Fata cu stomac plat in tricou bleu.

Metode simple pentru reducerea grăsimii abdominale

Nivelul ridicat de grăsime abdominală este asociat cu un risc mărit al apariției unor boli precum diabetul și bolile cardiace. De asemenea, grăsimea abdominală poate să submineze încrederea în sine. Așadar, care este cea mai bună metodă de a elimina grăsimea abdominală în exces?

De ce nu există o dietă miraculoasă pentru reducerea grăsimii abdominale

Exista multe diete care pretind că anumite alimente sunt eficiente în arderea grăsimii abdominale și că acestea ar ajuta la eliminarea grăsimii abdominale. Totuși, nu există dovezi în privința eficienței acestor alimente-minune.

Niciun aliment nu a fost descoperit având ca efect aplatizarea abdomenului. În cazul scăderii în greutate, cheia este o dietă echilibrată, sănătoasă cu o cantitate corespunzătoare de calorii plus un regim de exerciții fizice.

O combinație între o astfel de dietă și exercițiile fizice se consideră a fi cea mai eficientă metodă de a reduce grăsimea abdominală alături de grăsimea excesivă depusă în alte zone ale corpului.

Trebuie să fiți conștienți că exercițiile de tonifiere nu vor avea ca rezultat „cele șase pătrățele abdominale„ dacă nu ardeți grăsimea care acoperă mușchii abdominali.. Abdomenele și alte exerciții asemănătoare tonifică mușchii și pot îmbunătăți aspectul taliei, dar acestea nu vor reduce grăsimea depusă.

E important de amintit că numeroși alți factori pot contribui la stocarea grăsimii în corp. De exemplu, femeile la postmenopauză sunt mai predispuse la depunerea de grăsime abdominală din cauza schimbărilor hormonale, în timp ce femeile la premenopauză vor stoca grăsimea în zona șoldurilor.

Există, de asemenea, un număr de condiții medicale care pot cauza grăsimea abdominală, Așadar,  înainte de a porni dieta și exercițiile, este indicat să investigați și alte posibilități.

Metode simple de reducere a grăsimii abdominale

Reduceți aportul caloric

Nu există un regim alimentar ușor pentru obezitate abdominală. Totuși, o dieta săraca în calorii, având ca rezultat deficit de energie, va determina scăderea în greutate, iar primul lucru eliminat este grăsimea abdominală.

Studiile au arătat că reducerea consumului energetic  cu 400 la 700 calorii pe zi poate avea ca rezultat o pierdere de 15 pana la 30% a grăsimii abdominale pe o perioada de 3 până la 6 luni. Dietele foarte sărace în calorii, care restricționează chiar mai mult consumul energetic, sunt considerate ca fiind mai eficiente. Totuși acestea sunt mult mai dificil de menținut pe termen lung și, la finalul acestora, persoana va fi mult mai predispusă la îngrășare.

Alegeți alimente cu indice glicemic scăzut

Un studiu din 2012 a sugerat că o dietă cu un indice glicemic scăzut poate ajuta la scăderea în greutate în comparație cu o alternativă cu indice glicemic mai mare. Aceasta se poate datora controlului îmbunătățit al zaharului din sânge și sațietății resimțite survenite în urma consumului unor alimente cu indice glicemic scăzut. Asta va conduce la un aport caloric inferior și astfel de va obține scăderea în greutate.

Consumați mai multe fibre solubile

Un studiu publicat în revista „Obesity” anul trecut a sugerat că un consum crescut de fibre solubile ar putea fi eficient în reducerea grăsimii abdominale. Studiul a constatat că, la fiecare consum zilnic de 10g fibre solubile, grăsimea abdominală a scăzut cu 3,7% pe o perioadă de cinci ani.

Fibra solubila se găsește în alimente precum legume, fructe și boabe și se consideră un alimente benefic în reducerea nivelurilor de colesterol din sânge. O porție de 10g fibre solubile se obține ușor prin consumul anumitor alimente, cum ar fi doua mere mici cu coajă sau o ceașcă de mazăre verde. (vedeți și Cât de multe fibre trebuie să mâncam într-o zi?)

Exerciții fizice

Nu încape îndoială că activitatea fizică ajută la pierderea grăsimii abdominale, deși eficiența acesteia depinde de cantitatea, frecvența și intensitatea exercițiilor fizice. În general, cu cât vă antrenați mai mult sau mai greu, cu atât mai mare este pierderea de grăsime abdominală, deși niveluri moderate de exerciții par să fie și ele eficiente într-o oarecare măsură.

Combinația ideală pentru a pierde din grăsimea abdominală și a scădea în greutate, în general,  s-a convenit a fi un mix între exerciții și dietă, ce va genera un deficit caloric. Nu uitați că masa musculară trebuie menținută simultan prin prisma exercițiilor.

Dormiți mai mult

De asemenea, s-a constatat că persoanele care dorm mai mult noaptea vor avea mai puțină grăsime abdominală. În general, persoanele care dorm mai puțin de 5 ore pe noapte par să aibă un indice mai mare al masei corporale și mai multă grăsime abdominală față de cele care dorm perioade mai mari. (vedeți și: Vă ajută somnul să scădeți în greutate?).

Aceasta se poate datora unui număr de factori, precum obiceiuri nesănătoase în alimentație cauzate de oboseală și stres, producția de hormoni sau statul treaz prea mult timp care va implica o nevoie mai mare de mâncare.

Reducerea nivelurilor de stres

Se consideră că persoanele stresate sau predispuse mai mult la stres tind să aibă mai multă grăsime depusă în zona abdominală față de cei ce au un ritm de viață mai relaxant. Stresul eliberează hormonul numit cortizol care favorizează acumularea de grăsime în jurul abdomenului. Așadar, o vacanță din când în când sau orice alt mijloc de deconectare de la stresul cotidian vă va ajuta la descotorosirea de grăsimea abdominală.

Verifică preț suplimente slăbit aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *