Cocktailuri care afecteaza greutatea

Cele mai nepotrivite și cele mai bune cocktail-uri pentru pierderea în greutate

Hmm? Dacă citiți acest articol în speranța de a găsi un „atu” pentru pierderea în greutate, nu ați nimerit în locul potrivit. Nu există cel mai bun cocktail pentru slăbit, la fel cum nu există niciun fel de paste sau pâine care să fie bune pentru acest lucru. Este o contradicție. Fie doriți să slăbiți, fie doriți să beți cocktail-uri. Îmi pare rău că va dezamăgesc.

Dar, așteptați o clipa! Citiți în continuare, poate că există totuși o speranță.

Pierderea în greutate este o sarcină dificilă și doar dvs. decideți ce include aceasta călătorie spre atingerea obiectivului dvs. Trebuie doar să aveți grijă. Dacă vă doriți cu adevărat să reușiți, trebuie să încetați să mai căutați portițe de scăpare și scuze și să vă angajați în îndeplinirea scopului dvs.

Cel mai important lucru pentru pierderea în greutate este ca fiecare calorie consumată să aibă valoare nutritivă. Ținând cont că doriți să ardeți grăsimi, trebuie să reduceți numărul de calorii.

Dar, în același timp, corpul dumneavoastră trebuie să facă în continuare toate lucrurile care vă mențin sănătos și în formă, precum producerea globulelor roșii din sânge, producerea hormonilor, menținerea tenului hidratat și așa mai departe. Iar, pentru a îndeplini aceste sarcini, corpul dvs. are nevoie de nutrienți precum vitamine și minerale.

Alimentele cu valoare nutritivă și conținut scăzut de calorii reprezintă cheia unei pierderi în greutate de succes.

Se pare că unele alimente sunt încărcate cu vitamine și substanțe nutritive și oferă foarte puține calorii. Altele oferă tone de calorii cu foarte puține beneficii pentru sănătate (numite calorii goale).

În cazul în care încercați să slăbiți este bine să beneficiați de alimentele din primul grup, cele cu valoare nutritivă. Din păcate, băuturile alcoolice, în special cocktail-urile, nu aparțin acestei categorii. Acestea au o mulțime de calorii cu foarte puține sau chiar zero beneficii.

Știu ce gândiți acum: „Oamenii de știință spun că una sau două băuturi alcoolice pe zi sunt sănătoase.” Haideți să clarificăm și acest aspect: nu alcoolul oferă avantajele, ci lucrurile asociate acestuia, cum ar fi flavonoidele ce provin din struguri și hameiul, la fabricarea vinului roșu sau a berii.

Alcoolul nu contribuie cu nimic și chiar vă privează corpul de nutrienți. Și este chiar mai rău atunci când îl combinați cu un amestec de suc de fructe plin cu zahăr, sirop sau limonadă.

Cu toate acestea, există alegeri rele și mai puțin rele. Atunci când apelati la scuza că „Unul nu îmi face rău”, atunci ar trebui să știți ce să căutați.

Aceste trei componente influențează rata dvs. de succes în scăderea în greutate atunci când consumați alcool.

 1. Conținutul de alcool pur
 2. Calorii din carbohidrați simpli
 3. Calorii din grăsime

Alcoolul

Alcoolul pur este plin de calorii, cu 7 calorii pe gram. Grăsimea are 9 calorii pe gram iar proteinele și carbohidrații 4 calorii pe gram. Pe lângă conținutul ridicat de calorii, alcoolul nu furnizează niciun nutrient. Mai mult decât atât, este toxic pentru organism.

La scurt timp după prima sorbitură din cocktail, alcoolul este absorbit prin mucoasa stomacului. Apoi, ajunge la creier și începe să afecteze celulele creierului. Atunci când vă simțiți relaxat să știți că nu este pierderea imediată a celulelor creierului, ci capacitatea alcoolului de a dilata vasele de sânge (obrajii calzi sună cunoscut?).

S-ar putea să vă simțiți bine, dar pentru inima dvs. înseamnă muncă suplimentară. Practic, trebuie să acopere mai mult teren cu aceeași cantitate de sânge. Iar creierul și inima nu sunt singurele sub stres.

Ficatul dvs. este cel mai ocupat organ dintre toate, fie că dvs. consumați alcool sau nu. Încearcă să jongleze cu peste 500 de funcții vitale, una dintre acestea fiind metabolizarea grăsimilor. Alta este filtrarea alcoolului toxic din sânge, descompunerea și folosirea acestuia pentru energie.

Deoarece eliminarea alcoolului toxic este o prioritate pentru menținerea funcțiilor corpului, arderea grăsimilor pentru energie este pusă în așteptare. Și asta este exact ce nu vă doriți când încercați să slăbiți.

În plus, alcoolul vă privează de substanțe nutritive importante, necesare pentru scăderea în greutate. Acesta blochează absorbția, interferează cu procesarea și utilizarea vitaminelor și vă face să pierdeți substanțele nutritive prin urină.

Carbohidrați simpli

Din păcate, siropurile dulci, sucurile de fructe și limonada sunt ingredientele de bază ale unui cocktail. Nu este nevoie să vă spun că acest lucru nu este tocmai bun pentru slăbit. Carbohidrații / zaharurile simple sunt ușor absorbite, în special pe stomacul gol.

Nivelul zahărului din sânge va crește, ceea ce declanșează eliberarea de insulină. Insulina este hormonul responsabil pentru depozitarea zahărului. Ori de câte ori insulina intră în sângele dumneavoastră, zahărul se depozitează în ficat, mușchi și celule grase. În principiu, atunci când rețineți zahăr, luați în greutate.

Hormonul care eliberează zahărul din celulele grase se numește glucagon. Dar insulina și glucagonul sunt ca soarele și luna. Nu apar niciodată în același timp.

Si nu, Margarita de rodie nu se consideră drept sursă de carbohidrați sănătoși sau o cantitate suplimentară de antioxidanți. Indiferent ce nume de fructe i-ați da cocktail-ului, acesta nu va avea niciodată avantajele fructelor reale. Tot sirop aromat rămâne. în principiu, apă de zahăr concentrată, cu multe calorii și zero nutrienți.

Grăsimi

Nu există nimic asemănător unui „White Russian” sau „Mudslide”. Cu cât mai multă frișcă, cu atât mai gustos cocktail-ul. Deși s-ar putea să vă surprindă, nu grăsimea este principalul dușman.

Grăsimile sănătoase sunt esențiale pentru un organism sănătos. Creierul dvs. este constituit în procent de 60 la sută din grăsime. Grăsimea face parte din fiecare membrană celulară, iar sistemul imunitar se bazează pe aceasta. Dar acum nu este tocmai momentul potrivit să dezbatem subiectul foarte complex al grăsimilor.

Și nu aș vrea să vă dau impresia că acele cocktail-uri pline de frișcă sunt o alegere excelentă. Dar, dacă vreți să vă delectați totuși cu un cocktail care conține anumite lactate sau ouă, e bine să știți că grăsimea poate împiedica creșterea nivelului de zahăr din sânge. Grăsimile rămân în stomac și încetinesc absorbția de carbohidrați / zaharuri. În plus, lactatele și gălbenușul de ou conțin unele vitamine și minerale.

Deci, da, grăsimea este o mare sursă de energie dar, probabil, și cel mai dens ingredient din punct de vedere nutrițional din cocktail-ul dvs.. Cu toate acestea, este totuși o scuză ieftină pentru a ceda tentației. Din nou, datorită conținutului de grăsimi, aceste cocktailuri sunt unele dintre cele mai bogate în calorii.

În concluzie, dacă beți cocktail-uri, încercarea dvs. de a pierde în greutate va avea de suferit. De asemenea, va crește stresul asupra organismului deoarece va trebui să metabolizeze calorii goale din alcool și zahăr.

Efectele negative reale pe care le produce fiecare cocktail depind de aspecte precum rețeta barmanului, produsele amestecate, dimensiunea de servire, cantitatea consumată și, bineînțeles, starea de sănătate a fiecăruia, compoziția corporală și consumul pe stomacul gol.

Prin urmare, aș dori să subliniez că următoarele cifre sunt doar estimări nu și recomandări:

Unele dintre cele mai dăunătoare cocktail-uri pentru pierderea în greutate

Calorii Grasimi Carbohidrați Alcool
Long Island Ice Tea 272 0g 33g 20g
Mai Tai 257 0g 17g 27g
Pina Colada 253 3g 32G 14g
Red Bull și vodcă 182 0g 28g 10g

Cocktail-uri mai puțin dăunătoare pentru pierderea în greutate

Mojito   95 0g   8g   9g
Bellini 100 0g 11g   8g
Daiquiri 114 0g   4g 14g
Martini 135 0g   0,5g 19g

Lucruri care fac un cocktail mai puțin dăunător

Cereți barmanului un cocktail

 • Fără zahăr rafinat, sirop sau aditivi
 • Cu un singur tip de lichior și o dimensiune de servire (30 ml)
 • Cu suc natural de legume proaspete, NU roșii la conservă
  (sucul de roșii conservat este plin de sodiu) adică sucuri naturale din morcov, castravete, pepene verde, sfeclă sau poate chiar avocado? Va rog, anunțați-mă și pe mine când găsiți acest barman extraordinar de atent și creativ).

Bucurați-vă de alternative precum:

Asigurați-va că:

 • La fiecare cocktail consumat, beți cel puțin un pahar de apă.
 • Beți doar un singur cocktail pe oră (ficatul poate procesa aproximativ 15 ml de alcool pe oră).
 • Nu beți pe stomacul gol și mâncați o masă sănătoasă înainte de a bea.
 • Nu cădeți în capcana cocktail-urilor fără alcool. Unele dintre acestea sunt pline de zahăr.

Ce trebuie să rețineți este că atunci când consumați băuturi  trebuie să o faceți în mod responsabil!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *