Cele mai bune cocktail-uri pe care să le bei fără să te îngrijorezi în privința caloriilor

Cele mai bune cocktail-uri cu calorii scăzute, care au sub 200 de calorii pe porție, sunt Mojito (168 calorii), Martini sec (176 calorii), Paloma (166 calorii), Gin tonic (148 calorii).

Alcoolul furnizează 7 calorii pe gram, adică mai mult decât carbohidrații și proteinele, care au 4 calorii pe gram. Prin urmare, consumul de alcool cu multe calorii poate duce la creștere în greutate rapidă.

Consumul de cocktail-uri multiple poate adăuga calorii nebănuite, deoarece cocktail-urile au adesea zahăr adăugat în plus pe lângă alcool. Acești doi factori pot adăuga rapid calorii la dieta ta.

Pentru consumul de alcool, respectă doza moderată de o băutură pe zi pentru femei și până la două băuturi pe zi pentru bărbați.

Volumul porției de alcool este, fără îndoială, cel mai important factor al impactului caloriilor și al modului în care băutura va afecta organismul.

Când încerci să alegi un cocktail cu un conținut redus de calorii, una dintre cele mai simple modalități prin care să eviți un impact ridicat de calorii este alegerea unor băuturi cu mai puțin zahăr (ori sirop) adăugat.

O porție mai mică înseamnă mai puține calorii într-o băutură.

Cele mai bune băuturi cu conținut caloric scăzut

Dacă bei, bea cantitatea recomandată. La petreceri și la alte întâlniri sociale, reumplerea cocktail-urilor și băuturilor alcoolice poate avea loc chiar înainte de a-ți termina primul pahar.

Prin urmare, este foarte ușor să bei mai mult decât crezi. Pentru cocktail-urile cu cea mai mică cantitate de calorii, redu cantitatea de zahăr și limitează-te la porții mai mici.

Acestea sunt cele mai bune cocktail-uri cu un conținut scăzut de calorii, care au sub 200 de calorii:

 • Mojito –  Alege un mojito cu mentă pentru aromă, fără să adăugi zahăr în plus. Folosind mai mult lime sau alte fructe proaspete poți adăuga aromă fără să fie nevoie să adaugi sirop de zahăr (168 calorii)
 • Martini sec – Pentru obținerea unui martini sec, vei pune mai puțin vermut și mai mult lichior (176 calorii)
 • Paloma – Paloma este o versiune mai scăzută în zahăr și calorii a unui cocktail Margarita. Paloma poate fi făcut cu tequila, apă minerală, suc de grepfrut și suc de lime (166 calorii)
 • Gin tonic – un cocktail clasic (148 de calorii)

Alte opțiuni pentru a face cocktail-uri mai scăzute în calorii includ:

 • Renunțarea la zahărul suplimentar (sau a sării) de pe marginea paharului.
 • Utilizarea băuturilor cu conținut scăzut de calorii / zahăr pentru cocktail-uri
 • Folosește apă minerală în locul unei cantități de alcool
 • Alege să servești șampanie sau vin. Doar asigură-te că porția este de 100 de ml sau mai puțin, în loc să îți umpli paharul  cu vin care poate depăși cu ușurință 100 de ml.

Alcoolul și metabolismul

Consumul de alcool încetinește metabolismul?

Când consumi alcool, el devine prioritatea metabolismului. Alcoolul acționează ca o toxină, iar organismul nu îl poate stoca.

Organismul trebuie să-l metabolizeze imediat și orice altceva care trebuie  metabolizat este pus în așteptare.

Autorul Dr. Peeke a sugerat  într-un articol din februarie 2013 de pe Health.com (articolul 1)  că unele cercetări au descoperit că, în mici cantități, consumul de alcool poate scădea arderea grăsimilor în zona abdomenului.

Influența alcoolului asupra metabolismului pare să nu fie favorabilă pierderii în greutate, dar studiile de cercetare au constatat că relația dintre alcool și reglarea greutății este uneori paradoxală.

De exemplu, un studiu din 2012 a concluzionat că, atunci când e moderat, consumul de alcool nu este asociat cu creșterea în greutate la femei. Această relație inversă a fost demonstrată și în alte studii.

Cu toate acestea, atunci când bei prea mult, inhibiția poate scădea, ceea ce poate duce la un consum mai mare de alimente.

Cocktail-urile cu zahăr pot, de asemenea, să promoveze o creștere și o prăbușire a zahărului din sânge, care poate stimula, de asemenea, pofta de mâncare.

Efectul alcoolului asupra metabolismului este complex și poate varia individual. În general, alcoolul este metabolizat ca o prioritate în organism și poate împiedica arderea grăsimilor, în special în zona stomacului.

Cu toate acestea, unele studii sugerează că, atunci când este moderat, consumul de alcool, în special la femei, nu poate duce la creșterea în greutate. Alți factori care țin de stilul de viață, cum ar fi exercițiile și  dieta, vă pot influența echilibrul de greutate.

Evită cocktail-urile cu conținut ridicat de calorii.

Iată câteva cocktail-uri care sunt cunoscute pentru numărul mai mare în calorii. Dacă ești în căutarea unor cocktail-uri cu conținut scăzut de calorii, evită aceste opțiuni.

Aceste opțiuni pot fi cu ușurință peste 200 de calorii doar pentru o singură porție.

 • Margarita
 • Pina Colada
 • Martini de ciocolată
 • Lichior de cafea
 • Rom cald cu unt
 • Ciocolată caldă cu lichior
 • Mai Tai
 • White Russian

Dacă nu ești sigur dacă o băutură va fi bogată în calorii, întreabă chelnerul / barmanul de ceea ce conțin  cocktail-urile personalizate.

Dacă le ceri o băutură cu conținut scăzut de calorii / zahăr, aceștia ar trebui să îți poată prezenta ce băuturi se potrivesc acestei opțiuni.

Mărimea porțiilor pentru cocktail-uri

Dacă știi că ai chef să bei băutură cu conținut caloric mai mare, compensează prin reducerea  aportului alimentar.

Unul dintre motivele pentru care consumatorii de alcool cu moderație nu au un risc crescut de creștere în greutate este că pot compensa caloriile alcoolice consumând  mai puțin în timpul mesei.

Controlul porției poate fi cel mai important factor între consumul de alcool și calorii. Cu cât consumați mai mult alcool, cu atât vor fi mai multe calorii, și totodată vei putea mânca și mai multe alimente nesănătoase.

Consumul de alimente plus alcool

S-ar putea să crezi că vei putea salva niște calorii prin faptul că nu mănânci înainte de a bea. Acest lucru poate avea de fapt efectul opus pe care îl intenționai. Experții din domeniul sănătății sugerează că dacă bei alcool, asigură-te că mănânci o masă densă și nutritivă.

Dacă nu mănânci în timp ce bei, alcoolul poate intra în fluxul sanguin mai devreme. Pofta de mâncare poate fi crescută după ce ai băut câteva cocktail-uri, deoarece nivelul glicemiei se va prăbuși de la cantitatea de zahăr. Acest lucru poate stimula pofta de mâncare și poți mânca mai multe alimente.

Ce ar trebui să mănânci în timp ce bei un cocktail? La fel ca oricare altă masă cu varietate: o combinație între surse de fibre, proteine slabe și grăsimi sănătoase.

Dacă știi că nu vei mânca imediat atunci când bei un cocktail, optează pentru  o gustare echilibrată înainte de a ieși în oraș,  pentru a menține nivelul de zahăr din sânge.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *