Femeie cu piele lasata pe abdomen
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Cum să scăpați de pielea lăsată de pe abdomen în urma scăderii în greutate

Adesea persoanele care au urmat o dietă rămân cu pielea lăsată. Din păcate, nu este întotdeauna plăcut și adesea poate fi greu de rezolvat. Pentru multe persoane care au urmat diete, consecințele scăderii în greutate pot fi descurajante și dezamăgitoare, mai ales dacă pielea în exces este agasantă.

Ceea ce poate face cineva cu asemenea probleme depinde de mulți factori, astfel încât nu există un singur răspuns care să fie valabil pentru toate situațiile. Ceea ce contează este cantitatea de piele în exces, starea pielii și dacă e vorba numai de piele.

Ce cauzează pielea lăsata de pe abdomen după pierderea în greutate?

Pielea are proprietăți elastice care o ajută să se adapteze la modificări ale corpului. Creșterea în greutate poate întinde pielea. Structura ei e mult mai complicată decât doar stratul de la suprafață, fiind compusă din câteva straturi diferite, mulțimi de celule, nervi, receptori etc.

Adesea, dacă schimbările în corp se produc rapid, pielea nu are timpul necesar pentru a se adapta. Să luăm drept exemplu vergeturile provocate de sarcină. Pielea se întinde relativ repede și, ca rezultat, își pierde elasticitatea și creează vergeturi. În mod similar, pielea nu se adaptează când corpul se îngrașă prea repede sau pierde în greutate prea repede.

În afara unor schimbări imediate, dacă greutatea a fost acolo de ani de zile, totul s-a adaptat, inclusiv pielea. Aceasta poate fi suprasolicitată pe o perioadă lungă de timp, cauzând pierderea elasticității sau dezvoltarea în exces. Un motiv final ar putea fi acela ca există încă grăsime sub piele, ceea ce creează efectul de piele în exces.

Pierderea grăsimii în exces

În cazul în care pielea în exces nu este piele ci efectiv grăsime trebuie să reușiți să o ardeți. Este mai greu decât vă închipuiți. Problema este ca nu pierdeți celule de grăsime ci, mai degrabă, aceste celule se micșorează, eliminând grăsimea stocată. Exista părți ale corpului ceva mai „capricioase”, precum șoldurile la femei.

După ani de zile de purtat o greutate în exces „x”, corpul s-a adaptat la aceasta si, chiar dacă pierdeți în greutate, aceasta nu înseamnă că totul revine întrutotul la forma inițială. .

Exercițiile fizice și dieta pot ajuta la arderea grăsimilor. Unele persoane, în anumite zone ale corpului s-ar putea să nu poată arde grăsimi, iar  intervenția chirurgicală ar fi singura metodă. Deși corpul uman este spectaculos, nu poate face față unei misiuni imposibile. Excesele săvârșite pe parcursul anilor vor afecta corpul uman.

Hrăniți pielea

Pielea hidratată va putea reacționa și se va adapta facil la schimbări. Este o capacitate indubitabilă. Pielea face parte din organele vii și are nevoie de substanțe nutritive pentru a-și putea duce la bun sfârșit funcțiile.

Cea mai bună cale de a hrăni pielea este aceea de a avea o dietă sănătoasă și echilibrată. Majoritatea dietelor restricționează anumite alimente. Acest lucru poate cauza unele deficiențe, în special dacă regimurile sunt duse la extrem.

Puteți observa că părul și unghiile sunt fragile sau că pielea are o culoare bolnăvicioasă. Aceasta poate fi un semnal de alarmă în vederea schimbării dietei.

Evident, e greu să găsiți echilibrul între eliminarea din dietă a unor alimente, urmarea pas cu pas a unei diete și obținerea substanțelor nutritive necesare organismului. Încercați să includeți unele grăsimi și uleiuri precum uleiul de pește plus un factor foarte important, hidratarea. Mențineți-vă hidratați și încercați să consumați cantitatea de apă potrivită.

Unele creme și produse pot fi de folos, dar,  pe cinstite, acestea nu străpung efectiv pielea dincolo de primul sau al doilea strat. În acest caz, e nevoie de mai mult. Nu vă bazați pe acestea pentru hidratare sau hrănirea ca prin minune a pielii. Pielea are rolul de a crea o barieră între mediul extern și cel intern. Dacă ar fi  ușor penetrabilă, pielea nu și-ar îndeplini scopul.

Circulația bună a sângelui este foarte importantă pentru o piele sănătoasă

Aceasta este foarte importantă pentru piele. Sângele va transporta oxigen și substanțe nutritive tuturor celulelor, eliminând deșeurile. Circulația sangvină este unul din factorii esențiali ce vindecă, refac și remodelează majoritatea organelor și a țesuturilor.

Fumatul poate afecta grav starea pielii. Adesea, fumătorilor nu li se recomandă anumite proceduri din cauza posibilelor efecte secundare.

Pe lângă renunțarea la fumat, un alt mod de a facilita circulația sângelui este exercițiul fizic. Mișcarea va accelera bătăile inimii, iar aceasta va pompa sângele către mușchi. Pe lângă aceasta, mușchii joacă rolul unei pompe mecanice ce împinge sângele din vase către inimă.

Activitatea fizică este foarte importantă pentru sănătatea generală și, pe termen lung, va îmbunătăți funcționarea sistemului cardiovascular.

Frigul strânge pielea?

Da, frigul strânge pielea. Iarna este ușor să vă expuneți la temperaturi scăzute, însă nu este indicat ca vara să vă creați propriul habitat cu temperaturi joase. În cazul unor țări, s-ar putea să sune tentant din cauza căldurii; însă asta poate aduce cu sine consecințe asupra sănătății dumneavoastră.

Dușurile reci pot fi o alternativă, dar nu exagerați. Orice lucru dus la extrem vă va afecta. De exemplu, dacă veți aplica pe piele bucăți de gheață pentru o perioadă prea lungă de timp, vă veți cauza arsuri.

Un duș cu apă călduță, la o temperatură confortabilă, va fi îndeajuns. Din nou, asta nu va produce minuni, dar, aparent, poate oferi tonus și elasticitate pielii.

Este intervenția chirurgicală o soluție bună pentru îndepărtarea pielii în exces?

Pentru multe persoane îndepărtarea pielii în exces prin intervenție chirurgicală poate fi singura soluție. Din păcate, pielea ce și-a pierdut elasticitatea nu prezintă reversibilitate. Nu încurajăm soluția chirurgicala, dar, în cazul pielii în exces, este probabil singurul mod cu adevărat eficient.

Pentru surplusuri mici de piele, cum ar fi cele apărute după sarcină, există și alte remedii. A avea cantități mari de piele în  exces este ca și cum ai căra cu tine încă o persoană. Așadar, este de la sine înțeles că nicio cremă nu poate rezolva această problemă.

Cel mai bine este să discutați despre intervenția chirurgicală cu un specialist. Operația implică un număr de proceduri diferite, dar principalul scop al acesteia este eliminarea surplusului de piele prin tăiere.

Poate fi complicat pentru că pielea este un organ viu, servește drept depozit sângelui și este compusă din tot felul de elemente, printre care nervi și receptori.

Procedura implică riscuri cum ar fi infecțiile sau incapacitatea de vindecare, acestea fiind cele mai comune. Pentru anumite persoane, beneficiile pot înclina balanța în defavoarea riscurilor, dar această decizie trebuie luată sub îndrumarea unui cadru medical.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Salată sănătoasă recomandată de nutriționist

Cum vă poate ajuta un nutriționist?

Un nutriționist (sau un dietetician) este un expert specializat în știința modului în care mâncarea pe care o consumăm are un impact asupra organismului. Acesta

Diferite tipuri de pește proaspăt

Pot să mănânc pește crud?

Peștele poate fi considerat un aliment plin de nutrienți. Peștele este o sursă proteică de calitate și furnizează vitamine și minerale precum vitamina A, D,