Cum pot femeile să piardă grăsimea abdominală

Imaginați-vă cum ar fi dacă ați pocni din degete iar colăceii din zona abdominală dispar, lăsând în urma lor corpul perfect! Da, cunoaștem cazuri în care „dat jos burtica” ocupă prima poziție în topul lucrurilor de făcut în viitorul apropiat.

Obținerea unui abdomen perfect a fost o preocupare dintotdeauna pentru multe femei. Unele dintre acestea consideră că acest lucru este posibil doar în programele de editare ale fotografiilor, dar cu toții cunoaștem cazuri ce au dus acest țel la final de drum!

De unde să începeți? În primul rând menționez faptul că dacă sunteți reprezentate ale sexului frumos nu înseamnă că trebuie să procedați diferit față de bărbați pentru a arde grăsimea din jurul taliei. În  realitate, femeile au tendința să depună grăsime abdominală mai puțină decât bărbații datorita hormonilor diferiți și tind s-o piardă mai ușor deoarece dispun de un metabolism mai activ.

Fac excepție femeile care sunt la menopauză sau postmenopauză deoarece hormonii se schimbă în acele perioade.

În plus, nu există ceva ce vă va oferi în mod miraculos pierdere în greutate sau ardere a grăsimilor, deci tot ce trebuie să faceți este să evitați acele lucruri ce favorizează depunerea grăsimii sau creșterea în greutate. Vă vom oferi câteva sfaturi ce vă vor ajuta la obținerea abdomenului dorit în cele ce urmează!

Fiți realiste

Ce implica a fi realist? Ei bine, începeți de la scopul dumneavoastră, respectiv câtă greutate de pe abdomen doriți să pierdeți. Așa cum am menționat anterior, nu există ardere locală de grăsime. Corect este să estimați câtă greutate din masa corporală doriți să pierdeți și, parțial, câtă de pe abdomen.

Este important deoarece nu veți ști niciodată cu exactitate câtă grăsime va dispărea fix de pe abdomen. Dacă doriți strict acest lucru, o operație de liposucție implică bani și multe riscuri. Nu uitați că nici pierderea în greutate nu va apărea peste noapte.

În al doilea rând, genetica joacă un rol important. Indiferent de ce spune lumea, genetica, conformația trupului, cantitatea de grăsime abdominală și timpul trecut până ați decis să luați măsuri vor conta întotdeauna. Nu folosiți aceste variabile drept scuze. Acum este momentul, însă fiți realiste!

Pentru cineva care a purtat cu sine colăceii încă din perioada copilăriei, obținerea unui abdomen plat și definit ar putea fi chiar imposibilă fără intervenție chirurgicală sau medicamente. Nu putem cu toții dispune de abdomenul dorit pe cale naturală,

Farfuria „curcubeu”

După cum am spus, nu căutăm arderea grăsimii doar din zona abdominală. Ce căutăm aici este o dietă sănătoasă care să favorizeze scăderea în greutate. Cea mai buna rețetă este formată din ingrediente naturale și echilibru. Unele studii sugerează ca una din cele mai bune diete pentru sănătate și pentru scăderea în greutate este cea de tip mediteraneean.

Exista o mulțime de variante ale dietei stil mediteraneean, în funcție de gusturile fiecăreia.  În general, principiul esențial pentru o dietă echilibrată sănătoasă este acela de a include o varietate de alimente, în special fructe și legume.

Țineți minte ca diferitele culori ale fructelor și legumelor provin de la nutrienții lor, precum antioxidanții, iar astfel ia naștere „farfuria curcubeu” (includeți și alimente incolore sau puțin colorate  ce pot fi și ele la fel de bogate în substanțe nutritive).

Alegeți alimente proaspete și evitați alimente procesate, pline de coloranți artificiali. Acestea au tendința de a fi bogate în zaharuri, sare, iar culoarea este de obicei obținută pe cale artificială.

Reduceți carbohidrații și alimentele tip „junk”

Alimente rafinate și procesate, ca și alimente tip „junk” precum fast food, alimente prăjite etc, sunt, de regulă, adevărate bombe calorice și, cel mai probabil, nesănătoase. În primul rând, scăderea în greutate nu depinde numai de cantitatea de calorii pe care o consumați. Puteți atinge un deficit caloric, dar dacă acesta este rezultatul unei alimentații nesănătoase, grăsimea nu va înceta să se depună.

Asta are de a face și cu aportul de zahar și carbohidrați rafinați pe care le ingurgitați. Zaharurile au tendința de a declanșa o reacție bruscă a insulinei (hormon în corp).Cu alte cuvinte, sfârșiți prin a stoca grăsimi în abdomen.

Optați pentru alimente cu indice glicemic scazut (IG), cum ar fi pâinea integrală sau de secară. Schimbați modul în care gătiți alimentele și optați pentru cartofi copți în coajă în locul celor prăjiți. Înlocuiți alimentele rafinate cu cele proaspete. În loc de nuggets congelate de pui, puteți utiliza carne de pui proaspătă.

Vitamina D

Aparent, vitamina D ajută la scăderea în greutate și, mai specific, la reducerea grăsimii abdominale. Acest efect pare să fie evident mai ales în combinație cu calciu. Un număr de studii au analizat relația dintre vitamina D, calciu și pierderea în greutate și s-a dovedit o interdependență între cele trei.

Vitamina D și calciul pot fi luate ca suplimente, dar, de asemenea, pot fi obținute și din alimentație. Încercați să adăugați anumite produse lactate, pește gras și ouă în dietă. Toate sunt exemple de alimente care conțin vitamina D și ceva calciu.

Exerciții fizice funcționale și antrenamente inteligente

Exercițiile fizice vor contribui cu siguranță la accentuarea pierderii în greutate și  vă pot oferi o musculatură frumoasă a abdomenului; să nu mai vorbim despre beneficiile oferite de mișcare asupra întregului organism. În multe cazuri, doar unele exerciții pot fi cheia către abdomenul mult visat.

Să fim realiști, veți obține un abdomen plat prin scăderea în greutate dar nu veți obține „cele șase pătrățele”  doar din dietă. Un abdomen bine definit necesită antrenarea acelor mușchi. Nu exagerați cu abdomenele. Exercițiile cu tot corpul pot fi mai eficiente și mai rapide în obținerea de rezultate.

Un număr de studii favorizează antrenamentele scurte, de înaltă intensitate, în dauna antrenamentelor aerobice lungi, de intensitate medie. Prima categorie vă va oferi mai mult timp pentru relaxare. În acest sens, citiți articolele noastre despre fitness pentru a afla care sunt antrenamentele eficiente.

Reduceți consumul de plastic

Consumăm plastic, dar oare acesta conține calorii? Veți fi surprinși, dar răspunsul este negativ. Totuși, conține elemente chimice apropiate de hormonul estrogen din corp. Aceste chimicale sunt denumite estrogeni de mediu și noi le consumam sub forma plasticului.

Acestea trec în alimente și băuturi atunci când materialele plastice sunt încălzite. Un bun exemplu este acela când lăsăm ceva în soare (de ex. sticla cu apă în automobil) sau când plasăm vase din plastic în cuptorul cu microunde. Lucrul bun este ca majoritatea alimentelor procesate sunt ambalate în recipiente din plastic, iar ele pot fi gătite în cuptorul cu microunde.

Astfel le veți evita, implicit și gătirea lor la microunde, împușcând doi iepuri dintr-o lovitură.

Problema este că acești estrogeni de mediu au tendința de a favoriza depunerea de grăsime pe abdomen, printre alte probleme grave de sănătate ce pot apărea în urma consumului. Din păcate, nu puteți elimina complet estrogenii de mediu deoarece sunt cuprinși într-un număr de lucruri (inclusiv poluarea). Totuși, reducerea utilizării materialelor plastice ar putea scădea drastic cantitatea consumată zilnic.

Debarasarea de stres / Combaterea stresului

Stresul este dușmanul numărul unu în lupta cu grăsimea abdominală. Există două căi prin care stresul poate mari aduce cu sine surplus de grăsime în zona abdominală. Stresul vă face să poftiți la alimente dulci și calorice. Aceasta este parte a unui proces natural de supraviețuire care nu e necesar în stilul de viată actual deoarece nu luptăm cu animale mari și nu vânăm pentru hrană.

Pe lângă pofta pentru alimente nesănătoase cauzată de stres, combinația de alimente calorice cu hormonii de stres (și alte procese legate de stres din corp) au ca rezultat acumularea de grăsime în zona abdominală.

Chiar și unele lucruri mici pot contribui la scăderea nivelurilor de stres în cursul zilei. Încercați să faceți o mică plimbare în afara biroului sau casei, exersați tehnici de respirație sau chiar folosiți pauza pentru a lua prânzul departe de birou. O baie caldă, o conversație cu familia sau prietenii sau un masaj sunt lucruri care pot ajuta pe termen lung.

A servi o băutură

Da, realmente o veste bună pentru femei, ele pot savura o băutură și reduce simultan măsura taliei. „Burta de bere” poate fi lăsată pe seama bărbaților deoarece studiile arată că femeile care beau moderat sunt efectiv mai slabe decât femeile care nu beau deloc. De asemenea, se pare că ele dispun de mai puțină grăsime abdominală.

Alcoolul conține calorii și poate fi bogat în zahăr. Acesta trebuie consumat adecvat. Întotdeauna beți responsabil și prudent. Fiți atenți în cazul în care aveți probleme medicale.

Mențineți sub control creșterea în greutate la menopauză

Pentru unele femei menopauza este mai dificila decât pentru altele și ele par să experimenteze  semne și simptome într-o mare măsură. Menopauza va afecta hormonii sexuali și poate schimba locul unde se depune grăsimea, dar, în general, nu afectează creșterea în greutate prea mult.

Totuși pot avea efecte precum supra-alimentarea, sau raiduri la frigider noaptea și pofte de dulciuri, Nu uitați că, odată cu vârsta, metabolismul încetinește. De altfel, un rol important îl pot juca medicamente specifice pentru această perioadă.

Sfatul medicului este esențial înainte de a apela la diferite metode de pierdere în greutate. În același timp, fiți atente la dietă, susțineți exerciții fizice și astfel veți evita cu ușurință îngrășarea.

Mențineți-vă hidratate

Dezechilibrele/modificările hormonale pot duce la retenția de apă și balonare.  Pare surprinzător dar greutatea apei poate efectiv face influența forma corpului și cifra pe care cântarul o indică.

Cea mai buna metodă pentru a evita retenția de apă este să consumați îndeajuns de multe lichide. Deshidratarea duce la retenția de apă.

În plus, fiți conștiente că băuturi precum apa carbogazoasă, sucurile îndulcite și băuturile acidulate pot adaugă calorii și provoca balonarea. Optați pentru apă, ceai verde și ceaiuri din plante. Evitați sucurile și acidul!

Verifică preț aparate fitness abdomen aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *