Fata imbracata in negru cu abdomen plat

5 mituri despre obținerea unui abdomen plat

Fiecare si-ar dori un abdomen plat frumos pentru vară și există multe sfaturi disponibile referitoare la cea mai bună metodă prin care poți obține acest lucru. Totuși, unele sunt mai ok față de celelalte. În cele ce urmează vom analiza câteva mituri legate de abdomenul plat care te pot împiedica să-ți atingi țelul.

1. Cu cât faceți mai multe abdomene, cu atât vă veți bucura de un abdomen mai plat

Abdomenele și alte exerciții abdominale pot ajuta la întărirea mușchilor abdominali; totuși, ele nu vor avea ca rezultat mult-doritul „6 pack” cum ai clipi. Ele nu-ți vor oferi nici măcar un abdomen plat tonifiat dacă nu sunt însoțite de pierderea grăsimilor.

Cele mai multe persoane au o anumită formă a mușchilor abdominali. Cu toate acestea, pentru majoritatea, stratul de grăsime pe abdomen reprezintă ceea ce scoate în evidență acești mușchi.

Exercițiile la nivelul abdomenului sunt importante, fiind un mod prin care vei obține mușchi puternici, dar acestea nu vor arde grăsimea. Pentru  a reduce grăsimea abdominală, combină exercițiile pentru abdomen cu antrenamente cardio care ard caloriile,  plus o dietă săracă în calorii.

Pentru a pierde grăsimi trebuie să ardeti mai multe calorii decât consumati. Astfel, prin sporirea exercițiilor și scăderea treptată a caloriilor ingerate, în timp ce veți susține  antrenamente de rezistență și exerciții izolate pentru abdomen, aveți toate șansele să scăpați de grăsimea din jurul taliei.

2. Înfometarea este cea mai bună metodă de a obține un abdomen plat

Multe persoane cred că, pentru a avea un abdomen complet plat, trebuie să reducă drastic consumul alimentar.

În timp ce acest lucru poate fi eficient în reducerea grăsimii, în același timp este foarte nesănătos pentru corp și, probabil, nefolositor pe termen lung.

Majoritatea dietelor sărace în calorii promovează pierderea în greutate, dar vor încetini metabolismul. Asta înseamnă că, dacă te vei decide să mănânci din nou ca înainte, vei „recâștiga” cu ușurință kilogramele pierdute, plus alte câteva.

De obicei, dietele sărace în calorii nu oferă organismului destule substanțe nutritive pentru ca acesta să susțină procesele în mod normal. Dietele au impact și asupra nivelurilor de energie. Te vei simți prea obosit și stors de puteri pentru a duce la bun sfârșit activitățile zilnice normale.

O reducere a caloriilor poate fi o soluție bună pentru arderea a grăsimilor corpului în combinatie cu exercitiile fizice, dar nu este nevoie să duceți asta la extrem. S-ar putea să faceți corpului mai mult rău decât bine.

Vezi și: Ce să mănânci pentru un abdomen plat

3. Carbohidrații sunt adevărații dușmani

Frecvent, se susține că, pentru a beneficia de un abdomen plat, carbohidrații trebuie eliminați din dietă. Dacă nu aveți o intoleranță la anumite tipuri de carbohidrați precum grâu sau gluten, nu e nevoie să-i eliminați complet din dietă.

Cel important lucru este să alegeți tipul corect de carbohidrați. Cerealele integrale care au indice glicemic redus sunt cea mai bună opțiune. Conținutul suplimentar de fibre al acestui tip de alimente poate asigura sănătatea intestinelor și preveni balonarea dacă se bea suficientă apă.

Este înțelept să evitați carbohidrații rafinați și zahărul deoarece aceste alimente tind să fie ușor de mâncat în exces.

4. Pastilele de dieta vă oferă abdomenul plat dorit

Multe pastile de dietă disponibile în comerț promit un abdomen plat într-o scurtă perioadă de timp; totuși, în general, acestea sunt o risipă de bani și nu dau rezultatele dorite.

Din păcate, când vorbim despre scăderea în greutate și obținerea unui abdomen plat, trebuie să treceți la antrenament pentru a obține ceea ce vă doriți cu adevărat.

O dietă sănătoasă și mărirea nivelului de exerciții fizice sunt cele mai eficiente metode de obținere a rezultatelor, fiind și o abordare mai ieftină față de cea ce implică pastile de slăbit.

5. Alimentele cu un conținut redus de grăsimi sau cele cu 0 grăsimi sunt calea cea mai bună

Când încercați să obțineți un abdomen plat, mulți dintre dumneavoastră se îndreaptă spre alimente sărace în grăsimi și fără grăsimi, în ideea că acestea vor reduce caloriile și vor ajuta în atingerea scopului.

Din păcate, alimentele sărace în grăsimi sau fără grăsimi nu înseamnă întotdeauna calorii puține deoarece aceste produse au adesea niveluri ridicate de zahăr adăugat pentru a îmbunătăți gustul. De fapt, conținutul caloric al acestora poate fi mai mare decât al produselor bogate în grăsimi.

În plus, dovezile arată că o cantitate moderată de grăsimi sănătoase în dieta noastră (cum ar fi grăsimi nesaturate ce se găsesc în uleiul de masline și nuci), sunt benefice nu numai pentru sănătate dar și pentru scăderea în greutate.

Astfel, includerea câtorva grăsimi în dietă vă poate ajuta în drumul spre mult-doritul abdomen plat atât timp cât consumul total de calorii este se situează la limita inferioară.

Verifică preț suplimente slăbit aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *