Pot să elimin grăsimea de pe burtă alergând?

Planurile de pierdere în greutate implică, de obicei, exerciții fizice ca mijloc de a crește arderea caloriilor necesară pentru slăbire. Exercițiile au multe beneficii pentru sănătate și pot fi benefice pentru pierderea în greutate pe termen lung și pentru întreținere.

Cu toate astea, cercetătorii dintr-un studiu din 2014 (1) sugerează că pierderea în greutate în urma unui program de exerciții fizice poate fi uneori dezamăgitoare. Pierderea în greutate e mai complexă decât doar urmarea unui program de exerciții fizice.

Activitatea fizică crește numărul de calorii arse în timpul exercițiilor fizice si chiar cresc arderea caloriilor după acestea. Exercițiile ajută la menținerea masei musculare în timpul scăderii în greutate, care poate fi benefică pentru metabolism și reducerea riscului de îmbolnăvire.

Exercițiile influențează, de asemenea, mitocondriile musculare pentru a arde grăsimea mai eficient ca și combustibil.

De ce exercițiile nu duc întotdeauna la pierderea în greutate planificată? Pe lângă urmarea unui plan de exerciții mai exista și alți factori care influențează scăderea în greutate.

Alergarea poate arde un număr ridicat de calorii și este de asemenea un exercițiu cardiovascular foarte bun pentru sănătatea inimii.

Puteți pierde grăsime abdominală prin alergare, dar alți factori pot, de asemenea, împiedica sau îmbunătăți rezultatele pierderii în greutate. Cât de mult conduci, ce altceva faci în restul zilei, dieta ta și adăugarea varietății în rutina exercițiilor tale poate ajuta la pierderea de grăsime de pe burtă în timp ce urmezi un plan de alergare pentru scăderea în greutate.

Exercițiul moderat și pierderea în greutate.

Exercițiile cum ar fi alergarea, mersul pe jos sau ciclismul pot fi benefice pentru pierderea în greutate. Cu toate astea, un efect semnificativ asupra pierderii în greutate din exercițiul aerobic este de obicei văzut numai dacă antrenamentul este foarte mare.

Cu alte cuvinte, după regulile de bază de exerciții ale Colegiului American de Medicină Sportivă (CAMS) de 150 de minute de exerciții moderate pe săptămână pot avea multe beneficii pentru sănătate, însă pierderile semnificative de greutate ar putea să nu se întâmple.

Este recomandat să începeți treptat cu un program de exerciții fizice. E bine să ajungeți până la recomandarea celor de la CAMS, dar va fi necesar sa treceți peste recomandarea lor pentru arderea grăsimilor de pe burta.

Un studiu din 2007 (2) a concluzionat că cel puțin 10 ore pe săptămână sunt necesare pentru reducerea grăsimii abdominale și relația dintre exercițiul aerobic și reducerea grăsimii abdominale este în funcție de intensitate.

Exercițiile considerate în jurul valorii de 10 MET include jogging în jurul valorii de 10 kmph pentru majoritatea oamenilor (3).

Un alt beneficiu al alergării este acela c ă valoarea ratei metabolice creste și după antrenament.

Potrivit unui articol din CNN din 2011 (4), cercetările de la Universitatea Yale sugerează că oamenii care alergă timp de 4 ore sau mai mult pe săptămână ard mai multe calorii decât cei care nu aleargă.

Antrenament de forță și intervale

Alergarea poate crește arderea caloriilor în timpul și după exercițiile fizice, iar alergatul poate îmbunătăți modul în care mușchii folosesc grăsimea ca și combustibil. Organismul se poate adapta exercițiilor fizice în timp și adăugarea de soiuri, intensități sau timp noi cu exerciții fizice poate fi benefică.

Poate fi ușor să intri într-o „rutină” cu alergare, executând același ritm și distanțe. Dacă se execută un anumit ritm sau distanță devine mai ușor cu timpul, modificarea intensității sau a timpului poate ajuta la scăderea în greutate.

Făcând unele antrenamente de viteză în cursul de formare poate ajuta la îmbunătățirea vitezei de funcționare și poate fi, de asemenea, benefic pentru pierderea în greutate, de asemenea.

O altă considerație pentru pierderea grăsimii abdomenului în timp ce urmați un plan de exerciții de funcționare poate fi adăugarea în formarea de forță.

Integrează antrenamente de forță și ruperi de ritm

Alergatul poate arde rapid calorii chiar atât pe parcursul  ședințelor cât și după acestea. Această activitate va îmbunătăți modul în care mușchii folosesc grăsimile pe post de combustibil. În timp, corpul va învăța să se adapteze pe parcursul exercițiilor, iar varietatea și intensitatea diferită ale acestora vor crește performanțele.

Alergatul este ușor de integrat în rutina zilnică, menținând ritmul și distanța stabilite. Însă, în cazul în care ritmul și distanța propuse vor deveni din ce în ce mai simplu de atins odată cu trecerea timpului, acestea trebuie modificate pentru a ajuta corpul să piardă în greutate în continuare.

Niște sprinturi pe parcursul ședințelor de alergat îți vor îmbunătăți viteza și vor consuma calorii simultan. Un alt considerent important în vederea arderii surplusului din jurul taliei constă în integrarea antrenamentelor de forță pe parcursul alergatului.

Un articol redactat în 2014 (5) de publicația „Today”  invocă un studiu cu peste 10,000 de persoane de sex masculin care au susținut timp de 20 de minute, zilnic, un antrenament de forță. Aceștia au ars mult mai rapid surplusul din jurul talie față de cei care au întreprins doar exerciții de aerobic.

Acest studiu Harvard susține teoria prin care se sugerează ca antrenamentele de forță sunt ideale pentru arderea grăsimii și pentru sănătatea generală a organismului.

Dacă faci alergări pentru a pierde în greutate, este indicat să adaugi și câteva exerciții de forță pentru a accelera procesul.

Fii atent la numărul de calorii

Unul din motivele pentru care exercițiile fizice nu ajută la pierderea în greutate este acela că, odată cu numărul de exerciții, va crește și cantitatea de hrană zilnică. În mod natural, majoritatea oamenilor se descurcă de minune atunci când vine vorba de creșterea porțiilor odată cu intensitatea antrenamentelor.

Micile tentații sau o farfurie plină sunt ușor de justificat atunci când te antrenezi. Dacă apetitul crește, controlează-l oferind organismului preparate bogate în fibre sănătoase, calitative.

Evitând zahărul și produsele procesate, vei pierde în greutate în continuare. Exercițiile sunt importante în lupta cu kilogramele, dar este necesar să urmărești aportul caloric.

Concluzie: Alergând, vei arde grăsimea din jurul taliei

Putem „da jos burta” alergând? Cu siguranță! Alergatul este un proces intens de ardere a caloriilor ce asigură și buna funcționare a inimii. În orice caz, dacă vei adăuga în activitatea ta zilnică doar alergări ușoare, nu te aștepta la pierderi prea mari în greutate.

Studiile arată că, pentru a obține o scădere substanțială în greutate, este de nevoie de alergări cu adevărat solicitante.

Pentru a controla și a te bucura constant de kilograme pierdute poți aplica un program de exerciții structurat astfel încât organismul să se adapteze antrenamentului.

Adăugând diversitate și crescând intensitatea antrenamentului vei obține rezultate și mai impresionante în lupta cu greutatea corporală. Nu uita, alergările te vor face să slăbești doar dacă acestea merg la braț cu o dietă sănătoasă și echilibrată.

Tentația de a mânca din ce în ce mai mult prin prisma exercițiilor pe care le susții va împiedica scăderea în greutate.

Verifică preț benzi alergat aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *