Atunci când este gol, stomacul uman are aproximativ mărimea pumnului. Când mâncați, stomacul își va mări exponențial dimensiunile. Stomacul servește ca rezervor de păstrare a alimentelor, pe măsură ce pereții acestuia amestecă mecanic mâncarea și eliberează acidul clorhidric. Apoi alimentele sunt eliberate în intestinul subțire pentru absorbție.
Mărimea stomacului se poate extinde sau micșora în funcție de cantitatea de alimente consumată de o persoană, dar boala crizelor bulimice poate afecta acest proces nu doar prin prisma dimensiunii.
De interes general este modul în care putem regla senzația de foame. Stomacul poate părea ca se micșorează, dar ce se micșorează cu adevărat odată cu pierderea în greutate este stratul de grăsime visceral din jurul taliei, care reprezintă stratul profund de grăsime din jurul organelor.
Schimbarea dramatică a dietei poate afecta mărimea stomacului
Un studiu a constatat că, după o dietă foarte săracă în calorii, aproximativ 600 calorii zilnice pe parcursul a patru săptămâni, subiecții obezi au avut o reducere a capacitații stomacului intre 27-36%.
Aceasta sugerează că modificarea dramatică a consumului alimentar ar putea influența mărimea efectivă a stomacului, dar există o anumită variație în acest fenomen.
Daca dumneavoastră reduceți consumul alimentar la o cantitate mai mică, mărimea reală a stomacului probabil nu va fi afectată.
Un alt studiu din 2001 a descoperit că boala crizelor bulimice era în mai mare măsură legată de capacitatea stomacului decât de greutatea corporală.
Cercetătorii au măsurat capacitatea gastrică la femeile cu greutate normală, obeze și bulimice. Ei au constatat că grupul bulimic avea cea mai mare capacitate stomacală. În cadrul grupului de femei obeze, cele care au raportat boala crizelor bulimice aveau o capacitate gastrică similară cu cele bulimice și capacitatea gastrică a femeilor fără boala crizelor bulimice era similară cu cea a persoanelor cu greutate normală.
Creșterea sau scăderea dramatică a consumului alimentar poate afecta mărimea efectivă a stomacului. Totuși, aceasta se poate întâmpla într-o anumită măsură. Mărimea stomacului nu urmează să se reducă la jumătate daca reduceți consumul caloric.
Cel mai probabil, daca reduceți consumul caloric dramatic, mărimea stomacului se modifică cu aproximativ o pătrime sau o treime din această mărime.
Grăsimea din zona stomacului este prioritară
În general, ceea ce trebuie schimbat pentru pierderea în greutate se află în zona abdominală. Pierderea de grăsime viscerală în jurul taliei ar trebui sa fie o prioritate pentru pierderea în greutate, nu încercarea de a micșora stomacul.
Grăsimea în exces stocată în jurul organelor poate crea un risc crescut de boli cardiovasculare și diabet tip 2. Daca circumferința taliei sau raportul talie-șold este mai mare decât ar trebui, concentrați-va pe scăderea acestor numere printr-o dietă sănătoasă și un plan de exerciții fizice.
Fluctuații de apetit și sațietate
Un alt lucru dramatic care poate modifica pierderea în greutate sau orice schimbare pe termen lung a obiceiurilor alimentare este senzația de a fi satul sau flămând. E dificil să măsurăm exact cum stomacul unei persoane se poate contracta sau mări, ca urmare a creșterii în greutate.
Ceea ce merită ajustat cu adevărat este cantitate de hrană ingerată pe parcursul unei mese.
Daca boala crizelor bulimice este o luptă, obținerea unei greutăți sănătoase și a unei anumite relații cu alimentele vă va face să obțineți o stare de armonie între apetitul și corpul dumneavoastră. Ascultați ce va spune corpul când sunteți sătui și nu îl hrăniți excesiv; mâncați când vă e foame. Nu mâncați din motive emoționale.
Pe măsură ce apare pierderea în greutate, puteți observa că vă simțiți sătui mai devreme.
Aceasta s-ar putea datora sau nu faptului ca stomacul „s-a micșorat”. Explicația poate fi faptul că sunteți în acord cu semnalele pe care corpul le transmite creierului și nu simțiți nevoia să mâncați dincolo de a va simți confortabil.
Echilibru hormonal
Un rol foarte mare în reglarea apetitului îl au hormonii. Hormonii reprezintă sistemul de transmitere de informații al corpului și aceștia joacă un rol integral în multe funcții ale organismului.
Sistemul digestiv eliberează hormoni de la și către creier pentru a semnala când sunteți flămânzi sau sătui. Alți hormoni sunt eliberați de celulele de grăsime, precum leptina, către creier pentru a regla consumul alimentar intra-un cadru mai lung de timp.
De exemplu, când cineva dobândește celule de grăsime, nivelurile de leptină cresc. Schimbarea în nivelurile de leptină semnalizează creierului că nu aveți nevoie de multe alimente deoarece aveți stocuri suplimentare.
Totuși, uneori există o toleranță la leptină în creier încât semnalul nu se transmite.
Mărimea stomacului, semnele de apetit și hormonii eliberați din tubul digestiv ajută la semnalizarea către creier a stării de foame.
Când se pierde în greutate, nivelurile de hormoni care afectează consumul alimentar trebuie să se modifice.
Concluzie
Mărimea efectivă a stomacului se poate micșora la pierderea în greutate, dar un factor mai important pentru mărimea stomacului poate fi boala crizelor bulimice. Dacă modificați dramatic consumul alimentar, mărimea stomacului se va modifica. Totuși, ceea ce poate fi un factor mai important este schimbarea senzației de foame.
Stomacul trebuie să se micșoreze la pierderea în greutate. Concentrați-vă pe grăsimea în exces depusă pe centura abdominală și nu pe micșorarea efectivă a stomacului
Echilibrul hormonal este strâns legat de semnele de foame și sațietate. De asemenea, aceste niveluri se pot schimba la pierderea în greutate, ceea ce poate influența cât de multe alimente consumați.
Verifică preț suplimente slăbit aici!