Barbat cu burta de la bere.

Cum scapi de burta „de bere”

Așa-numita „burtă de bere” este o afecțiune a societății actuale, regăsită în special în rândul bărbaților. Ce puteți face sa scăpați de acest tip de abdomen și de ce acest tip de depunere a grăsimii reprezintă un asemenea risc ridicat pentru sănătatea noastră?

Ce cauzează burta „de bere”?

Contrar denumirii, burta „de bere” nu este cauzată în mod special de consumul excesiv de bere, deși acesta poate contribui în mod categoric.

Un abdomen proeminent poate fi cauzat de calorii suplimentare din orice sursă care reprezintă un plus față de necesarul organismului, deși se pare ca exista o legătura între alcool și burta „de bere. Când bem mult, organismul metabolizează alcoolul în grăsime, de obicei…

De asemenea, băuturile alcoolice au tendința de a fi pline de calorii și, adesea, furnizează calorii suplimentare. Sub influența alcoolului poți lua niște decizii greșite asupra alimentelor consumate și a cantității acestora. Asta va influența aportul caloric și, totodată, cantitatea de grăsime.

Când ingerăm mai multe calorii față de numărul celor arse, grăsimea din corp va crește. La femei, grăsimea tinde sa fie distribuită uniform pe corp, dar, la bărbați, este de obicei stocată în regiunea abdomenului, deși, într-o anumită măsură, depinde de genetica într-o anumită măsură.

Pe măsură ce îmbătrânim, nivelurile hormonale scad și devenim mai puțin activi, iar asta devine vizibil prin depuneri de grăsime abdominală.

Trebuie să citești: Berea provoacă creștere în greutate? și băuturi alcoolice cu calorii reduse

De ce nu este sănătos să avem o burtă „de bere”?

Pe lângă aspectul vizual neplăcut al unei burți „de bere”, există numeroase riscuri pentru sănătate asociate cu acumularea de grăsime în zona abdomenului.

Studiile au asociat niveluri ridicate ale grăsimii abdominale și circumferințe mari ale taliei cu riscul apariției diabetului de tip 2, al bolilor cardiace și al tensiunii arteriale ridicate. O circumferință a taliei mai mare de circa 90 cm la femei și circa 100 cm la bărbați este asociată cu un risc crescut al apariției unor afecțiuni, implicând chiar decesul.

Cum poți scăpa de burta „de bere”

Din păcate, nu există un remediu miraculos pentru acest tip de abdomen. Nu sunt antrenamente specifice care să izoleze această zonă. Bine-cunoscutele abdomene sau alte exerciții pentru abdomen vor întări mușchii acestuia, însă nu vor reduce stratul de grăsime situat în acea zonă.

Singura metodă  de reducere a circumferinței taliei este obținerea unui raport negativ între numărul de calorii ingerate și numărul celor consumate.

Cele mai bune metode pentru a obține rezultate considerabile sunt creșterea nivelului de activitate fizică pentru a consuma mai multa energie, mese cu mai puține calorii sau, ideal, o combinație între cele două metode.

Vestea buna este ca grăsimea abdominală tinde sa fie prima care dispare atunci când pierdeți în greutate.

Metode de reducere a aportului caloric

Limitarea consumului de alcool

Dacă sunteți consumator de alcool, limitarea consumului de alcool poate fi o bună metodă de a reduce caloriile, iar astfel burta „de bere” își va diminua proporțiile. Dacă eliminarea completă a alcoolului din alimentație este prea drastică, încercați să optați pentru variante mai sărăcăcioase în calorii, precum vinul sau băuturi spirtoase cu conținut scăzut de calorii.

Când beți, încercați să consumați o băutură cu un conținut redus de calorii. Apa poate fi intercalată pentru a diminua consumul de băuturi alcoolice.

Alegeți alimente cu un conținut caloric redus

Consumul de alimente ce furnizează puține calorii este o metodă bună de a reduce consumul total de energie. Legumele și fructele fac parte din această categorie și, totodată, sunt foarte hrănitoare.

Încercați să înjumătățiți garnitura de legume de la fiecare, consumând apoi fructe.

Evitați băuturi bogate în calorii

În afara de alcool, exista o mulțime de alte băuturi care pot mari indicele caloric, adesea fără a observa acest lucru, deoarece oamenii sunt, în general, prea puțin interesați de conținutul caloric al alimentelor.

Evitați apele carbogazoase, sucurile și băuturile pe bază de lapte pe cât este posibil, înlocuindu-le cu apă sau ceaiuri de plante.

Reduceți mărimea porțiilor

Porții extrem de mari sunt o sursa comună de calorii în exces, iar grăsimea nu va întârzia să apară. Pentru a evita aceasta, controlați dimensiunea porțiilor conform tabelului informativ nutritional astfel încât să luați la cunoștință numărul de calorii consumate.

Alegând o farfurie mai mică vei putea reduce dimensiunea porțiilor. Când mâncați în oraș, împărțiți mâncarea cu un prieten sau alegeți un aperitiv deoarece puteți da peste porții uriașe.

Evitați alimente bogate în zahăr și grăsimi

Zahărul și grăsimile aduc cu sine cantități imense de calorii. Reducând aceste două alimente, aportul caloric va scădea la rândul său.

În particular, putem aduce în discuție alimentele cu un conținut ridicat de zahăr sau grăsimi nesănătoase, ce nu aduc niciun plus organismului.

Produsele de patiserie, prăjiturile, bomboanele și alimentele prăjite ar trebui evitate cât este cu putință.

Evitarea produselor procesate este o alta metoda salutară de a reduce consumul de grăsimi și zahăr deoarece aceste alimente conțin adesea conservanți și amplificatori de aromă.

Verifică preț suplimente slăbit aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *