Fata cu stomac plat.

Moduri recomandate prin care poți slăbi grăsimea abdominală

Greutatea în plus din jurul taliei poate mări riscul de diabet tip 2 și de boli cardiovasculare. Institutul National pentru Inimă, Plămâni și Sânge din S.U.A. (The National Heart, Lung and Blood Institute –NIH) recomandă femeilor să aibă o circumferință a taliei sub 90 de centimetri și bărbaților sub 102 centimetri.

Există multe modalități de a pierde în greutate, dar este important să vă schimbați obiceiurile pe termen lung în vederea obținerii greutății dorite. Din păcate, nu putem izola pierderea de grăsime, ceea ce înseamnă ca nu putem ținti zona în care vom elimina grăsime pe parcursul luptei cu kilogramele în plus.

Totuși, sunt unele linii generale care va pot ajuta atunci când încercați să eliminați grăsimea din jurul abdomenului.

Exerciții fizice

Orice program care susține pierderea în greutate fără exerciții fizice trebuie să ridice un semnal de alarmă pentru dumneavoastră. Scăderea în greutate trebuie însoțita întotdeauna de exerciții fizice pentru a obține pierderea de grăsime și menținerea masei musculare. În special exercițiile moderate se bazează pe grăsime drept combustibil în locul carbohidraților.

Exercițiile aerobice moderate înseamnă că lucrați relativ intens, dar puteți mări intensitatea dacă asta se va impune. De asemenea, puteți menține acea intensitate pentru un timp.

Recomandările pentru exerciții indică 30 minute de exerciții moderate timp de 5 zile pe săptămână. Cu toate acestea, poate fi necesar să măriți acest timp pentru a scădea în greutate. În timp ce exercițiile moderate sunt importante pentru a stimula arderea de grăsimi, exercițiile de mai mare intensitate sunt benefice pentru pierderea de grăsime și susținerea metabolismului.

Faceți o varietate de exerciții cu intensitate diferită și pentru a obține cele mai înalte performanțe în pierderea grăsimii. Oricare tip de exerciții, fie alergat, ciclism, înot, dans etc. poate fi favorabil scăderii în greutate. Alegeți ceva ce vă place să faceți și păstrați acest program pe termen lung.

O concepție greșita, dar răspândita este că abdomenele sau alte exerciții de întărire abdominală favorizează pierderea de grăsime în zona respectivă. În timp ce aceste exerciții sunt importante pentru a îmbunătăți forța dezvoltată de mușchi, ele nu vor topi grăsimea. O combinație de exerciții de forță și exerciții aerobice poate ajuta la arderea grăsimii din jurul taliei și, de-a lungul timpului, poate dezvolta mușchii interni.

Dietă săracă în zahar

În general, o dietă bogată în zahar favorizează creșterea nivelului din sânge al acestuia, care, la rândul său, va mări nivelurile de insulină din sânge. Insulina e necesară pentru a transporta zahărul (energie din carbohidrații digerați) în celulele corpului pentru energie sau depozitare.

O altă funcție a insulinei este cea de a favoriza stocarea grăsimii. În consecință, dacă nivelurile de zahăr din sânge și insulina sunt ridicate în majoritatea timpului, aceasta poate favoriza acumularea de grăsime. Dacă încercați să pierdeți în greutate, în special în zona stomacului, limitarea consumului de zahar va ajuta în mod sigur.

Nu există dietă magică

Oamenii pot pierde în greutate cu diferite diete, fie acestea sărace în grăsimi, sărace în carbohidrați, vegetariene, paleo, mediteraneene etc. Dietele sărace în carbohidrați sunt în special populare pentru viteza apariției rezultatelor, dar, pe o perioadă mai lungă de timp, majoritatea studiilor arată că dietele variind în compoziția de macronutrienți pot avea un efect egal asupra pierderii în greutate pe termen lung.

Așa cum s-a menționat în ceea ce privește reducerea consumului de zahăr, o dietă săracă în carbohidrați poate fi utilă deoarece limitează consumul de zahăr, ceea ce  reglează nivelul de insulină.

Evitați dietele tip „fulger” (pe o perioadă scurtă de timp) pentru scădere în greutate; fenomenul de a pierde în greutate și a câștiga înapoi nu este de cel mai mare ajutor pentru succesul privind scăderea în greutate pe termen lung. Mai bine vă concentrați dieta în jurul alimentelor integrale, neprocesate.

Consumul unei mari cantități de fructe, legume, proteine slabe și cereale integrale poate oferi corpului o nutriție adecvată, echilibrată.

Somn adecvat

Dieta și exercițiile fizice sunt pârți importante ale pierderii în greutate, dar un aspect adesea trecut cu vederea este somnul. Când cineva e privat de somn, acest aspect poate rezona cu metabolismul și pofta de mâncare.

Un studiu din 2012 a descoperit că participanții care au avut un somn adecvat au înregistrat un succes mai mare în programul de pierdere controlata în greutate. Durata somnului pe timp de noapte poate varia, dar recomandarea generală este de 7-9 ore de somn în fiecare noapte.

Diminuarea stresului

Nivelurile de stres pot afecta niveluri ale hormonilor, precum cortizol, adrenalina, care pot destabiliza organismul în multe feluri, inclusiv metabolismul. Nivelurile ridicate de stres pot mări cortizolul și adrenalina, ceea ce afectează negativ pierderea în greutate, favorizând stocarea grăsimilor în jurul zonei abdominale.

Practicarea de tehnici de relaxare și utilizarea unor mecanisme împotriva stresului sunt importante în timpul scăderii în greutate. Dacă vă hrăniți în mod sănătos și faceți exerciții, dar hormonii dumneavoastră nu sunt în regulă, aceasta poate curma succesul pierderii în greutate.

Concluzie

Multe lucruri pot influența pierderea în greutate (mai ales ales arderea grăsimii abdominale).  Nu exista exerciții secrete magice sau diete care pot elimina automat câțiva centimetri din jurul taliei. Cu toate acestea, eliminarea zahărului  din dietă poate contribui la limitarea depozitării grăsimilor în organism și la favorizarea pierderii acesteia.

Folosirea unei combinații de exerciții fizice moderate, viguroase și de forță poate asigura puterea musculaturii, poate încuraja corpul să folosească grăsimea mai mult ca sursă de combustibil și poate accelera metabolismul. Alți factori importanți pentru pierderea în greutate sunt  somnul adecvat, diminuarea stresului și găsirea unor modalități sănătoase de relaxare.

Verifică preț aparate fitness aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *