Ulei de avocado și fructul avocado

5 beneficii uimitoare pentru sănătate ale uleiului de avocado (numărul 1 te poate surprinde)

Uleiul de avocado este produs într-un mod similar cu uleiul de măsline; avocado este zdrobit și uleiul este extras. Pielea și semințele sunt îndepărtate. Uleiul de avocado este bogat în acizi grași monoinsaturați și are un punct de ardere relativ ridicat. Uleiul de avocado are o culoare verde deoarece păstrează unele dintre fitochimicele din avocado.

Avocado are multe beneficii pentru sănătate, iar uleiul de avocado nu face excepție.

Iată câteva beneficii cheie ale uleiului de avocado și de ce este indicat să îl adăugați la dieta voastră.

1. Luptă împotriva cancerului

Avocado conține multe substanțe fitochimice, inclusiv clorofilă și carotenoizi. Clorofila este ceea ce conferă avocadoului culoarea verde naturală și se regăsește în cea mai mare cantitate aproape de pielea exterioară a avocadoului.

Consumul unei diete bogate în fructe și legume a fost asociat cu reducerea riscului pentru anumite tipuri de cancer deoarece fructele și legumele oferă diverse substanțe fitochimice care pot combate celulele canceroase.

Clorofila și carotenoizii din avocado sunt, de asemenea, prezenți în uleiul de avocado, iar acesta poate combate celulele canceroase la fel ca alte fructe și legume.

Uleiul de avocado presat la rece va avea cea mai mare concentrație de substanțe fitochimice, așadar căutați acest tip de ulei.

2. Crește absorbția de nutrienți

Vitaminele A, D, E și K sunt solubile în grăsime, ceea ce înseamnă că sunt absorbite cu grăsime și nu cu apă. Fructele și legumele sunt o sursă bogată de precursor de vitamina A, carotenoizii.

Un studiu din 2005 a analizat impactul avocadoului și al uleiului de avocado ce îmbunătățesc absorbția de carotenoizi atunci când acestea au fost adăugate la alimente. Cercetătorii au descoperit că grăsimea din avocado și uleiul de avocado a crescut semnificativ absorbția carotenoidelor atunci când au fost adăugate în alimentație.

Prin urmare, adăugarea de ulei de avocado sau adăugarea de avocado în salate și alte fructe și legume poate ajuta la îmbunătățirea absorbției vitaminelor. Gândește-te să folosești ulei de avocado ca parte a unui dressing pentru salată data viitoare când vei prepara una.

3. Temperaturi ridicate de gătit

Pentru unele uleiuri bogate în grăsimi mononesaturate, cum ar fi uleiul de măsline, se recomandată utilizarea acestora la gatit doar la temperaturi mici deoarece au un punct de ardere relativ scăzut. Uleiul de rapiță, de asemenea bogat în grăsimi mononesaturate, poate fi folosit pentru căldură mare, dar unii sunt preocupați de faptul că uleiul de rapiță este de obicei modificat genetic.

Uleiul de avocado poate fi o alternativă de ulei pentru gătit sănătos, oferind totodată un conținut ridicat de grăsimi mononesaturate. Grăsimile mononesaturate sunt considerate sănătoase pentru inimă, iar obținerea majorității grăsimilor din surse de grăsimi mononesaturate poate fi benefică pentru organism.

Uleiul de avocado are de obicei o aromă ușoară de avocado și poate lua și alte arome din bucate.

4. Sănătatea inimii

Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, care, după cum am menționat, sunt considerate sănătoase pentru inimă. Cu toate acestea, uleiul de avocado poate avea și beneficii cardiovasculare suplimentare. Un studiu din 2005 a descoperit că uleiul de avocado testat pe șobolani poate avea un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale. Deși trebuie făcute mai multe studii, același efect poate fi observat și la om.

Uleiul de avocado este, de asemenea, o sursă bogată de vitamina E, care acționează ca un antioxidant, împiedicând celulele să fie afectate de radicalii liberi.

5. Are un conținut ridicat de Omega 3

Acizii grași Omega 3 au un efect antiinflamator în organism și reduc riscul coagulării sângelui. Sursele bune de omega 3 includ pește gras, nuci, semințe, ulei de măsline, avocado și ulei de avocado. Uleiul de avocado este bogat în acizii grași omega 3 şi scăzut în acizi omega 6 pro-inflamatori.

Majoritatea uleiurilor pe bază de legume, precum uleiul de soia, de porumb sau uleiul din semințe de bumbac au un conținut ridicat de omega 6. Obținerea mai multor surse alimentare de omega 3 în dietă poate fi benefică pentru reducerea riscului apariției anumitor boli cronice.

Alte uleiuri sunt mai bogate în omega 3, dar conțin și o cantitate de omega 6. Uleiul de avocado este bogat în acizii grași omega 3 şi scăzut în acizi omega 6 pro-inflamatori.

Folosirea uleiului de avocado

Deoarece uleiul de avocado poate fi utilizat la temperaturi ridicate, acesta va fi folosit la grătar, la coacere, la gătit etc. Pe lângă aceste întrebuințări, uleiul de avocado poate fi adăugat în salate, supe, pizza sau folosit ca un sos pentru pâine sau biscuiți. De asemenea, poate substitui alte uleiuri. Fii creativ în utilizarea acestui ulei fascinant.

Asigurați-vă că nu țineți uleiul de avocado în bătaia razelor soarelui deoarece lumina solară poate acționa asupra clorofilei din uleiul de avocado, accelerând oxidarea acestuia.

Concluzie

Uleiul de avocado are multe beneficii pentru sănătate, asigurând o multitudine de substanțe nutritive. Uleiul de avocado este în mod natural bogat în grăsimi mononesaturate ce mențin sănătatea inimii.

Fitochimicalele din avocado sunt transferate și în uleiul de avocado și astfel uleiul de avocado are proprietăți de combatere a cancerului regăsite și în alte fructe și legume.

Adăugarea de ulei de avocado în salate sau alte preparate poate crește absorbția carotenoidelor, precursori ai vitaminei A. Puteți folosi avocado în locul oricărui alt ulei și datorită temperaturii ridicate la care poate ajunge, mult superioară față de cea a uleiului de măsline.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *