Cum sa consumi alcool fara a lua in greutate?

Cum să consumi alcool fără a lua în greutate

Cercetările sugerează că pot exista unele beneficii în ceea ce privește consumul de alcool în mod moderat. În schimb, prea mult alcool poate avea efecte negative și poate crește riscul de creștere în greutate. Alcoolul are un nivel destul de ridicat de energie, mai precis 7 calorii pe gram.

Când consumăm alcool, organismul îl vede ca pe o prioritate majoră pentru metabolizare, deoarece este o toxină. Alcoolul poate, de asemenea, crește riscul de exces de grăsime în jurul abdomenului.

Relația dintre alcool și menținerea greutății nu este foarte clară. Unele studii sugerează un efect pozitiv, altele unul negativ sau chiar niciun efect în ceea ce privește greutatea și consumul moderat de alcool.

Indiferent de situație, iată câteva sfaturi pe care le poate aplica oricine care încearcă să slăbească sau să își mențină greutatea consumând, totuși, alcool.

Moderație

Consumul de alcool ar trebui să fie întotdeauna în limitele cantității moderate de alcool recomandate. Dietary Guidelines for Americans definește consumul moderat de băutură drept 1 băutură pe zi pentru femei și până la 2 băuturi pe zi pentru bărbați.

Este important să înțelegeți că un pahar de alcool nu este egal cu o porție; adesea o „porție” de alcool turnată înseamnă mai mult decât porția recomandată.

Acest aspect este important de avut în vedere în raport cu prevenirea creșterii în greutate atunci când consumați alcool, deoarece consumul unei porții mai mari poate însemna mult mai multe calorii provenite din alcool decât ați crede.

Dacă beți alcool și doriți să nu vă îngrășați, încercați să respectați recomandările în domeniu. Se consideră ca o porție de alcool constă în 300 ml de bere, 150 ml de vin, 50 ml de tărie.

Unele cercetări sugerează că, de fapt, consumul moderat de alcool poate ajuta la reglarea consumului de alimente. Cu toate acestea, se poate întâmpla exact opusul atunci când se depășește cantitatea de alcool recomandată. După ce ați băut prea mult alcool, este mult mai probabil să alegeți alimente bogate în calorii și porții mai mari.

Este tipul de alcool un criteriu important?

În cadrul unui articol publicat in American Journal of Clinical Nutrition, s-a concluzionat că excesul de alcool, și anume mai mult de 30 de grame de alcool pe zi, este asociat cu creșterea în greutate indiferent de tipul de alcool consumat.

Cantitatea de alcool pare a fi un indicator important în ceea ce privește controlul greutății. În cazul tipurilor de băuturi alcoolice, cele cu adaos de zahăr sau siropuri conțin mai multe calorii inutile care va pot afecta obiectivele de a pierde în greutate. Alegeți tipurile de alcool care nu au îndulcitori și amintiți-vă întotdeauna ca moderația este cheia.

Alegerea alimentelor și consumul de alcool

Poate părea o idee bună să nu mâncați nimic daca știți ca veți consuma alcool, astfel încât să reduceți consumul de calorii pentru a putea pierde în continuare in greutate.

Cu toate acestea, acest raționament se poate întoarce împotriva dumneavoastră.

Consumul de alimente care furnizează fibre, proteine ​​slabe și grăsimi sănătoase, poate ajuta la menținerea stabilității zahărului din sânge și evitarea scăderii bruște a acestuia, fapt ce declanșează de obicei apariția senzației de foame.

Alte stiluri de viață

Unele teorii care susțin efectul pozitiv al consumului moderat de alcool pentru menținerea greutății promovează idea că acesta poate fi asociat cu alte comportamente sănătoase, cum ar fi practicarea exercițiilor fizice și adoptarea unui diete sănătoase.

Indiferent dacă beți alcool cu ​​moderație sau deloc, trebuie să aveți în vedere și alți factori importanți pentru pierderea în greutate, cum ar fi activitatea fizică, o dietă sănătoasă, managementul stresului și un somn adecvat.

Diferențe genetice

Oamenii metabolizează alcoolul în mod diferit, iar aceasta poate fi un motiv pentru care consumul moderat de alcool poate părea benefic pentru unele persoane care vor să slăbească în timp ce pentru alții nu funcționează.

În timp ce acest lucru poate părea nedrept, există variante genetice pentru multe alte lucruri legate de menținerea unei greutăți echilibrate. Doar pentru că cineva poate bea alcool în mod moderat și pierde în greutate în același timp nu înseamnă că va funcționa și pentru altcineva.

Când să nu beți alcool?

Dacă nu beți alcool, nu este recomandat să începeți doar pentru posibilele beneficii pentru sănătate. Dacă vă luptați cu consumul de alcool cu moderație, abstinența totală poate fi o opțiune mai sănătoasă.

Femeile însărcinate nu ar trebui să bea alcool deloc, deoarece nu este foarte clar ce cantitate poate crește riscurile asupra fătului.

Se poate trece ușor peste recomandarea de a consuma alcool cu moderație, iar efectele negative asupra sănătății cauzate de un consum mai mare de alcool decât cantitatea sugerată sunt multe.

Anumite medicamente sunt, de asemenea, contraindicate în cazul combinației acestora cu alcool. Așadar, dacă luați medicamente discutați cu un medic înainte de a consuma orice fel de băuturi alcoolice.

Concluzie

Consumul moderat de alcool poate fi integrat într-un program de slăbire, deoarece unele cercetări sugerează că ar putea fi asociat cu controlul greutății. Cu toate acestea, nu toată lumea se poate bucura de beneficiile consumului de alcool chiar și în mod moderat întrucât depinde de la persoană la persoană.

Cantitatea de alcool asociată cu pierderea în greutate este importantă; consumul peste cantitatea recomandată poate crește riscul de creștere în greutate.

De asemenea, consumul de alcool fără îndulcitori sau a altor băuturi calorice este cheia. Alegerea alimentelor sănătoase este foarte importantă atunci când consumați alcool; trecerea peste o masă a zilei poate duce ulterior la un consum caloric mai mare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *