Fata care face exercitii pe stair stepper.

Ajută Stair-stepperele la arderea grăsimii abdominale?

Adevărul este ca nu puteți pierde pe loc grăsimea abdominală cu exerciții fizice. Noi nu putem stabili locul unde dorim să ardem grăsimea prin exerciții fizice. Dacă dumneavoastră faceți multe abdomene, veți întări musculatura, dar nu veți scăpa brusc de grăsimea abdominală.

Locul unde noi stocăm grăsimea are o puternică influență genetică. Totuși, un plan de pierdere în greutate prin dietă și exerciții fizice ar trebui sa ajute la topirea grăsimii pe toate zonele ale corpului.

Exercițiile aerobice, precum utilizarea stair-stepperelor, oferă multe beneficii pentru sănătate. Exercițiile aerobice sunt benefice pentru sănătatea cardiovasculară, ajutând echilibrarea nivelului de insulină și dezvoltând forță și rezistență musculară.

Exercițiile aerobice pot fi de asemenea un mod de a arde calorii suplimentare și a creste mitocondriile musculare, considerate uzine energetice ale celulelor.

Cantitatea exercițiilor pe care le faceți poate influența rezultatele de pierderi în greutate prin exerciții aerobice. Unele studii de cercetare au arătat pierdere semnificativa de greutate și, în mod special, scăderea grăsimii abdominale prin exerciții aerobice. Însă alte studii au indicat numai o modificare minoră a greutății ca urmare a exercițiilor aerobice.

Un articol de revistă din 2014 (1) sugerează că, dacă totalul exercițiilor fizice nu este foarte mare, pierderea semnificativă de greutate prin exerciții aerobice nu poate avea loc, deși pot rezulta alte beneficii pozitive din exerciții.

Numărul exercițiilor, intensitatea și dieta influențează pierderea greutății prin exerciții aerobice precum utilizarea stair-stepperelor. Folosirea stair-stepperelor poate fi o parte a planului dumneavoastră de a reduce grăsimea abdominală, dar poate veți dori să incorporați alte exerciții pentru beneficii maxime.

  1. x) stair-stepperele sunt aparate de fitness care imită urcatul scărilor (în limba engleză „stairs” înseamnă scară, iar „step” înseamnă pas).

Cât de multe exerciții efectuați?

Cât de multe exerciții fizice vă sunt necesare pentru pierderea în greutate? Această întrebare este în mod deosebit evidențiată. Din păcate, nu există o abordare care să se potrivească tuturor.

Exista recomandări pentru exerciții fizice cu beneficii pentru sănătate, dar acestea nu sunt în mod necesar valabile pentru pierderea în greutate. Discuția cu un specialist în exerciții fizice și cu echipa medicală poate să vă ajute să stabiliți cel mai bun nivel de exerciții fizice pentru dumneavoastră.

Dacă punctul de plecare este lipsa de exerciții, includerea câtorva exerciții este întotdeauna binevenită. Dacă urmați deja un plan de exerciții, ar fi necesar să măriți durata, intensitatea sau varietatea programului de exerciții fizice pentru pierdere în greutate.

Dacă faceți stair-stepperele ca prim exercițiu fizic și nu obțineți niciun rezultat privind pierdere în greutate, probabil aveți nevoie de mărirea duratei și a intensității pentru a vedea o schimbare.

Pe măsură ce progresați în pierderea greutății și în rutina exercițiilor, mușchii dumneavoastră se pot adapta, devenind mai eficienți de la un exercițiu la altul. Dacă întâmpinați o stagnare a pierderii în greutate, aveți nevoie de ruperea rutinei antrenamentului pentru a depăși impasul.

Cum arată dieta dumneavoastră ?

Un motiv important pentru care nu constatați pierdere în greutate chiar dacă faceți exerciții fizice, este acela că egalați sau depășiți caloriile consumate. Dacă doriți să pierdeți în greutate, corpul dumneavoastră trebuie să „atace” depozitele de grăsimi pentru energie. Deci, consumul caloric trebuie sa fie sub numărul de calorii folosite de corpul dumneavoastră în timpul zilei.

Poate fi ușor să egalați consumul caloric prin exerciții sau să justificați alimentația mai bogată deoarece ați avut un antrenament greu. La fel de simplu poate fi să supraestimați câte calorii ați ars prin exerciții fizice și să subestimați numărul caloriilor acumulate.

Fiți precauți în fața aparatului care măsoară caloriile ( în cazul stepperelor) sau al altui aparat de fitness care numără caloriile deoarece acesta nu poate fi etalon real și personalizat pentru corpul dumneavoastră.

Adăugați exerciții fizice de mare intensitate

Mai multe cercetări sugerează că a face antrenamente tip exerciții de interval de mare intensitate (HIIT – high intensity interval training) poate contribui la pierderea grăsimilor și la creșterea orelor de metabolizare după exerciții. O durată mai mare a exercițiilor înseamnă o intensitate mai moderată, mai ușor de suportat.

Acest tip de exerciții poate avea multe beneficii pentru sănătate și poate ajuta organismul să folosească grăsimea ca sursă de combustibil. Totuși, adăugarea unor intervale de mai mare intensitate pe stair-steppere ar putea ajuta la eforturile de pierdere în greutate.

Un studiu din 2008 (2) a constatat ca acest tip de antrenament (HIIT) a redus grăsimea abdominală la femeile obeze și cercetătorii au concluzionat că schimbările de compoziție corporala sunt afectate de intensitatea exercițiilor.

Vestea bună legată de antrenamentul cu intensitate mai mare este că durează mai puțin decât exercițiile cu o durată mai mare la o intensitate mai redusă. De asemenea, practicarea diferitelor forme de HIIT poate oferi siguranță pentru majoritatea persoanelor. Acest studiu din 2008 a fost efectuat cu femei obeze, de vârstă mijlocie, cu un stil de viață sedentar.

Dacă aveți vreo problema de sănătate sau durere în timpul exercițiului, trebuie să vorbiți cu echipa dumneavoastră medicală despre cea mai bună prescripție de exerciții pentru dumneavoastră. Dacă ați fost sedentar sau sunteți predispuși la boli cardiace, vorbiți cu medical dumneavoastră înainte de a începe un program de exerciții fizice.

Adăugarea de intervale de mai mare intensitate pentru stair-steppere

Adăugarea de intervale de mai mare intensitate pentru stair-steppere poate fi efectuată în mai multe feluri. Conform American College of Sports Medicine (3) (n. trad. Colegiul American de Medicină Sportivă), durata intervalelor de mai mare intensitate poate varia de la 5 secunde până la peste 5 minute de exerciții cu intensitate de 80-95% din ritmul cardiac maxim sau  nivel de efort.

Perioadele de odihnă pot fi egale cu durata intervalelor sau mai lungi, depinzând de cât de greu lucrați la intensități mai mari.

De exemplu, puteți face încălzirea pentru 5-10 minute la o intensitate moderată, urmată de 10 repetări de 20-30 secunde de stair-steppere la mare intensitate, urmate de recuperări de 30-40 secunde la un nivel mai scăzut. Apoi urmează 5-10 minute de repaus.

Diversificarea exercițiilor

Folosiți stair-stepperele ca exercițiu? Adăugarea oricăror alte tipuri de exerciții poate solicita corpul în moduri diferite. Făcând o varietate de exerciții aerobice și de antrenamente de forță vă poate mări plăcerea exercițiului și vă poate oferi multe beneficii pentru sănătate.

Concluzie

Practicarea numai de exerciții moderate pe stair-steppere va stimula sănătatea generală și poate fi un punct de început pentru exerciții fizice în vederea pierderii în greutate. Totuși, pe măsura ce pierdeți din ce în ce mai multe kilograme, practicarea fitness și adăugarea de intervale de mai mare intensitate ar putea fi avantajoasă pentru pierderea grăsimii abdominale.

Modificarea intensității exercițiilor, a duratei și a tipului de exerciții poate fi, de asemenea, avantajoasă.

Evitați practicarea exercițiilor pe steppere la același grad de dificultate și pe parcursul aceleași durate. Diversificați programul de antrenament!

Verifică preț steppere aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *