține zaharuri.

Au o aroma mai ușoară care este caracteristică legumelor. Avocado sunt consumate în mâncăruri acompaniate de legume.

Avocado este bun pentru guacamole, salate, ouă sau taco.

Beneficiile pentru sănătate ale avocado

Avocado este un aliment dens în nutrienți: conține peste 20 de astfel de substanțe. Avocado contine, de asemenea, beta-sisterol care ajută la micșorarea nivelului de colesterol.

Avocado, la fel ca alte fructe și legume, sunt o sursă bună de antioxidanți.

De exemplu, conțin luteină și zeaxantină care oferă beneficii pentru sănătatea ochilor.

Avocado oferă o multitudine de vitamine și minerale, printre care: magneziu, potasiu, vitaminele C, K, E și B. La fel ca alte fructe și legume, sunt o sursă bună de fibre.

Consumul alimentelor bogate în fibre oferă multe beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea sațietății, sănătatea sistemului digestiv, sănătatea sistemului cardiovascular și reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Utilizarea avocado

Sandviș cu ou, avocado și ridichi

Grăsimile mono saturate acoperă 75% din grăsimile unui avocado. Înlocuirea alimentelor bogate în grăsimi saturate sau trans cu grăsimi mono saturate este recomandata.

Așadar, în loc sa ungi unt pe felia de pâine, poți sa pui avocado. În loc de maioneză, poți să folosești avocado.

Poți să înlocuiești alte sosuri cu guacamole. Avocado are o aromă untoasă și poate fi combinat cu multe alte alimente.

Adăugând avocado la un smoothie îl poate face mai cremos, pe lângă vitaminele și mineralele din compoziția acestui fruct.

Poți folosi avocado și la copt. De exemplu, în majoritatea rețetelor poți folosi avocado într-o proporție de 1 la 1 pentru a înlocui untul.

Consumul de alimente bogate în grăsimi sănătoase precum avocado, nuci, alune și ulei de măsline nu înseamnă că te vei expune riscurilor îngrășării.

Studiile epidemiologice sugerează că cei care consumă mai mult ulei de măsline sunt asociați cu un indice metabolic corporal mai mic.

Unul dintre modurile în care avocado ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase este pentru că grăsimile te fac să te simți sătul mult timp după ce ai terminat masa.

Alimentele bogate în grăsimi pot ajuta la creșterea absorbției nutrienților solubili în grăsimi.

Există vreun rău în a mânca prea mult avocado?

Este recomandat să mănânci o varietate de fructe și legume ca parte a unei alimentații echilibrate și sănătoase.

Avocado ar trebui să fie unul dintre multe alte fructe și legume pe care le consumi pe parcursul zilei.

Dacă luați diluanți de sânge, discutați cu echipa dumneavoastră de asistență medicală înainte de a vă modifica aportul de fructe și legume bogate în vitamina K.

Concluzie

În ciuda credinței populare, avocado este considerat un fruct nu o legumă. De fapt, sunt mai asemănătoare cu fructele de pădure deoarece au o piele exterioară și un strat comestibil interior care înconjoară o sămânță.

Există, de asemenea, un strat subțire în jurul seminței de avocado.

Spre deosebire de alte fructe, avocado are un conținut foarte scăzut de zahăr și este bogat în grăsimi mono saturate. Din acest motiv, sunt considerate mai apropiate de alte legume.

Ca toate celelalte fructe și legume, avocado este un aliment dens în nutrienți. Sunt o sursă pentru multe vitamine, minerale și antioxidanți.

Avocado este foarte versatil; pot fi consumat în multe feluri. Adesea, sunt asociate cu alimente savuroase, dar pot fi folosite și pentru deserturi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *