Alcoolul si dieta

Ce alcool pot consuma la dietă?

Alcoolul conține 7 calorii pe gram și poate fi o sursă semnificativă de calorii în exces. Dacă cineva vrea să mai reducă din aportul caloric, alcoolul poate fi un bun punct de plecare.

Există unele cercetări care vorbesc despre posibile beneficii ale consumului moderat de alcool. Prin urmare, dacă cineva dorește să bea alcool în timp ce ține o dietă, ar trebui să facă acest lucru doar în cantități moderate și să aleagă băuturi alcoolice reduse în calorii.

Iată câteva sfaturi pentru consumul de alcool în timpul dietei.

Metabolizarea alcoolului

În comparație cu alți nutrienți care conțin calorii precum carbohidrații, grăsimi și proteine, alcoolul este metabolizat în mod diferit de organism. Acesta este ușor absorbit după consum și nu trebuie să treacă prin procesul digestiv.

Consumul de alcool și ​​de alimente poate încetini absorbția, iar băuturile alcoolice carbogazoase sunt absorbite mai rapid decât băuturile alcoolice fără dioxid de carbon. Alcoolul este perceput de organism ca o toxină și este trimis în ficat pentru a fi metabolizat. Acolo, este transformat fie în energie, fie în acizi grași.

Consumul excesiv de alcool poate avea multe consecințe negative asupra sănătății, inclusiv excesul de calorii și creșterea cantității de acizi grași produși de ficat. Consumul excesiv de alcool poate crește riscurile de deteriorare a ficatului precum și cantitatea de grăsime produsă de acesta.

Ce este o porție?

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) sugerează limitarea consumului de alcool la o băutură pe zi pentru femei și până la 2 băuturi pe zi pentru bărbați. O băutură se considera 300 ml de bere, 150 ml de vin sau 50 ml de tărie.

Există unele cercetări care asociază consumul moderat de alcool cu reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare și creșterea colesterolului „bun”.

Cu toate acestea, consumul de alcool mai mult decât cantitatea recomandată pe zi poate avea consecințe negative asupra sănătății, nefiind recomandat niciodată femeilor gravide, persoanelor care iau medicamente, persoanelor sub 21 de ani, celor care nu pot controla cât de mult consumă sau persoanelor care intenționează să urce la volan.

Rămâneți în limitele recomandărilor privind consumul moderat de alcool, dar mai ales dacă încercați să pierdeți în greutate. Există o linie fină între beneficiile consumului moderat de alcool și efectele devastatoare ale consumului în exces.

Evitați cocktailurile și băuturile mixte

Opțiunile cu număr redus de calorii pentru consumul de alcool la dietă includ orice tip de alcool fără îndulcitori. Cocktail-urile sau alte băuturi mixte, cum ar fi Margarita, pot fi bogate în calorii și zahăr. Respectați întotdeauna cantitățile recomandate pe zi dacă decideți că doriți să beți alcool și puteți sta departe de băuturile îndulcite.

Băuturi alcoolice cu număr redus de calorii

Pentru opțiunile de alcool cu ​​conținut scăzut de calorii, respectați criteriile de servire pentru vin alb sau roșu, bere ușoară sau pentru o singură porție de băuturi dulci (50 ml tărie). Unele site-uri oferă rețete pentru cocktail-uri cu cantități reduse de calorii.

Atenție la cantitatea de alcool cât și la cea a produselor alimentare ce urmează a fi consumate. Atunci când un produs este comercializat și susține că are un „numar redus de calorii” (mai ales în cazul băuturilor alcoolice), oamenii tind să consume alimentele / băuturile aparent mai sănătoase în cantități mai mari decât dozele recomandate.

Echilibru și moderație

Țineți minte: a fi sănătos înseamnă mai mult decât a te concentra asupra unei singure substanțe nutritive. Toate dietele trebuie să fie echilibrate și să aibă o varietate de alimente și porții moderate. Chiar dacă urmați recomandarea de a limita consumul de alcool atunci când încercați să slăbiți, gândiți-vă și la celelalte aspecte ale dietei. De exemplu, consumați cantitatea recomandată de fructe și legume?

Practic, puteți bea orice tip de alcool în timpul unei diete, factorul decisiv fiind cantitatea. Sunt doar câteva sorbituri sau câteva pahare? Diferența este una uriașă.

Un alt factor împotriva consumului excesiv de alcool este că acesta afectează judecata cu privire la ceea ce mănânci și cât de mult. Consumul de alcool este de obicei însoțit de consumul de alimente și, de cele mai multe ori, nu al celor sănătoase.

Persoanele care tind să bea prea mult ar fi mai bine sa evite consumul de alcool în timp ce sunt la dietă. În cazul în care persoana nu deține autocontrolul necesar, consumul de alcool încurajează alegerile nefericite în materie de alimente.

Concluzie

Alcoolul trebuie metabolizat diferit în organism, iar ficatul descompune alcoolul pentru a fi folosit imediat pentru energie sau pentru a fi depozitat sub forma de acizi grași în ficat. Dacă doriți să beți alcool în timp ce țineți o dietă, respectați recomandările CDC privind consumul moderat de băuturi.

Alegeți băuturile alcoolice reduse în calorii, cum ar fi vinul roșu/alb, berea ușoară în locul băuturilor bogate în calorii, cum ar fi cocktailurile. Rețineți că și restul regimului alimentar este important pentru o scădere în greutate treptată și echilibrată.

Nu consumați alcool dacă luați medicamente, nu vă puteți controla în ceea ce privește cantitatea consumată, sunteți însărcinată sau urcati la volan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *