Sandwich cu guacamole.

Ar trebui să elimini Guacamole din alimentație? Este sănătos sau îngrașă?

Principalul ingredient folosit pentru a face guacamole, avocado, este un aliment bogat în nutrienți, plin de grăsimi mononesaturate benefice pentru inimă, fibre, potasiu, vitamina C, vitamina E, vitamina B6 și magneziu. Prin urmare, de ce ai crede că trebuie să te ferești de guacamole dacă vrei să slăbești?

Avocado este destul de bogat în calorii și grăsimi. Cu toate acestea, vestea bună este că acesta nu este un motiv pentru a nu consuma guacamole sau avocado simplu.

Un anumit tip de acid gras găsit în uleiul de măsline și avocado v-ar putea ajuta, de fapt, să aveți senzația de sațietate, ceea ce ar putea fi util pentru pierderea în greutate.

Cercetările au mai arătat că, atunci când avocado este consumat ca parte a unei diete sănătoase și mai slabe în calorii, acesta nu favorizează riscul de îngrășare.

Desigur, ca în cazul oricărui aliment, ar trebui sa fiți atent la dimensiunile moderate ale porțiilor, atunci când consumați guacamole. De asemenea, experții în sănătate sugerează înlocuirea alimentelor bogate în grăsimi mononesaturate, precum avocado și guacamole, cu alimente ce conțin mai mult grăsimi saturate sau trans.

Așadar, de exemplu, guacamole poate fi utilizat în locul unor alimente precum untul, maioneza sau sosurile pe bază de smântână.

Ar putea ajuta la combaterea foamei

Conform unui articol din 2008 al US News & World Report (1), acidul oleic, care se găsește în alimentele bogate în grăsimi mononesaturate, ar putea intensifica senzația de sațietate.

Aceasta înseamnă că, după consumul de alimente conținând acid oleic, cum ar fi guacamole, ați avea mai multe șanse să vă simțiți plin. Acest studiu sugerează că odată ce acest acid gras ajunge în intestin, trimite mesajul de sațietate către creier.

Cercetătorii atrag atenția că asta nu înseamnă că acest după acest studiu vă permiteți sa consumați cât ulei de măsline și guacamole doriți.

Ar putea însemna că acest acid gras poate ajuta la eforturile de a ajunge la senzația de sațietate și la pierderea în greutate. Acest studiu a fost realizat pe șoareci, deci sunt necesare mai multe cercetări care să aibă drept subiecți oamenii.

Nu reprezintă un risc pentru creșterea în greutate

Persoanele care doresc să piardă greutate ar putea vedea avocado și guacamole într-o lumină negativă, deoarece au un conținut de grăsimi relativ ridicat.

De fapt, aproximativ 50% dintre sud-africani cred că avocado este o sursă de îngrășare. Un studiu din 2005 realizat de cercetători din Africa de Sud și-a propus să înlăture mitul că avocado ar fi un aliment care îngrașă. Cercetătorii au rugat participanții la studiu să mențină o dietă slabă în calorii timp de 6 săptămâni.

Un grup a introdus 200 de grame de avocado în alimentația lor, care au furnizat aproximativ 30 de grame de grăsime. Celălalt grup a avut o dietă slabă în calorii, dar a obținut 30 de grame de grăsimi din alte surse.

Ambele grupuri au avut o dietă similară pe lângă diferențele dintre alimentele din care și-au procurat grăsimile dietetice.

La sfârșitul studiului, ambele grupuri au pierdut în greutate. Nu a existat nicio diferență semnificativă între pierderea în greutate în ambele grupuri, ceea ce sugerează că avocado nu împiedică pierderea în greutate.

De asemenea, alte alimente cu un conținut mai ridicat de grăsimi, precum nucile, s-au dovedit a nu crește riscul de îngrășare.

Nu este necesar să vă temeți de alimentele cu un conținut mai mare de grăsimi atunci când încercați să slăbiți, doar asigurați-vă că sunt alimente cu un conținut mai mare de grăsimi mononesaturate sănătoase și care fac parte dintr-o dietă echilibrată.

Folosiți guacamole în locul altor grăsimi

Harvard Health (2) și alte organizații de sănătate recomandă să vă procurați cea mai mare parte din aportul dvs. de grăsimi din alimente bogate în grăsimi mononesaturate.

De asemenea, se recomandă înlocuirea alimentelor cu un conținut mai mare de grăsimi saturate, cu acele alimente mai bogate în grăsimi mononesaturate.

Așadar, de exemplu, folosirea guacamole-ului în locul untului, maionezei sau în locul sosurilor pe bază de smântână poate reprezenta câteva modalități simple de a mânca guacamole în locul altor surse de grăsime.

În loc să puneți guacamole pe orice, vedeți cum îl puteți înlocui cu alte surse de grăsime.

Folosiți bunul simt

În studiul din 2005 privind analiza aportului de avocado și pierderea în greutate, participanții la experiment au urmat o dietă mai slabă în calorii, care a inclus avocado ca parte a unei alimentații sănătoase.

Bunul simț ar trebui aplicat consumului de guacamole și eforturilor de a pierde în greutate. Trebuie amintit consumul cu moderație.

O porție medie de avocado este de aproximativ 50 de grame, sau aproximativ 1/3 dintr-un avocado.

De asemenea, este important să luați în considerare ceea ce mâncați însoțit de guacamole. Chipsurile de tortilla sunt prăjite si pot adauga rapid calorii în plus, mai ales daca sunt servite la un restaurant.

Aveți grijă la consumul de chipsuri cu guacamole. Folosiți ca alternativă legume proaspete sau folosiți guacamole ca topping pe sandvișuri, lipii și taco.

Alte moduri în care este consumat guacamole

Guacamole tradițional este obținut din piureul de avocado și usturoi, suc de lămâie și chiar câteva roșii tăiate cubulețe.

Pentru a crește conținutul nutrițional, preparați guacamole cu multe roșii tăiate, ceapă și / sau ardei.

Adăugarea unor citrice precum lămâia sau sucul de lime va ajuta, de asemenea, la păstrarea proaspătă a guacamole-ului. Puteți adăuga, de asemenea, fasole neagră pentru a mări conținutul de fibre și proteine.

Guacamole din comerț poate avea un plus de conservanți și arome artificiale. Crearea propriului guacamole este probabil cea mai bună opțiune pentru a evita conservații din guacamole.

Pentru a conferi puțină diversitate și a modifica profilul nutrițional, puteți prepara guacamole din alte legume verzi, precum piureul de mazăre sau fasolea edamame.

Concluzie: Este guacamole sănătos sau îngrașă?

Nu există niciun motiv pentru a evita guacamole sau avocado de frica de a nu vă îngrășa. Da, au un conținut mai mare de grăsimi, dar grăsimea este în principal grăsime mononesaturată care este sănătoasă pentru inimă.

Un anumit acid gras care se găsește în primul rând în uleiul de măsline și avocado poate ajuta chiar, la obținerea senzației de sațietate de după masă. Semnalele trimise către creier care indică sațietate pot ajuta la scăderea aportului de alimente după masă.

Guacamole și alte alimente bogate în grăsimi mononesaturate pot fi consumate în locul alimentelor mai bogate în grăsimi saturate sau trans.

Folosind guacamole în loc de maioneză, sosuri și unt vă poate ajuta să obțineți mai multe grăsimi sănătoase pentru inimă în alimentația dvs.

Chiar dacă guacamole are mulți nutrienți și poate ajuta la atingerea senzației de sațietate, dimensiunile moderate ale porțiunilor ar trebui totuși respectate.

Este ușor să exagerați cu chipsuri și sos! De asemenea, atunci când vă întrebați dacă guacamole este sănătos sau este o sursă de luare în greutate, nu uitați că ceea ce mâncați împreună cu guacamole este important. Chipsurile prăjite pot fi o sursă ridicată de calorii goale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *